OBS: Dette er IKKE en anmeldelse!

Så har vi haft Batman: Arkham Knight imellem hænderne i godt fem timer. Det udkom i morges til PC, Xbox One og PlayStation 4. Vi kunne via Metacritic se, at PlayStation 4-udgaven fik tonsvis af meget flotte roser med på vejen, og den version ligger lige nu på 91/100! PC-udgaven var der dog ingen, der fik lov til at pille ved inden lanceringen. Hverken anmeldere, streamere eller Youtubere. Og nu ved vi hvorfor. PC-udgaven har meget store problemer!

Vi fik allerede bange anelser, da udvikleren Rocksteady i går - dagen inden lanceringen - måtte bekende, at der var en del knas med AMD-kort og Batman: Arkham Knight. Derfor så de sig nødsaget til at opgradere deres minimumskrav overfor AMD-brugerne, der nu skal bruge et grafikkort med mindst 3GB Vram, hvor de før blot havde 2GB.

Og idag fik vi så selv at se, hvor slemt det står til med PC-udgaven. Tag bare et blik på Steams forum for spillet, hvor det vælter ud med negative indlæg. De samme negative røster finder du i de mange bruger-anmeldelser på Steam, hvor langt de fleste høvler spillet ned for de utallige tekniske problemer.

Men hvad er problemerne så? Lad os tage dem her (og vi har oplevet dem alle på egen hånd!)

1. Låst til 30 frames i sekundet
Her tabte vi vitterligt kæben af forbløffelse! Spillet er på PC'en i det herrens 2015 år låst til 30 fps! Det er noget nær en dødssynd, og viser enten at Rocksteady slet ikke forstår sig på PC-spil, eller at de overhovedet ikke har spenderet tid på at færdiggøre PC-udgaven. De har endda en tæt samarbejde med Nvidia, hvor der er masser af PC-specifikke features via Nvidia GameWorks. Det er uforståeligt! Heldigvis kan dette omgås ved at tage et kig på Steams forum, hvor en efterhånden lang tråd gør Rocksteadys arbejde færdigt.

2. Elendig performance
Selv folk med meget hurtige computere beretter om meget lave framerates. Og vi er også ramt. Vores test-pc kører med et Titan X med 12 GB Vram, der burde æde et spil som Batman: Arkham Knight. Men inden vi selv fiflede med spillets filer via en text-editor, sad vi med 10-20 frames i sekundet. På et Titan X! Andre brugere har dog fin performance, hvilket indikerer, at det er spillets optimering, der simpelthen bare ikke er god nok. Igen vil vi henvise til Steams forum, hvor brugerne er godt igang med tips og tricks til bedre performance.

3. Næsten ingen indstillingsmuligheder
Kendetegnet på en skidt konsol-konvertering er ofte, at PC-udgavens grafiske indstillinger lader meget tilbage at ønske. Og således er det desværre også med Batman: Arkham Knight. Se bare her:


Skuffende få indstillingsmuligheder i Batman: Arkham Knight. Foto: Gaming.dk

Ud over at vi kan rode med Nvidias egne GameWorks-indstillinger, så er der blot Anti-aliasing ON/OFF, Texture Resolution på LOW eller HIGH samt tre indtillinger af Shadow og Level of Detail. Vi kan ikke rode med alle de små ting, der muligvis kunne få lige netop dit spil til at køre rigtig godt. Hvis vi ser på forgængeren, havde vi masser af muligheder, for at indstille grafikken.


Batman: Arkham Origins havde massevis af muligheder. Hvorfor er efterfølgeren SÅ meget ringere? Foto: Gaming.dk

Mange af de grafiske muligheder kan du selv rode med, hvis du går ind i spillets filer. Men hvorfor skulle der være brug for det her i 2015 med et af årets vel nok største titler. Det er altså for dårligt af Rocksteady!

4. Crash til desktop og låst PC
I løbet af de tre første timer med spillet, har vi oplevet to crashes. Det ene smed os ud til desktoppen, det andet låste vores PC totalt, så vi skulle lave et hard reset. Endnu en dødssynd. Og når vi går ud af spillet på normal vis ... jamen, så crasher spillet rent faktisk også og vi mødes af denne knap så dejlige besked.


Sådan ser det ud, når vi quitter spillet på normal vis.

Vi spiller med de helt nye v353.30 drivere fra Nvidia, der blev udgivet i går, og spillet er fuldt opdateret ifølge Steam. 

Måske skal du vente, hvis du er PC-spiller!
På nuværende tidspunkt bliver vi desværre nødt til at sige, at PC-spillere muligvis bør vente med at kaste sig over Batman: Arkham Knight. Det skulle fungere glimrende på konsollerne, men endnu en gang har Rocksteady leveret en PC-udgave, der i den grad halter groft efter, hvad vi kan forvente af en fuldpris AAA-titel. 

OBS! Dette er IKKE en anmeldelse, blot en lille rapport efter kort tid med spillet. Og vi snakker blot om de tekniske problemer. På trods af disse virker gameplayet heldigvis enormt fedt, og vi kan næsten ikke vente på, at Rocksteady får fingeren ud og fikser deres spil, så vi virkelig kan nyde Batman: Arkham Knight!