Vi kender det allesammen. Én forkert bevægelse med en åben Faxe Kondi ved computeren, kan resultere i en våd og senere grim musemåtte med adskillige pletter. Du vil garanteret ærgre dig over, at du nu, hvis du er rigtig uheldig, også har en klistret musemåtte, som kan gøre det svært at føre musen til perfektion i det spil, du spiller. 

I stedet for irriteret at skulle bruge penge på en ny musemåtte, eller forsøge at rense den med varmt vand for derefter at ødelægge den, er her en guide, som ved ganske få trin kan vise dig, hvordan du nemt renser din musemåtte - uden at beskadige den.

Det skal du bruge

  • Indtræksrens (kan købes for mellem 30-50 kroner).
  • En blød svamp eller børste, som fugtes.
  • En ren klud, der suger godt.

Sådan gør du

Sørg for at gør overfladen på din musemåtte ren for støv, så overfladen er glat. Dette er meget vigtigt, da virkningen af indtræksrens nemt vil reduceres, hvis der er et lag støv oven på overfladen, du vil rengøre. 

Når overfladen er grundigt rengjort med et tørt hviskestykke eller lignende, skal du bruge indtræksrens.

VIGTIGT: Det er ekstremt vigtigt, at du følger brugsanvisningen, som står på etiketten eller dåsen på den indtræksrens, du har. Du bør især bide mærke i, hvor længe produktet skal have lov at virke, da du ellers kan risikere at det ødelægger din musemåtte.

Følg brugsanvisingen på din indtræksrens og påsmør den med let hånd i et glat og jævnt lag på den overflade du ønsker at rengøre. Lad den nu virke i den tidsperiode, der er angivet i brugsanvisningen, og sørg for at have en fugtig svamp eller blød børste klar.

Indtræksrensen fordeles i et jævnt lag på det beskidte areal.

Når tiden er gået, skrubber du godt med børsten eller svampen, alt efter hvad du har valgt at bruge. På brugsanvisningen til din indtræksrens vil der måske stå, at du skal skrubbe godt på overfladen indtil det skummer - dette skal du være meget forsigtig med, når det kommer til din musemåtte, da du kan risikere at rykke lagene fra hinanden. 

Læg lidt kræfter i, men ikke for mange. Skrub godt i 20-30 sekunder og vrid eventuelt svampen op igen og skrub en gang mere, men kun med vand, så du er sikker på at få alt rens ud af musemåtten.

Nu skal du bruge en tør klud, der suger godt, for nu skal du tørre musemåtten. Læg det samme antal kræfter i at tørre musemåtten med kluden som du brugte, da du skrubbede med børsten eller svampen. Kluden vil suge en del til sig, men musemåtten vil ikke blive tør. Derfor anbefales det, at du lægger din musemåtte til tørre et sted, hvor den kan tørre godt i et par timer.

Musemåtten tørres grundigt af med en tør og blød klud, inden den skal lufttørre et par timer.

Når musemåtten er tør, bør pletterne på din musemåtte være væk, eller i hvert fald markant formindskede. Forsvinder de ikke helt, kan du uden problemer give den en behandling mere efterfølgende.

Nu har du nemt og billigt renset din musemåtte, og kan fortsætte spilleriet, uden at skulle tænke på at bruge penge på en ny.

Her ses resultatet før og efter ovenstående proces.