Et helt liv som computerspiller og e-sportsudøver nåede for cirka halvanden uge siden sin hidtidige kulmination, da Kristoffer "Herudra" Jensen var i hovedstaden Baku i Aserbajdsjan. Her deltog han ved verdensmesterskaberne i e-sport, hvor han spillede sin karrieres vigtigste Hearthstone turnering til dato.

Det blev en rejse til et land, der ligger over 3.000 kilometer fra Danmark i fugleflugt. En rejse, der blandt andet ændrede hans forældres holdning til e-sport, og en rejse til et land, hvor det sjette verdensmesterskab i e-sport fandt sted og et land, hvor Kristoffer "Herudra" Jensen deltog i sin første store internationale Hearthstone turnering.

Kristoffer "Herudra" Jensen. Foto: Privat.

Billetten til turneringen i Baku vandt han, da han på fornemt vis vandt den danske kvalifikation ved Ignition LAN i september. Derfra var det tid til at forberede sig på rejsen til Baku, som ligger lige ud til Det Kaspiske Hav.


MOBA-eventyret begyndte i Azeroth

Men forarbejdet til sejren ved Ignition LAN begyndte for efterhånden en del år siden. Han har spillet computer, siden han var barn. Det tog afsæt i det første Age of Empires spil, som sidenhen blev skiftet ud med et af de mest spillede spil gennem tiden, World of Warcraft. Med Blizzards succesfulde spil tog gamer livet for alvor fart for Kristoffer "Herudra" Jensen. Selv skyder han på, at han har brugt mere end 8.760 timer, svarende til et helt år, på at spille World of Warcraft.

World of Warcraft var sådan set grunden til, at jeg i første omgang kom ind i MOBA-spillene. Jeg følte, at jeg burde spille mindre World of Warcraft, så til sidst stoppede jeg. I stedet begyndte jeg at spille Heroes of Newerth, og det blev efterhånden til League of Legends, ikke mindst fordi de fleste af mine venner spillede det.

Skiftet fra League of Legends til Hearthstone var forholdsvis let for Kristoffer. Han vidste allerede i beta-versionen af spillet, at dette ville være det ideelle spil at satse på, hvis han for alvor skulle jage muligheden for at deltage i de store turneringer inden for e-sport.

Da Hearthstone kom ud, var det den perfekte mulighed for at starte i et nyt og stort spil. Det fylder meget i min hverdag, men det er først her efter verdensmesterskabet, at det virker som om, at jeg kan gå langt med det.

Verdensmesterskabet ændrede forældrenes holdning

Timerne foran skærmen har haft sine udfordringer, når forældrene ikke altid har været enige i, at de mange timer foran computeren var en særlig god ide.

Jeg har haft min sjat af diskussioner med mine forældre. Det har de fleste nok. Der bliver stadig set lidt skævt til e-sport og gaming, men jeg synes, det har ændret sig hos mine forældre, efter jeg gik ind til dem, mens de så fjernsyn, og fortalte, at jeg havde planer om at tage til Aserbajdsjan for at deltage i verdensmesterskabet.

Der er nok dem, der har mødt mere modstand end mig, men helt sikkert også dem, der har mødt mindre.

Men modstanden og udfordringerne ved at være en ung gamer blev gemt langt væk i baghovedet, da turen endelig gik til Aserbajdsjan i denne måned, og Kristoffer befandt sig i flyet fra Danmark.

Man havde følelsen af, at man var på vej ud i noget, der var lidt ud over det sædvanlige. I Istanbul, hvor vi skulle skifte fly, mødte vi den hollandske delegation, som vi snakkede med i et par timer. Da vi skulle flyve videre fra Istanbul mod Baku, var halvdelen af flyet gamere. Finland, Holland, Danmark og Serbien var der i hvert fald. En del andre også - det var kendte e-sportsfolk.

Baku brænder igennem

Da Kristoffer ankom med delegationen til Baku, begyndte de særprægede oplevelser på rejsen for alvor. Den første overvældende oplevelse, som Kristoffer selv beskriver som "vanvittig", var det første møde med hotellet, hvor han skulle bo under sit ophold i Baku. Flame Towers er på mange måder et bygningsværk helt for sig selv.

De tre flammeformede bygninger, som kendetegner hotellet, er den højeste skyskraber i Baku. Flame Towers oplyses af over 10.000 LED lamper i forskellige farver.

Jeg var rundt i Baku med nogle af de andre danske deltagere, nogle fra Holland og en enkelt fra Israel. Bare det at være sammen og hænge ud har været helt vildt fedt.

Kristoffer "Herudra" Jensen fra hotellet, hvor han boede med den danske delegation fra Esport Danmark. Foto: Esport Danmark.

Nerd chills

Da verdensmesterskabsturneringen endelig begyndte, og Kristoffer skulle spille en af de kampe, der blev streamet ud til hele verden og kommenteret af blandt andre den legendarisk kommentator, Dan "Artosis" Lemkoski, som i sin tid opfandt begrebet "nerd chills", mærkede Kristoffer i særdeleshed, hvad det vil sige, at blive ramt af nerd chills.

Følelsen af at sætte sig op med headsettet på for at spille så vigtige kampe, hvor Frodan og Artosis var castere, var så vild.

Højdepunktet i turneringen var opgøret i kvartfinalen mod Norges landsholdsrepræsentant. Det foregik som en knockout kamp, hvor taberen ville ryge direkte ud af turneringen. Det udviklede sig til en intens kamp, hvor Kristoffer var foran 2-0 og fik presset nordmanden ned på et enkelt liv. På mirakuløs vis lykkedes det dog modstanderen, at vende kampen, så den måtte ud i en altafgørende Priest versus Priest duel ved stillingen 2-2.

Kristoffer "Herudra" Jensen i midten med de to andre landsholdsspillere, som deltog i henholdsvis Tekken og StarCraft 2. Foto: Esport Danmark.

Se en videoreportage, som Kristoffers holdkammerat, Andreas "iRonshaft" Thomsen, har redigeret, fra nogle af Kristoffers oplevelser herunder.

Kristoffer tøjlede til sidst nordmanden og gik videre til semifinalen, men her tabte han og skulle derefter ud i en kamp, der viste sig at blive endestationen for danskeren, da han løb ind i koreaneren, Seung-Jae, som slog ham med stillingen 3-2. Dermed mistede Kristoffer ikke kun tredjepladsen, men også præmien på over 11.000 kroner. I stedet måtte han gå tomhændet hjem på en bitter fjerdeplads.

Til trods for, at rejsen til verdensmesterskabet i Baku i Aserbajdsjan ikke bød på en fyldt pengepung til Kristoffer, fortryder han ikke, at han tog af sted.

Jeg synes, jeg har lært meget, både om Hearthstone, men ikke mindst har jeg lært mange nye mennesker at kende, og det har næsten været det bedste ved hele rejsen. Alt i alt må jeg jo bare sige, at jeg håber, at jeg kan vinde kvalifikationen igen næste år, for det her var et event, jeg ikke har lyst til at misse.

I dag er Kristoffer "Herudra" Jensen atter tilbage i Danmark, hvor hverdagen går med at træne med det danske Hearthstone hold, Rise of Aesir. 

Det lykkedes ham ikke at kvalificere sig til Dreamhack, som er en af de mest prestigefyldte turneringer. Derfor er det uvist, hvornår Kristoffer igen vil få chancen for at vise sit værd til en stor international turnering.