Det er vist ingen hemmelighed, at Grand Theft Auto V er udkommet til PC'en. Her på Gaming.dk har vi lavet en video med alle de sindrige indstillingsmuligheder grafikken har og optaget den første times gameplay. Internettet er dog eksploderet med alskens lækre ting og sager om og fra spillet. Vi forsøger her at samle lidt op på det hele. Og vores anmeldelse? Den er skam lige på trapperne!

Populært på Steam og masser af rekorder
Ser man bort fra Valves egne spil, så som Team Fortress 2 og DOTA 2, så er GTA V det spil, der har haft flest samtidige brugere nogensinde. Kun to dage efter lanceringen var der 300.000 spillere igang på én gang via Steam. Det slår Skyrims gamle rekord fra 2011, der lød på 280.000. DOTA 2 er stadig kongen, med en rekord på 800.000, hvilket er helt ekstremt. Men set i lyset af, at GTA V er et fuldprisspil, kun to dage gammelt, og endda kan spilles uden Steam via Rockstars egen service, er 300.000 samtidige spillere ekstremt imponerende. 

Vi har endnu ingen faste salgstal. Men der er ingen tvivl om, at GTA V til PC'en bliver et af de bedst sælgende spil i 2015. GTA V har med konsoludgaverne allerede en imponerende rekord. GTA V har allerede en masse rekorder i Guiness, og alle disse er fra før PC-udgaven blev sluppet fri. Hæng på! 

  • Bedst sælgende spil på 24 timer
  • Bedst indtjenende spil på 24 timer
  • Hurtigste spil til at nå et salg på $1 milliard
  • Hurtigste underholdnignsprodukt til at nå et salg på $1 milliard (gælder også film!)

Med PC-udgaven er GTA V godt på vej til at blive det bedst indtjenende underholdningsprodukt i historien. Også når man tæller filmene med. Det er ekstremt! 

Virtual Reality i Los Santos
Selvom GTA V ikke officielt understøtter virtual reality-headsettet Oculus Rift, har en Youtuber ved navn Falandorn lagt en video op, hvor han kører rundt på motorcykel med Oculus Rift. Selvom hovedbevægelserne blot efterligner musen/joystickets bevægelser, så er det virkelig imponerende. Med alle de modifikationer, spillet helt sikkert vil få, er Oculus-understøttelse et af de mest spændende! Se videoen herunder:


Modifikationerne er her allerede
Selvom GTA V ikke officielt understøtter MODs ... endnu ... så har internettet selvfølgelig allerede leveret varen. De to første nævneværdige modifikationer er et til udødelighed og uendelig ammunition, og et til at justere "field of view", hvis nu ingame-slideren ikke er helt nok til dig. Sidstnævnte MOD er lavet af reddit-brugeren DrDraxxy, og giver dig mulighed for at få et højere FOV end de 85 grader, der er officielt er max. Du finder moddet lige. OBS! Du skal dog lige have in mente, at dette muligvis kan ses som snyd, hvis du hopper på GTA V Online! Dette er ikke klart endnu, men det kan muligvis få dig bannet. I singleplayer er der dog ingen fare på færde. Du kan se sammenligningsbilleder imellem 85 og 100 grader her

Fra actionfilm til det kunstneriske
GTA V indeholder en video-editor. Med et par tastetryk optager du ingame klip, som du efterfølgende kan behandle i den simple, men overraskende potente editor. Det er der allerede kommet en bunke meget, meget lækre film ud af, alle lavet af 100% ingame footage og af spillerne selv. Se de tre bedste vi har fundet på nettet indtil videre.

Her er først en fuldfed actionsekvens, som kunne være taget fra en vaskeægter blockbuster:


Herunder har vi en omgang yderst cinematisk drifting. Smukt filmet og meget lækkert kørt.


Til sidst har vi en virkelig lækker kortfilm, der er på niveau med Rockstars egne trailers. Kan du forresten se, hvilken film, de har "lånt" ideen fra?

Imponerende, ikke? Selv har vi leget lidt med editoren til et par film, der skal med i den kommende anmeldelse, som skulle være klar til dig i løbet af weekenden. 

Kom og leg med os!
GTA V er sjovere i flertal. Og vi har allerede utallige timer bag os på redaktionen. Eller ... det har jeg i hvert fald. Hvis du har lyst til at spille med mig, eller nogle af de andre brugere, så kan du smide dit Steam-navn eller Rockstar Social Club info i kommentarerne. Mit Steam-nick er "Brown Banana DK". Ses vi i Los Santos?