I dag går det løs. Vi kender de tre Europæiske hold, som skal med til Worlds. Vi ved, hvem der har det dårligste seed. I dag skal vi så finde nummer et og nummer to fra Europa. De to bedste hold fra gruppespillet vandt begge deres semifinaler og er nu klar til at møde hinanden i finalen.

Det ene hold har været et storhold i Europa i rigtig lang tid. De var det eneste vestlige hold til Worlds sidste år, som nåede semifinalen. Udfordreren er et hold, som blev kaldt et super hold. De har kæmpet og kæmpet og forbedret sig, lige siden de kom i LCS i januar. De er nu her i finalen. Der er ingen tvivl om, at der er tale om:

Giganternes kamp, Fnatic imod Alliance

(forventet starttidspunkt: 15:00)

Odds: Fnatic: 2,25 – Alliance: 1,60

Nummer et imod nummer to. De forsvarende mestre imod udfordrende. Der er mange synonymer for den kamp her. Sikkert fordi at det er årets største kamp i EU LCS. På den ene side har vi de forsvarende mestre fra Fnatic, der har vundet alle forrige EU LCS finaler og har sluttet mellem de to bedste i gruppespillet i alle split.

På den anden side har vi Alliance - gruppespillets nummer et. Inden man kendte holdet, gik der rygter om, at et superteam var på vej. Det var Alliance, selvom deres første uge i EU LCS Spring bød på en forfærdelig superweek, har de formået at rejse sig. De har slået alle modstanderne 3-1 i deres kampe i gruppespillet, inklusiv Fnatic. De vandt endda deres semifinale 3-1 imod SK Gaming.

Det er en meget tæt kamp med meget på spil: Kampen om at være førsteseed fra Europa. Det betyder, at man undgår nummer et fra Korea/Kina/Nord Amerika, noget begge hold ville være yderst tilfredse med. Der bliver altså ikke lagt fingre imellem, når det går løs. Der bliver ikke gemt på noget som helst.

Kigger man på deres semifinaler, vandt Fnatic 3-2 over Roccat, mens Alliance slog SK Gaming med 3-1. Ingen af holdene var særlig overbevisende i deres kampe. Fnatic havde en del problemer med at kontrollere vision omkring dragon og Nashor. Dette kan virkelig vise sig, at være et problem for Fnatic, da Alliance er det hold, som har taget anden flest dragons i gruppespillet, og flest Nashors. Det er et mål i spillet, som er meget lukrative, og hvis Fnatic har opgivet dem på forhånd, vinder de ikke kampen. Man så det tydeligt i Fnatics første kamp mod Roccat, hvor de kommer for sent til en dragon, og bliver derefter fanget, og mister tre mand. De fik i de senere kampe lidt bedre styr på deres vision, men det må simpelthen ikke slippe imod en så stærk modstander som Alliance.

Alliance på den anden side, kan være virkelig glade for, at Froggen var i topform, mens Tabzz ikke lavede fejl i teamfights. En death i løbet af 4 games, sådan sluttede semifinalen for Tabzz. Wickd havde en del problemer, specielt på sin Alistar. Det kan også blive et problem, hvis Shook igen forsøger sig med jungle Riven, selvom de har slået Fnatic med den, formåede Fnatic næsten, at straffe den brutalt i form af tidlig invasion af Alliances jungle. Hvis Alliance forsøger det igen, er Fnatic måske mere brutale i den her omgang.

Det virker som om, at Alliance og Fnatic har øvet mod hinanden i ugerne op til playoffs, eftersom begge hold i deres semifinale spillede Swain, en champion man ellers ikke ser, som toplaner. Det betyder nok, at begge hold har en god idé om, hvad de skal gøre når de går ind i Champion select. Det er dog værd at nævne, at alle tre af Fnatics sejre imod Roccat, spillede Rekkles Kog’Maw, så det er måske et godt valg for Alliance, at fjerne. For Fnatic må det være Froggens Ahri, som bliver et mål at få ud. Han spillede en helt fantastisk Ahri i to af sejrene over SK.

Holdene ligger meget tæt, og der er ingen spiller som kan fokuseres ved at fjerne hans champions. Dog går Alliance ind til kampen som favoritter af en grund: De ligger på et højere niveau, og hvis Froggen og Tabzz kan fortsætte stilen fra SK-kampen, samtidig med, at resten af holdet spiller på samme niveau, så vinder Alliance kampen gennem god kontrol af dragon og Nashor, samtidig med, at deres teamfight ser skræmmende ud.

Anbefales: Odds 1,60 til Alliance.

Alliance gik ind til SK kampen med så meget selvtillid, at de næsten tabte den første kamp ved at undervurdere SK. Det kommer ikke til at ske imod Fnatic. Selvom Fnatic har tre EU LCS titler, så er tiden kommet til en ny mester.