I takt med at esport, og især betting på esport kampe, er voksende i procenter, der får L'Alpe d'Huez til at blegne, har fænomenet DDoS også taget kraftigt til. Det sker for rigtig mange streamere og spillere, og især i CS:GO har problemstillingen været enorm på det seneste, hvor stort set hver kamp er ramt.

Der findes flere måder at få fat i andres IP-adresser på. I denne artikel sætter Gaming.dk fokus på en af disse, hvor Skype er omdrejningspunktet. Tænk ikke: "Jeg har ingen tilfældige på min liste over kontaktpersoner, så det gælder ikke for mig", man behøver nemlig ikke være ven med personen for at udføre følgende handling.

Ved at søge på en person, kan man hurtigt finde frem til ham eller hende på Skype. Trykker man derefter "Vis profil" er det muligt at se personens brugernavn.

Ved at skrive dit offers brugernavn til Skype ind på en bestemt hjemmeside, får du IP-adressen. Der findes flere af disse hjemmesider, som tilbyder denne service, og vi har bevidst valgt at undlade navne på dem, vi kender til. Men processen er rigtig enkel. Man finder personen på Skype, trykker "Vis profil", skriver brugernavnet ind på en hjemmeside og wupti, så har du personens IP-adresse, og dit DDoS show kan starte.

Sådan beskytter du dig

Gaming.dk har her til aften afprøvet metoden på flere spillere, og resultatet var skræmmende. Næsten alle tillod os at hente deres IP-adresse, heriblandt Jacob "Pimp" Winneche fra Copenhagen Wolves og Nicolai "device" Reedtz fra Team Dignitas. Sidstnævntes var endda markeret sådan, at en anden person har brugt samme metode inden for relativ kort tid, for at få fat i devices IP-adresse. Hvad personen skal bruge den til, kan man kun gisne om.

Dette problem kan dog afhjælpes rigtig simpelt, da det blot er et enkelt flueben, der skal sættes. Dette sker i Funktioner, Indstillinger, Avanceret, Forbindelse hvorefter der skal flueben i "Accepter kun direkte forbindelser fra dine kontaktpersoner."

Hjemmesidens server kan nu ikke gå ind og finde din IP-adresse mere, og du vil være et skridt nærmere i bekæmpelsen mod DDoS angreb. Det vil dog stadig være muligt for dine kontaktpersoner på både Skype og Steam at ringe til dig, og på den måde finde din IP-adresse - derfor bør du nok overveje dine venskaber en ekstra gang.