Tilbage i august måned skulle daværende iBUYPOWER spille imod daværende Netcodeguides. Kampen blev af mange skudt til at være til iBUYPOWERs favør, og derfor blev oddsene på csgolounge meget ulige. Dette udnyttede syv personer sig af, da de på forhånd havde aftalt, at IBUYPOWER skulle lade sig tabe.

Nu har Valve så undersøgt sagen grundigt, og fundet ud af, at anklagerne imod iBUYPOWERs tidligere spillere holdt stik, og at de dermed var skyldige i matchfixing. Som en konsekvens deraf har Valve valgt at udelukke alle personerne involveret fra samtlige Valve sponsorerede events. Følgende personer er blevet udelukket:

  • Sam "DaZeD" Marine 
  • Braxton "swag" Pierce
  • Keven "AZK" Lariviere
  • Joshua "steel" Nissan
  • Derek "dboorN" Boorn
  • Casey Foster (Medejer af netcodeguides)
  • Duc "cud" Pham

Den eneste person fra holdet, som er blevet frikendt for beskyldningerne, er Tyler "Skadoodle" Latham. Hvorfor han ikke har modtaget en straf vides ikke, men den amerikanske sniper kan frit finde et andet at spille for.

Udover at Valve har udelukket disse syv personer, så har tre af de største arrangører valgt at gøre det samme. I en pressemeddelelse har ESEA opfordret alle organisationer til at gøre som Valve, da de mener at det er den eneste måde at få matchfixing helt ud af billedet. 

FACEIT har valgt at udelukke "Clutch Cats"  fra deres kommende liga, da dette hold havde DaZeD, swag og AZK med i lineup. De har også valgt at afbryde alt samarbejde med Casey Foster, samt at udelukke Nissan og Boorn fra kvalifikations turneringen til deres kommende liga. CEVO har ligeledes valgt at udelukke alle syv.

Derudover, så har Netcodeguides ikke længere noget hold. De tidligere Mythic spillere kom ellers under Netcodeguides vinger for mindre en to uger siden, men nu har de altså valgt at forlade Netcodeguides i direkte respons, til at to af medejerne fra Netcodeguides, Casey Foster og DaZeD, har været involveret i denne sag. Dette offentliggjorde Todd "anger" Williams på twitter i går aftes.

Indtil nu er den eneste person der har indrømmet, at have været med til at lave matchfixing, Braxton "swag" Pierce. Han har i et facebook opslag undskyldt overfor alle hans fans. Han nævner også, at han synes at hans udelukkelse er hård, men fair. Han håber dog på at Valve vil vise ham tillid engang ude i fremtiden, så han ikke er udelukket for livet.