I alt otte Counter-Strike: Global Offensive mandskaber har været i aktion ved FACEIT League 2015 Stage 1 Finals. Heriblandt finder man danske Team SoloMid, som skal vise endnu engang, at de - ligesom ved CCS Kick-off Season Finals i sidste weekend - kan snuppe guldet. De vandt første kamp i dag, og nu venter Virtus.pro.

Favoritterne er kommet godt fra land ved FACEIT League 2015 Stage 1 Finals, hvor blandt andre Virtus.pro, fnatic og Team SoloMid har vundet deres kampe uden de store problemer. Værre ser det derimod ud for de to amerikanske hold i form af eLevate og Liquid. I denne artikel sætter vi fokus på opgøret mellem Team SoloMid og polske Virtus.pro.

Danskerne skal være klar fra VETO

Stats er en dejlig ting og lyver næsten aldrig. Derfor har undertegnede været et smut i arkivet og fundet lidt tal, der illustrerer, hvordan Team SoloMid tidligere har haft succes med at veto. Blandt andet kan det nævnes, at danskerne ikke har spillet de_season et eneste tidspunkt indenfor de seneste 60 kampe.

De to favorit-map i opgøret mellem Team SoloMid og Virtus.pro er henholdsvis de_mirage og de_cache. Begge disse er blevet spillet fire gange. Dog er sidstnævnte ikke just en succes for danskerne, da det kun er blevet til en sejr ud af de i alt fire kampe mod polakkerne. 

Til gengæld ser det ud til, at Team SoloMid har fundet opskriften mod Virtus.pro på de_overpass, da det er blevet til to sejre ud af to mulige i løbet af de sidste 60 kampe. Især ser det lyst ud, hvis danskerne får mulighed for at starte på Counter Terrorist siden, da de vinder 64 % af alle deres runder på de_overpass på denne side.


(Lad os håbe, at det er samme muntre stemning efter kampen mod Virtus.pro klokken 19:00)

Virtus.pro har tallene med sig

Jeg ved godt, at jeg tidligere nævnte, at tallene næsten aldrig lyver, men lad os lige sætte en fed streg under næsten denne gang. Fordi ser man på de sidste par kampe, hvor de to hold har mødtes, er polakkerne i førersæddet med 56% kampe vundet.


(Vil Pasha være stærk nok i kampen mod Team SoloMid? - Kilde: Imgur)

Det er ikke en hemmelighed, at begge hold er super stærke på Counter Terrorist siden, og tager man et kig på placeringen af runder på de to forskellige sider - Counter Terrorist og Terrorist - så finder man hurtigt ud af, at begge hold ligger i starten af 60% vundne runder på CT-siden, mens de er helt nede omkring 40% som terrorist.

Men selvom Virtus.pro ser ud til at vinde over danskerne på flere af de forskellige tal, så er der dog en ting, som danskerne er bedre til; nemlig knife-runden. Og hvad er mere vigtigt end denne runde, når begge hold tydeligvis er stærkest på CT siden.

Hvad dælen er konklusionen?

Selvom vi kan blive ved med at kigge på tidligere tal, så er det kampen i mod Virtus.pro klokken 19:00 i FACEIT League 2015 Stage 1 Finals, der gælder. Hvis man kigger på de seneste 60 kampe, som holdet har spillet - altså ikke kun mod Virtus.pro - så er det et Team SoloMid, som er bedst kørende på de_mirage og de_dust2.

Så de to maps kunne være et godt bud på, hvad Team SoloMid ville have en god chance på. Mens de to hold ikke har spillet de_dust2 i en længere periode - ja faktisk slet ikke indenfor de seneste 60 kampe, så har det været 50 - 50 på de_mirage, hvor begge hold har vundet to maps.

Danske Spil ser danskerne som favoritter, og du kan smide penge på dansk succes til odds 1.55, mens Virtus.pro giver 2.40. Skulle du have en fidus til en sikker 2 - 0 sejr til danskerne, giver dette 2.65 pengene igen. (Tallene er tjekket fredag klokken 23:30.)

Stats fundet via CSgopher og HLTV.org.