I går blev første dag af den nordamerikanske kvalifikation til ESL One Cologne afviklet. I alt blev otte kampe spillet.

Den første kamp, der blev spillet i går, var mellem Cloud9 og Noble eSports fra Gruppe A. En kamp, der ikke bragte meget spænding, eftersom Cloud9 viste sin styrke på Cobblestone og tog en 16-2 sejr med videre.

De to næste hold, der skulle i nærkamp, var Team Liquid og Tempo Storm. Sidstnævnte er et nyere hold, og de har formået at vise et godt niveau i deres seneste turneringskampe. Deres aggressive spillestil var også med til at hente en god bunke runder hjem mod det lidt mere erfarne hold, Team Liquid. Dette var dog ikke nok, da Team Liquid fik sat en stopper for dem på Cache og sendte dem i lower bracket.

Her kan du se, hvordan Team Liquid vandt pistolrunden.


Derved skulle Cloud9 og Team Liquid møde hinanden, hvor vinderen ville gå videre til slutspillet. Cloud9 kom ind på Dust2 uden at være fuldstændig opvarmet, og derfor kom de nogle runder bagud i kampens start. Lidt efter lidt kom de dog tilbage, og de viste atter igen, at de er en del af Nordamerikas elite, da de rullede Team Liquid over. Kampen endte 16-10 til Cloud9.

Cloud9 blev for stor en mundfuld for Team Liquid.


Både Noble eSports og Tempo Storm tabte deres første kamp, og derfor skulle de kæmpe om overlevelse mod hinanden. Mappet blev Cache, som Tempo Storm allerede havde spillet en kamp på, så de var godt opvarmet. Kampen svingede dog til tider frem og tilbage, men Tempo Storm kunne til slut ende kampen, og derved sendte de Noble eSports ud af kvalifikationen med en 16-10 sejr.

Noble eSports var ikke i stand til at lave et retake på bombsitet og måtte se sig slået.


Derved gik turen over til Gruppe B, hvor Counter Logic Gaming tog imod eLevate på Overpass. Førstnævnte hold fik en god start på CT-siden, men eLevate tog langsomt nogle runder fra holdet og satte lidt pres på dem. Counter Logic Gaming skruede dog op for niveauet og satte fokus på at slutte kampen. Derved sendte de eLevate ned i lower bracket efter at have vundet 16-11.

Counter Logic Gaming gik videre i upper bracket efter et retake på bombsite.


Cache var populær i går, da Mythic og Maximum Effort også valgte at åbne ild på mappet. Efter første halvleg havde Maximum Effort bragt sig foran 8-7, men de formåede ikke at trække lige så mange runder hjem på CT-siden. En tæt kamp blev hurtigt bragt til Mythics fordel, som satte gang i spillet og hev en 16-13 sejr hjem. 

Mythic formåede at holde Maximum Effort væk fra bombsite, og derved vandt de kampen.


Derved skulle Counter Logic Gaming prøve kræfter mod Mythic på Dust2. Førstnævnte satte fart på spillet på T-siden, da de fik trukket 11 runder i hus i første halvleg. Da Mythic så kom på T, fik de tag på Counter Logic Gaming. Dog var det ikke helt nok til at stoppe dem, og Counter Logic Gaming gik derfor videre til slutspillet med en 16-14 sejr.

Her ses, hvordan Counter Logic Gaming lukkede første halvleg.


Aftenens sidste kamp var mellem eLevate og Maximum Effort, der ikke blev til stor problematik for eLevate. De lukkede hurtigt ned for Maximum Effort med en 16-3 sejr, og sendte dem direkte ud af turneringen.

Kampresultaterne for gårsdagens kampe ser således ud:

Gruppe A:

Gruppe B:

I dag er det så tid til at finde de to sidste hold, der skal slutte sig til Cloud9 og Counter Logic Gaming under slutspillet. Showet begynder igen klokken 18:45, hvor Tempo Storm får mulighed for revanche mod Team Liquid. Derefter skal Mythic og eLevate i kamp mod hinanden, hvor det gælder alt eller intet.

Til slut vil to semifinaler blive spillet, hvor vinderne kvalificerer sig til ESL One Cologne, der finder sted senere på måneden. Her vil der nu blive spillet BO3 i stedet for BO1, og det sætter lidt mere pres på holdene, da de virkelig skal ramme dagen. Alle kampene vil blive vist på den officielle stream herunder: