En berygtet hackergruppe ved navn Lizard Squad har angrebet gaming verdenen de seneste dage. En bombetrussel har tvunget et fly til at vende om, PlayStation Network blev tvunget i knæ af DDoS angreb i går og nu trues Xbox og Sony også med lignende angreb.

Endvidere har store spiltitler som World of Warcraft, League of Legends og Hearthstone været forsøgt angrebet.

DDoS angreb er på vej

Fænomenet DDoS er en forkortelse for Distributed Denial of Service attacks (billedet herunder). Et stort problem for mange spil og spillere. Angrebet går ud på at lukke en eller flere DNS-clusters, som i de fleste tilfælde får midlertidigt lukket hjemmeside eller hele spillesystemer.

Det var det, der i går skete med PlayStation Network (PSN), hvor det dog ikke lykkedes hackerne, at få adgang til selve PSN systemet. Derfor er sikkerheden til brugernes passwords altså ikke bristet.

Hackergruppen har meldt ud, at flere DDoS angreb er under opsejling.

Sony chef var passager i bombetruet fly

Den ekstreme Lizard Squad gruppe angreb PlayStation Network (PSN) i går, og formåede endda at få et fly til at vende om på grund af en bombetrussel.

Den ovenstående besked blev sendt ud søndag af hackergruppen Lizard Squad, hvor de anbefalede American Airlines at vende det fly, hvor Sony Online Entertainments præsident, John Smedley, sad i. Flyet skulle oprindeligt være havnet i San Diego, men blev omdirigeret til Phoenix. En talsmand fra American Airlines og John Smedley har begge bekræftet udsagnet om omdirigeringen .

FBI efterforsker sagen

Udover bombetrusler og DDoS angreb på PSN, har Lizard Squad angrebet Battle.net, hvor store spiltitler som Diablo, Hearthstone og World of Warcraft har hjemme, men også League of Legends og Path of Exile har været angrebet.

Grundet truslen mod Sonys præsident, er FBI sat på sagen.