Sagen om anklager om snyd i weekendens League of Sharks, hvor myXMG beskyldte eSpuma for at bryde reglerne, har for kort tid siden fundet sin afgørelse. Arrangørerne af turneringen har besluttet at fratage myXMG sejren, da arrangørerne vurderer, at holdet fejlagtigt blev sendt videre i turneringen.

Det betyder, at myXMG er ude af turneringen og semifinalerne og finalen skal spilles om.

Sagen begyndte at rulle, da spillerne fra myXMG anklagede to eSpuma spillere for snyd. Det skete i forbindelse med en kamp, som myXMG tabte, og som ville have sendt dem ud af turneringen. Administratorerne i turneringen overværede noget af kampen, hvorefter de besluttede at smide eSpuma ud på grund af snyd. En afgørelse, der her til aften ikke er fundet belæg for, hvorfor den nu er omstødt. 

Det skriver SharkGaming i en pressemeddelelse.

I weekenden afholdte vi vores første CS:GO turnering i League of Sharks, som desværre er endt med at handle mest om kvartfinalekampen mellem MyXMG og eSpuma, primært pga. den store kontrovers vedrørende banning af eSpuma pga. mistanke om teknisk snyd med spillet.

Som løsning har vi valgt at lade resultatet af kvartfinalekampen, inden eSpuma blev banned, stå, hvilket betyder at eSpuma bliver sejrsherrerne. Vi tilbyder både Letland og Team eXes at få omspillet deres kampe mod deres nye modstander samt BULLSEYE hvis Letland går hen og vinder over eSpuma i semifinalen.

Som plaster på såret for de ekstra timer som MyXMG unødigt har brugt på turneringen, tilbydes de 1500 DKK som kompensation for fejlen.

Vi beklager situationen og ønskede kun det bedste for turneringen og samtlige deltagende hold.

For kort at forklare situationen, så modtog vi en mistanke om snyd undervejs i kampen mellem de to implicerede hold og adminholdet satte sig straks til at se kampen på GOTV for at følge kampens udfoldelse. På det tidspunkt hvor vi ser med i kampen (Kamp 3: de_cache, tick 292.000-300.000 i spillerens demo) ser det ud til at én af spillerne fra eSpuma kigger igennem væggen og frem og tilbage mellem fjendens hold og sit eget hold. Mistanken gik på at spilleren orienterede sine holdkammerater hvor fjendens hold befandt sig, men efter at have set mange timers demo må vi konkludere at der ikke er nok beviser for at kunne tillade en banning. Der er heller ikke lignende situationer fra spilleren under resten af matchen.

Vi fik sendt et link til spillerens demo kort efter kampen blev stoppet, men det blev desværre uploadet således at det tog over en time at hente på en 100 Mbit linie, og pga. tidspres og det videomateriale vi så på GOTV, valgte vi at gennemføre banningen med det samme - dette skulle vi naturligvis ikke have gjort.

Her på Gaming.dk begyndte sagen at rulle, da en af spillerne fra eSpuma offentliggjorde demoerne fra de spillere, der var under mistanke. Siden lovede administratorerne at se på sagen igen, og tidligere i dag lovede SharkGaming på deres Facebookside, at finde frem til en form for kompensation til eSpuma.

Afgørelsen fra administratorerne vækker glæde hos eSpuma, som nu får endnu en chance for at spille om de 10.000 kroner, der er i førstepræmie i turneringen. Det er dog ikke uden bekymringer, at Andreo "RAOZ" Raos går ind i turneringen igen. Han henviser til, at der kan være flere sager om snyd under opsejling i turneringen, når den skal spilles om.

Jeg synes selvfølgelig, at det er meget fedt. Vi kan endelig komme videre fra hvor vi var nået til. MyXMG var ikke tilfredse med, at de skulle ud og vi så skal spille videre. Det er selvfølgelig heller ikke fedt for dem,at de har brugt hele deres søndag på det og så alligvel intet får ud af det.

Det er selvfølgelig meget trist, men jeg er helt vildt glad på vores vegne. Nu må vi se,hvor langt vi kommer, for vi har fået at vide, at vi skal møde to svenske snydere. Begge hold, som har spillet mod det hold sagde, at de sad og snød. Nu må vi se, hvordan vi klarer os, og jeg håber selvfølgelig det bedste.

Jeg vil meget gerne takke alle som har støttet op omkring mig og es3tag samt eSpuma. Det har været dejligt med jeres positive holdninger og alt det. Dem, der stadig er utilfredse og mener vi snyder, kan selvfølgelig bare tjekke demoerne igennem. Herden har callet, at han intet snyd fandt, så det er besluttet. SharkGaming admins lavede en fejl, og de har endelig rettede deres fejl.

I pressemeddelelsen, som Gaming.dk har fået tilsendt, indrømmer arrangørerne også, at niveauet hos administratorerne i turneringen ikke har været højt nok. De peger på, at det er en blanding af manglende erfaring samt en administrator, der kort før tid ikke kunne møde op, som blandt andet er årsagerne til den forfejlede sagsbehandling.

Vores adminhold bestod af frivillige fra GEEKcore som desværre ikke har administreret en CS:GO turnering før, blot haft erfaring med at se, og deltage, i tidligere turneringer. Vi havde skaffet en decideret CS:GO admin for at sikre at situationer som denne ikke kunne opstå, som desværre måtte melde afbud kort inden turneringen. Istedet for at aflyse turneringen, forsøgte vi at gennemføre med det adminhold vi havde, som desværre ikke havde den nødvendige erfaring med administration af CS:GO turneringer, specielt ikke af denne kaliber.

Der er ikke nogen tvivl om at vi ikke har kunnet administrere turneringen uden en decideret CS:GO admin, men istedet for at aflyse turneringen valgte vi altså at forsøge med de admins vi nu havde fået ind frivilligt. Dette skulle ikke være sket da vi ikke kunne håndtere sager som denne, som vi ikke havde specielt meget erfaring med, under det tidspres vi var under for at afvikle turneringen.

Vi tager imod alt jeres feedback og lover at tage de forhåndsregler der skal til for at kunne afholde en lignende turneringen i fremtiden.

SharkGaming har i dag forsøgt at finde et kompromis mellem de to hold, men det har ikke været muligt at blive enige om et kompromis, som begge hold var tilfredse med.

MyXMG oplyser til Gaming.dk, at de vil vente med at kommentere på afgørelsen, til de har talt med SharkGaming.