Kevin Mikkelsen går i e-sport sammenhæng under navnet Kevz, når der skal bruges magasiner i AK47'eren, men i sit daglige arbejde i branchen bliver den mere formelle form anvendt. Mange kender ham som manden, der sad bag ved danske Western Wolves, da de sensationelt blev nummer to ved Copenhagen Games 2013. Senere bevægede han sig over mod den svenske scene og var en af frontfigurerne bag LGB eSport.

I denne artikel sætter Gaming.dk fokus på e-sports entusiasten fra Esbjerg, som efterlader en forbandelse over holdene, som vælger at skille sig af med ham. Hvordan det lige går til, kan du læse meget mere om i interviewet, som følger.

Vi lægger ud med, hvordan du overhovedet endte i e-sport og Counter-Strike, og hvorfor i alverden har du valgt vejen som manager i stedet for aktiv spiller?

Jeg tror, mit eventyr startede tilbage i CS:S, hvor jeg snakkede godt med Mathias Risom og René Krogh, som ejede XAYA GAMING, hvor de hev mig ind. Så var jeg med der et stykke tid og lærte nogle mennesker at kende inden for eSport (CS Primært).

Har altid været fascineret af Counter-Strike, og jeg har spillet det i mange år - lige fra de unge år i den lokale klub, hvor vi spillede 1.5 på de værste computere, til den dag idag, hvor vi har CSGO.

Tror jeg valgte manager rollen, fordi det tiltrak mig mest og gav en masse muligheder. På daværende tidspunkt havde jeg ikke rigtig tid til at lægge 5 dage om ugen til pracc på et hold. Så det var helt klart en mulighed for at komme til at opleve en masse spændende ting, mennesker og rejser!


Helt fra barnsben var Kevin vild med Counter-Strike (Foto: Facebook)

Der er ingen tvivl om, at din karriere har taget fart efter CS:GO udkom med roller hos både Western Wolves og LGB eSports. Hvordan har denne rejse været, og hvordan var det at være en del af disse to hold?

Western Wolves startede jo faktisk helt tilbage med Anexis eSports, hvor jeg blev spurgt, om jeg ville være manager for deres hold. Efter et stykke tid i Anexis, kickede de os for at få Rattlesnk's engelske lineup. I mellemtiden prøvede de også at tage alle præmiepengene fra os, men heldigvis kunne det ikke lade sig gøre! Efter vi forlod Anexis, kiggede vi os omkring og fik kontakt til Western Wolves, som valgte at hive os ind i varmen - det var sådan, jeg blev en del af det hele, og det var vel sådan, min karriere inden for eSport startede.

Tiden med Western Wolves har helt klart været en stor oplevelse med en masse rejser og sjove øjeblikke  - især med Nille og MSL! De to drenge er fantastiske! Dog ej at forglemme de andre tre på det tidspunkt, som var Glaive, Pimp og Nico, de var ligeså fantastiske, men der er intet, der kan slå at skulle ud og flyve med Nille og MSL!

Efter Western Wolves gik der igen noget tid, før der egentlig skete noget, men i mellemtiden havde jeg fået mig en masse gode kontakter inden for eSport, som gav pote.

En dag blev jeg tilføjet af Eksem, som havde fået at vide af Devilwalk, at han skulle kontakte mig, hvis de manglede en manager. Vi lavede holdet LGB eSports, som i starten bare være tænkt til at være "Temporary Name”, som de fleste har, når de står uden organisation. Efter en uges tid, hvor vi havde søgt efter organisation og fået diverse tilbud, blev vi kontaktet af XTRFY, som tilbød at være vores sponsor. De skulle nok sørge for alt det praktiske og skaffe os yderligere sponsorer, og man må sige, de leverede varen - LGB eSports var pludselig et hold med partnere som Crucial, Orcbite og XTRFY mm.

Rejsen med de drenge, som spillede i LGB eSport i første omgang, var helt klart det bedste, jeg har oplevet. Svensk eSport er i en helt anden kaliber end dansk eSport, og det var fedt at opleve det helt tæt på. Det var super fedt at være en del af hele vejen, vi blev forkælet af vores sponsorer, og LGB eSports var jo pludselig blevet et stort brand. De fleste kendte os, og så fik vi endda også et Sticker i CS:GO. Holdet havde alle forudsætninger for at blive det stærkeste hold inden for CSGO, men desværre kom nogle interne uenigheder i vejen for nogle af spillerne, og de valgte at skifte ud. Kort tid efter valgte hele holdet at forlade LGB eSports i håbet om at få et bedre tilbud. Det resulterede dog også i, at XTRFY overtog LGB eSport og er på papiret ejerne af alt, der har med LGB eSports navnet at gøre, så jeg tror ikke, det er det sidste, vi har set til LGB eSport i denne omgang.

Det lyder til, at begge hold har været en ren fornøjelse, men det endte vel i virkeligheden mindre godt, da begge hold, i sin tid, valgte at forlade dig til fordel for noget andet. I begge tilfælde splittede de ellers lovende mandskaber op, blot en måned efter jeres veje skiltes. Efterlod du en form for forbandelsen over dem?

Det har helt klart været en fornøjelse, så længe det varede. De oplevelser jeg har haft, og venskaber jeg har fået, er helt klart noget, jeg ikke ville have undværet.

Men en forbandelse, ved nu ikke helt – selvom det lyder meget sjovt!

Men ærlig talt, så tror nu mere, det er grådighed, som har ødelagt det for holdene. Jeg kan ikke snakke for WW holdet, men i LGB eSports forlod spillerne os, fordi de ville have meget mere, end vi kunne give dem på det givne tidspunkt. Det skal siges, at vi faktisk var i gang med at skaffe dem en utrolig aftale, som ville have ændret en del, men de havde ikke tålmodigheden. Det er helt klart også fair at kræve mere med gode resultater, men man skal heller ikke overgå sig selv, og det var det, der skete for dem - pludselig var der ikke nogen, der gad at hjælpe dem videre på grund af deres urealistiske krav.


Kevin er mindre glad for vores fotograf ved Copenhagen Games 2012 (Foto: Gaming.dk)

Havde du som manager ikke nogen rolle i forhold til holdenes forberedelser, træninger og spil, eller var du bare deres stik-i-rend-dreng, siden du ikke mener, afskeden havde nogen indflydelse på både Western Wolves og ex-LGBs lukninger?

Jeg havde ikke rigtig noget at gøre med deres træning, jeg sørgede mest for alt det praktiske. Der er mere, end man lige går og regner med, når det kommer til det praktiske, og det kan hurtigt gå hen og blive mange timer, man bruger på det hver dag. Og så selvfølgelig at holde humøret højt!

Jeg skal ikke kunne sige, om afskeden på de 2 hold har haft nogen indflydelse, måske er det bare karma, der spiller sit pus. Men jeg tror ikke, det var altafgørende, men som top hold er det også nødvendigt at have en manager, som laver alt det praktiske og har tid til det, så spillerne ikke skal fokusere på det!

Mener du generelt, at hold i Counter-Strike har det med at blive alt for grådige, fordi de leverer et par gode resultater, eller er LGB-spillerne blot et uheldigt eksempel?

Jeg tror, det er meget generelt, at hold kræver mere, end de er værd. skal ikke kunne snakke for alle hold, men synes man hører det oftere, end man burde, og her er LGB-spillerne ikke et uheldigt eksempel, de er én af mange.

Men tror også helt klart, at der ligger andre grunde bagved et hold som splitter op. Før Twist og Cype kom ind, havde vi jo Eksem og SKYTTEN, som spillede for os, men de blev uenige med de resterende tre, og den bedste løsning på tidspunktet var at finde nogle nye spillere. Dog synes jeg, man skal prøve at løse problemer før man begynder at rokere på holdkortet - især på den danske scene er spillerne gode til at finde nye hold ret hurtigt, hvis der er en smule modgang, og det er brand ærgerligt.

Men tror, grådighed ligger til grund for, at mange hold splitter op, bare tag den grådighed nogle mennesker har i deres hverdag uden for spillet... Penge gør nogle folk til et helt andet mennesker og jo flere jo bedre.

Så vil sige, grådighed og egoisme ligger grund for mange ødelagte hold!

Vi bevæger os videre i fortællingen og dermed hen mod XTRFY, som du allerede har nævnt. Du er nemlig blevet en del af hardwarefirmaet - hvilken rolle spiller du der?

Korrekt, efter LGB eSport blev overtaget af XTRFY, og jeg valgte at blive, da spillerne forlod, tilbød de mig, at jeg kunne hjælpe noget mere, da de selv havde meget travlt.

Så vi blev enige om en "eSport, Sponsor & Community" rolle, hvor jeg stort set tager mig af alt angående eSport relation, sponsor applications samt jeg prøver at bevæge mig ude imellem alle folk såsom på Facebook, Twitter, Reddit - der hvor der nu lige bliver snakket om XTRFY,  og folk har spørgsmål eller bare snakker om vores produkter.

Er du så manden, der har sørget for et samarbejde med Ninjas in Pyjamas, som muligvis har kostet SteelSeries pladsen på den sorte ninja-trøje?

Nej, desværre, den kan jeg ikke tage kredit for, men det er helt klart noget, jeg ser frem til at være en del af, det bliver et spændende eventyr.

Kan du fortælle noget om, hvad dette samarbejde kommer til at indebære?

Samarbejdet med NiP vil foregå ved, at spillerne og Emil ”HeatoN” Christensen selv kommer til at have en stor indflydelse på hvilke produkter, der bliver lavet. Det handler ikke bare om, at deres navn(e) er på produkterne, langt fra. Det handler om, at de rent faktisk selv er med til at udvikle diverse hardware produkter til perfektion, så vi alle kan få fingrene i et stykke lækkert hardware!

Det skal dog ikke forstås sådan, at vi kun kommer til at arbejde sammen med NiP, vi vil stadigvæk være med til at sponsorere andre hold, organisationer og events mm. Men NiP er uden tvivl det, vi lægger mest vægt på, og dem vi vil arbejde mest sammen med, da de som sagt også skal være med til at udvikle nye produkter.

Men ja, som du skrev tidligere, så må SteelSeries vige pladsen for XTRFY, og det går igennem til November, hvor vi får pladsen på trøjen istedet for førstnævnte.

Så det er helt klart noget, jeg personligt ser frem til og glæder mig til, det bliver fedt at se, hvad der bliver udviklet i samarbejde med NiP - fremtiden ser i hvert fald utrolig lys ud.

Med alt dette i mente, hvordan ser fremtiden så ud for dig? Vender du tilbage som manager for et hold i LGB, eller bliver din rolle mere tilbagetrukken og omkring skrivebordet hos XTRFY?

Fremtiden ser helt klart lysere ud, end den har gjort - ikke kun angående eSport, men der sker en masse fede ting omkring mig. Min drøm er helt klart at arbejde fuldtid inden for eSport, så det er mit mål, og forhåbentlig vender jeg tilbage som manager for et hold i LGB, det er i hvert fald ikke udelukket, men samtidig vil jeg også fokusere på XTRFY.


Kevin fejrer fødselsdag iført Anexis eSport trøjen. Den er senere blevet skiftet ud med LGB og XTRFY. (Foto: Facebook)

Har du på nogen måde i sinde at støtte den danske scene via din position hos XTRFY?

Jeg vil mere end gerne støtte den danske scene, om det er events, streamers eller hold, så gør jeg mit for at give et bidrag med, dog skal det ikke forstås sådan, at vi bare smider ting ud til alle og enhver, men jeg gør da mit bedste for at få noget på plads med dem, jeg ser potentiale i.

Jeg vil gerne se den danske scene vokse sig lige så stor og seriøs som den svenske scene, som jeg har arbejdet med i det seneste år. Men det bliver en lang og hård proces, og om det er muligt, må tiden jo vise. Fremtiden bliver dog helt klart super spændende, ikke kun for mig, men eSport generelt, nu er jeg blevet utrolig meget involveret i eSport bag scenen, og mon ikke det kan lede til nogle fede ting for den danske scene såvel som andre.

Det var fortællingen om en af de personer, som holder sig mere i baggrunden, men som har spillet en stor rolle hos flere prominente hold. Hvis du har ønsker til et interview med en bestemt spiller eller personlighed inden for esport, er du mere end velkommen til at efterlade det som kommentar.