16 League of Legends-hold får nu chancen for at kvalificere sig til Riot's europæiske udgave af Challenger Series, som er andedammen til LCS, hvor nogle af verdens bedste League of Legends-spillere hver uge folder sig ud.

To hold har allerede sikret sig pladser til EUCS, nemlig n!Faculty og Reason Gaming, som begge måtte se LCS-pladserne blive snuppet for snuden af dem af henholdsvis H2K Gaming og GIANTS. 

De resterende seksten hold har kvalificeret sig til de indledende runder via Challenger-rangstierne på EUW og EUNE, hvor top 8 er valgt fra hver server. De skal nu kæmpe i fire brackets bestående af fire hold, hvor kun vinderen kvalificerer sig til EUCS. 

Leder du efter Dannebrog, kan du roligt spænde klaphatten og finde ryslerne frem. Der er rigeligt med dansk blod i turneringen.

Der kan der findes danske ansigter hos Team Nevo, hvor Jébus er at finde i bot-lanen og ligeledes hos Tricked eSport, hvor Homer og Fittle spiller henholdsvis top og support. Det stjernespækkede Origen-mandskab bærer også dansk islæt, nemlig det unge kæmpetalent Zvenillan, der spiller ADC, som sammen med sit hold har sin internationale debut i turneringen. Yderligere er mid-laneren Sencux at finde hos SK Prime i Bracket A. 

Formatet er BO3 og den første runde spilles på patch 4.21, hvorimod anden runde spilles på den nyeste patch, nemlig 5.1. 

Hvilke fire af de seksten hold der kvalificerer sig til at dyste i Summoner's Rift i forårets sæson, må tiden vise. 

Riot Games har af sikkerhedsmæssige årsager valgt at holde spildatoerne hemmelige, ligesom kampene heller ikke vil blive streamet. Istedet vil der blive offentliggjort VODS af alle kampe på et senere tidspunkt, så nysgerrige blikke kan få en bid af kagen.