De 19 hold, som i starten af måneden ankom til Seattle, har siden tirsdag kæmpet om overlevelse til The International. Efter tirsdag var tre hold slået ud, de resterende 16 skulle så spille mod hinanden om overlevelse.

Der er efter natten til søndag ti hold tilbage. Der skulle skilles to hold fra, som må stille sig tilfreds med en præmie på omkring de 250.000 kroner. Det var Team Liquid og Titan, som trak de korteste strå.

Der er således otte hold igen. Hver af disse hold har garanteret sig 2,5 millioner kroner. Mest overraskende ved årets bracket, er at Alliance mangler. Mesterholdet kommer således ikke til Key Arena for at forsvare deres titel. De har ikke kunnet finde storspillet frem, som gjorde dem næsten uovervindelige sidste år.

En anden stor overraskelse, er at Vici Gaming har klaret sig flot. Flere af de kinesiske hold havde slet ikke forventet dette resultat fra dem. Det har været særdeles overraskende at se, hvordan de bytter rundt på spillestillen mod de forskellige hold.

Den ene kamp spiller de passivt, og venter på, at Sylar er klar til at kæmpe. Den næste kamp står de og banker på modstanderens base efter 15 minutters spil. Dette gør dem et svært hold at forberede sig imod.

Allerede på fredag vil et af de fire hold fra den øvre bracket have spillet sig i finalen. Holdet har dermed garanteret sig omkring otte millioner kroner. Lørdag fortsætter turneringen med de første kampe fra den nedre bracket.

Valve har desværre holdt fast i en af de værste ting fra sidste år. To af kampene starter, uden at blive afsluttet lørdag. Der bliver således kun spillet et ud af tre potentielle maps om lørdagen. De resterende maps bliver spillet søndag morgen.

Lørdag bliver afsluttet med All-Star kampen, hvor Valve har lovet overraskelser.

Søndag bliver den nedre bracket spillet færdig, så det eneste, der skal spilles mandag, er finalen.

Det hele går løs fredag aften klokken 18 dansk tid. Begge danskere er desværre ude af turneringen, Mouz med Misery gik ud på en 11. plads, efter tiebreaker. Fnatic med BigDaddy gik ud på en 14. plads. Vi opdaterer selvfølgelig vores matchticker, som turneringen skrider frem, og de første to kampe er allerede derinde, som henholdsvis er Vici vs. NewBee og DK vs. EG.