1 solid amerikansk dollar er typisk omkring 13.000 indonesiske rupiah værd. Men sent i fredags skete der noget inde i Steams interne systemer, der satte 1 US dollar = 1 indonesisk rupiah. Det skabte massevis af ballade på Steam Community Market, hvor nogle items nu solgte for nærmest ingen ting til - bogstavelig talt - millioner af dollars.

Der gik selvfølgelig ikke lang tid, før nyheden ramte reddit, hvorfra folk nåede at snuppe lidt billeder af, hvor skævt det stod til på markedet.

Visse items, der stod til få dollars blev nu solgt til få rupiah, og andre items til en værdi på flere millioner rupiah stod nu til adskillige millioner dollars. Herunder kan du se et billede, med lidt eksorbitante priser. Hvad siger du til en "Fiery Soul of the Slayer" fra Dota 2 til 2,5 millioner dollars eller et Vulcan-skin til CS:GO's AK-47 til næsten 3,6 millioner dollars? Jeg ved, at I er vilde med skins ... men nok ikke så vilde!


Vilde priser efter fredagens nedsmeltning.

Handlen løb selvfølgelig løbsk, da en masse ivrige sjæle selvfølgelig så en mulighed for at tjene store penge. Men Valve reagerede dog ved, at lukke markedet ned hurtigst muligt. Det er ikke let at have et digitalt marked, hvor hele økonomien kan flås i stykker ved en meget lille fejl. Men fordelen er så, at Valve blot kan trykke på et par knapper og hive i et par håndtag, og vupti ... så er alt, som det var inden nedsmeltningen. Økonomien er tilbage på rette spor, og brugere melder, at købte og solgte ting er sat tilbage hvor de kom fra inden det hele gik skævt.

Herunder er der et billede, der viser "median sale price. Tjek lige eksplosionen den 1. maj.

Nåede de at opdage "krakket", og fik du i så fald handlet lidt, inden Valve satte en stopper for løjerne?