Den almene læser er nok på et eller andet tidspunkt stødt på ordet odds eller betting her på siden eller på andre hjemmesider. Betting er blevet en relativ stor del af e-sport, hvor blandt andre Danske Spil har valgt at se sig lune på markedet.

Tilbage i starten af januar annoncerede Danske Spil, at de ville udbyde odds på League of Legends, da de følte, at scenen var kommet til et punkt, hvor det var muligt at tage e-sport ind på odds-programmet. Siden da er både Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2 og Starcraft 2 også blevet en del af programmet.

Det er dog ikke bare lige sådan at komme i gang med - eller i hvert fald ikke, hvis man gerne vil have forståelse for de ting, der foregår, og hvordan man på forskellige måder kan spille penge på andet end blot sejre eller uafgjort til et hold.

Odds-term ordbogen:

Når man skal i gang med at oddse, er det godt at have en forståelse for de basiske termer indenfor odds - det gælder e-sport sågar som fodbold, tennis og så videre.

  • Single-kupon: Man spiller kun på en kamp.
  • Double-kupon: To kampe mikses, og oddset bliver ganget sammen.
  • Triple-kupon: Man oddser på tre kampe, og ganger det hele sammen.
  • Yankee-kupon: At spille yankee vil sige, at man spiller 11 bets – 6 double, 4 trebler og 1 akkumulator. Minimum to af de odds skal gå hjem.
  • Lucky 15-kupon: Lucky 15 fungerer på samme måde som førnævnte Yankee - der er bare tilføjet single-spil.
  • Handicap: Hvis man spiller med handicap, vil det sige, at en af holdene vil have en fordel. For eksempel vil en Counter-Strike: Global Offensive kamp mellem Ninjas in Pyjamas og Titan eSport skulle ende 2-0 til Ninjas in Pyjamas, hvis man har spillet Ninjas in Pyjamas sejr med -1.

Single-kupon giver mindst igen

Det giver lidt sig selv, hvis man har oddset før, men spiller man en kupon, hvor der kun er en kamp, giver den et lavere antal gange pengene igen, end hvis man mikser den med andre spil. En 100-mand på Ninjas in Pyjamas eller Titan eSport ville for eksempel give mindre, end hvis man smed 100 kroner på en kupon med både Ninjas in Pyjamas og Titan eSport sejr.

Benytter man sig af Danske Spil, er det blot at oprette en konto, og så er man sådan set klar til at komme i gang med at oddse.

Går man inder under fanen "E-sport", finder man de forskellige spil, som der bliver udbudt odds på i det pågældende tidspunkt.

Ovenover ses et eksempel på e-sport-sektionen torsdag den 26. juni 2014. Som det kan ses, er der en spandfuld kampe, man kan smide penge på. I tilfældet ovenover er en sejr til ROCCAT og Millenium valgt mod henholdsvis Alliance og SK Gaming.

1 x 2 betyder henholdsvis sejr til første hold, uafgjort og sejr til det bagerste hold. Tallet i selve boksen er det odds, som der er sat på holdet. Det vil sige, at smed man for eksempel 100 kroner på, at ROCCAT vil vinde over Alliance, får man 2,70 gange 100 kroner igen - altså 270 kroner.

Kombinations-/systemspil til dem med nerverne i orden

Hvis du er en af de personer, der ikke kan nøjes med de små beløb, er der også gode muligheder. Det er nemlig muligt at kombinere forskellige kampe på samme kupon. Hvis vi kigger på billedet ovenover igen, er der markeret to kampe.

Under kombinations-/systemspil er der noget, der hedder "Double". Den måde at oddse på fungerer på den måde, at man smider et beløb på begge kampe tilsammen. Det vil sige, at ROCCAT og Millenium sejren bliver ganget sammen - altså 2,70 gange 2,50, hvilket giver 6,75.

Gevinsten vil i denne spiltype være 6,75 gange pengene igen - altså hvis der smides 100 kroner på en double, vil man kunne vinde 675 danske kroner.

Sådan registrerer du dig

Har ovenstående fanget din interesse, er det bare med at få lavet en konto hos en spiludbyder som Danske Spil. Ofte tilbyder udbyderne velkomstbonusser, hvilket vil sige, at du har mulighed for at få forhøjet din første indsats - det fungerer dog normalt i perioder.

Til sidst er der ikke andet at sige end: Held og lykke med det. Her på Gaming.dk bringer vi ofte odds til de helt store turneringer, hvor vores eksperter kommer med forslag til, hvordan de forskellige hold og spillere kommer til at præstere.