Syv af de otte hold, som deltager i CEVO Season 8 finals deltog i majoren DreamHack Cluj-Napocca, hvor kun Natus Vincere og Luminosity Gaming kan siges, at have leveret et respektabelt resultat til turneringen. Uagtet at visse af holdene var meget tætte på at gå videre, men faldte i OT. Holdene til denne turnering består af:

 

Group A Group B
Virtus.pro Na`Vi
Team Liquid                   Titan
dignitas Luminosity Gaming            
Conquest mousesports


I gruppe A har Virtus.pro muligheden for at vise, at selvom deres tab til Gamers2 kom som en overraskelse for mange, så er det ikke et udtryk for, at Virtus.pro er på vej ned af ranglisten. Hertil kommer at kampen med Gamers2 var utrolig tæt, og var den endt på det tredje map Mirage, så havde Virtus.pro nok taget sejren.
Selvom de nok ikke er favoritten til turneringen, så er de en af favoritterne sammen med Natus Vincere. Tager vi et kig på de to holds tidligere matchups, så har Virtus.pro oftest endt som sejrherren. Ved CEVO Season 7 tilbage i juli vandt de 3-1, og selvom de to teams oftest spiller tætte kampe, så er det oftest Virtus.pro som kommet sejrrigt ud af kampene.

Team Liquid har konstant forbedret sig siden tilføjelsen af Spencer ”Hiko” Martin tilbage i september, og ved PGL Season 1 Finals spillede de tæt med Virtus.pro over to maps, og formåede at tage Cobblestone fra Fnatic i en Bo3. Selvom de endte som nr. 13-16 ved Cluj-Napoca, så afspejler resultatet ikke helt deres præstation, da de tvang Virtus.pro ud i OT til en 19:15 score på Cobblestone. De blev dog løbet over ende af Ninjas in Pyjamas 16-11 på Mirage, hvor Jonathan "EliGE" Jablonowski og Spencer ”Hiko” Martin aldrig kom til at påvirke kampen. Det er dog på ingen måde et dårligt resultat, og medmindre at man føler, at man er et voldsomt stærkt Cobblestone hold, så burde det være blandt ens overvejelser i forhold til bans. Liquid kan tildels ses som det andet stærkeste hold i gruppe A, og de kommer sandsynligvis til at kæmpe om en semifinale plads med dignitas.

dignitas havde kort inden Cluj-Napoca skiftet Andreas ”schneider” Lindberg ud med Jesper "tenzki" Mikalski, og med den ændring i truppen kort inden turneringen, så var dignitas ikke spået mange chancer for at levere et poleret og flot resultat. Da de mødte EnVyUs på Cobblestone, så startede de stærkt ud i pistolrunden, ved at bruge 3 HE granater til at countere en af EnVyUs’ tendenser i pistolrunden, hvor de booster en i drop. Det sikrede dem de første tre omgange, hvorefter EnVyUs kørte dem over og endte kampen 16-5. I deres anden kamp mødte de Counter Logic Gaming på Cobblestone, hvor kampen dog var markant tættere, men endte 16-14 i amerikanernes favør. Et af dignitas’ problemer må nok tilskrives manglende tid til at få spillet nok sammen med deres nye mand, men også at Jacob "Pimp" Winneche har samlet AWPen op, hvilket i mange situationer ender i samme problematik, som da de spillede med Nicolaj ”Nico” Jensen, at AWPen ikke er vel integreret i deres setup. Hvor AWPen kan være et vitalt instrument på visse maps, så kan den tilsvarende også blive en hæmsko, hvis ikke personen sættes i en situation, hvor han kan udnyttes eller påvirke kampen enten ved hans blotte tilstedeværelse eller direkte i form af kills. Hvis dignitas skal levere et godt resultat ved CEVO, så bliver det sandsynligvis nærmere individuelle præstationer, som giver udslaget da der ikke har været tid til at øve ret meget efter Cluj-Napoca.

Conquest er det sidste hold i gruppen, et hold som nok de færreste har hørt om, men de fleste af spillerne har tidligere spillet i de amerikanske tophold. Der er Shahzeb "ShahZam" Khan, som de fleste nok kender fra hans fejlslagne periode i Cloud9, samt fra Tempo Storm der ved CEVO Season 7 tog et map fra Natus Vincere. Damian "daps" Steele er nok bedst kendt fra hans tid i Liquid, det var dog tilbage, hvor Liquid ikke var et velspillende hold, og det opsummeres nok bedst ved deres kamp mod Fnatic ved FACEIT League 2015 i maj, hvor de fik 4 runder over 2 maps. Will "RUSH" Wierzba har primært spillet i eLevate, som er niveauet under topholdene i Amerika. Keith "NAF-FLY" Markovic var også kort inde i Liquid og eLevate, men blev erstattet i Liquid af Jonathan "EliGE" Jablonowski. Peter "stanislaw" Stanislaw er den sidste spiller, og han blev hentet ind i midten af Oktober, han har tidligere slået sine folder i Tempo Storm. Der er nok ikke nogen tvivl om, at dette hold absolut må ses som det svageste i turneringen, men hvis de andre hold undervurdere dem, så har de niveauet til at straffe dem for det.

I gruppe B er Natus Vincere favoritten efter deres præstation ved Cluj-Napoca, hvor Ladislav "GuardiaN" Kovács utvivltsomt var MVP igennem turneringen, hvor han ene mand fejede modstanderne af banen. Natus Vincere’s største problem er at de lever og dør med Ladislav "GuardiaN" Kovács, har han en dårlig eller middelmådig dag, så har holdet problemer, og det bliver ofte forstærket af holdets tendens til at forcebuye, hvor AWPen derved er i spil i færre omgange, og Ladislav "GuardiaN" Kovács’ impact på en kamp reduceres, selvom han også er dygtig med rifler. Dog har tilføjelsen af Egor "flamie" Vasilyev tildels givet holdet mere ildkraft, og han har som spiller også udviklet sig enormt meget, men han kan ikke ene mand ændre en kamps udfald. Om Natus Vincere kan fortsætte niveauet fra Rumænien, eller om det var en overpræstation kombineret med at flere hold underpræsterede vil denne weekend afsløre.

At Titan kom dårligst ud af the french shuffle v.2 er der nok ingen, som vil modargumentere, og holdet har skuffet ved denne og sidste major. Adil "ScreaM" Benrlitom blev hentet ind igen lige før denne major, for at give holdet mere ildkraft, men holdets præstation ved Cluj-Napoca var ikke imponerende. Deres første kamp var mod Ninjas in Pyjamas på Cobblestone, hvor et fantasiløst hold ninajer aldrig formåede at gøre deres T-side farlig, og Titan havde 13-2 da de skiftede til T. Hvad der så ud til at være en hurtig sejr til Titan, det endte med at blive en markant tættere kamp end først forventet efter deres CT side, men Titan endte med at lukke kampen 16-13. Mod Virtus.pro på Train havde Titan en fornuftig T-side og sikrede sig 6 omgange, men som CT blev de løbet over ende og kampen endte 16-7.Den afgørende kamp var mod Ninjas in Pyjamas, og det første map Cache var en tæt kamp, men NiP tog første map 16-14, og på Dust2 var Titan tiltet, hvor de fik, hvad man bedst kan kalde, bøllebank, og blev sendt ud af turneringen med et 16-1 tab. Titan er i en position, hvor de må og skal vise, at deres niveau er højere end, hvad de viste i Rumænien.

mousesports er også blandt holdene, som leverede et skuffende resultat ved Cluj-Napoca, og ved den tidligere major ESL One Cologne 2015, var deres resultat endnu mere skuffende med en placering som nr. 13-16. I deres første kamp mødte de Gamers2, og om det var et gamble eller ej, så valgte de at fjerne Train i stedet for Inferno, som tidligere var et map, som de ofte vetoede først. Kampen endte 16:8 og beskrives nok bedst ved, at tilføje at topfraggeren for mousesports var Fatih "gob b" Dayik deres ingame leader. De slog derefter FlipSid3 16-8 på Overpass, FlipSid3 var ved ESL One Cologne 2015 holdet, som sendte tyskerne ud. I den afgørende kamp var det igen Gamers2, men denne gang var kampen noget tættere, og endte i en 2-1 til Gamers2, hvor første map Mirage ligeså vel kunne være end i mousesports favør, men endte 19-16 til Gamers2. mousesports lever og dør med at alle tre af deres stjerner levere en god performance, og er blot en fraværende, så har holdet svært ved at vinde kampe.

Brasilianerne fra Luminosity Gaming var et af de hold, som overraskede ved deres præstation ved Cluj-Napoca, hvor især deres sidste tilføjelse i form af Marcelo "coldzera" David var et absolut bæst. I Rumænien slog de først Cloud9 16-11 på Dust2, hvor Marcelo "coldzera" David var både i form af hans 31 kills en massiv faktor, men også at han formåede at gemme en AWP et utal af gange som CT. De stod også for turneringens første overraskelse i form af deres sejr over Fnatic 16-13 på Inferno, som bragte minder frem fra ESL ESEA Pro League Season 1, hvor de også på Inferno slog Team SoloMid 16-12. Brasilianerne har bevist, at de er et hold, som man må og skal tage seriøst, og har nu tre major i streg sikret sig en top 8 placering. Det bliver interessant at se, om de kan forsætte deres gode niveau, og hvordan et matchup mellem dem og mere strukturerede hold, som Titan og mousesports kommer til at udspille sig. Om Lumniosty Gaming tildels lever på samme præmis, som Cloud9 gjorde tidligere på året, hvor de leverede gode præstationer, som tildels skyldes at ingen af de mere etablerede hold havde kigget nøje på deres spillestil og tendenser. Det er svært at sige, men tages der udgangspunkt i, at mange af de amerikanske hold slår eller spiller tæt med Brasilianerne, så er det absolut en mulighed, men det vil tiden vise.


dignitas' udfordringer
Hvis vi ser på dignitas’ chancer med rød-hvide briller, så er det ikke umuligt for holdet, at få en top 4 placering. De burde slå Conquest, og de ligger i samme kategori som mousesports, Titan og Liquid, hvor dagens form nok bliver den afgørende faktor mellem de tre hold. Et hold som Natus Vincere har dignitas slået i 1 gang siden maj, hvor det var en Bo1 ellers har danskerne fået prygl, når de er tørnet sammen. Virtus.pro spillede dignitas overraskende ofte tæt med tilbage i juli og juni, men der må nok tilføjes, at Virtus.pro i den periode spillede under niveau. I form af lineups, så burde danskerne have god chancer mod de fleste af holdene, men et af dignitas’ gennemgående problemer har været deres tilgang til anti-ecos og modstandernes force i anden runde, hvor de er et af de få hold, som ikke prioritere at få alle granater ved at købe en SMG, men derimod ofte vælger AK47s og derved aimdueller, hvor man nu ofte risikere at løbe ind i en deagle. Ydermere, så sætter de sig også ofte en situation, hvor Jacob "Pimp" Winneche skal have en AWP, hvorved de har mindre granater til at tage et bombsite, men også at på mange maps og mange situationer, så vil en AK47 i hans hænder være ligeså, omend ikke bedre da han er en voldsomt dygtig spiller med rifler, men ikke endnu har fundet et topniveau med AWPen. En af grundene til at Jacob "Pimp" Winneche overtog AWPen var Niclaj ”Nico” Jensen’s manglende resultater med den i deres kampe, hvor han var afhængig af AWPen for at have en påvirkning på kampen, så er Jacob "Pimp" Winneche ikke i den båd, og kan have ligeså stor eller større effekt med en riffel.
Hvis Philip "aizy" Aistrup spiller bare tilnærmelsesvis så godt, som han har gjort igennem de sidste par måneder, så har holdet en chance, men hvem af de andre, som formår at følge trop er det store spørgsmål, hvor tidligere Jacob "Pimp" Winneche var den person, som leverede et tilsvarende resultat, så har han ikke formået at konvertere AWPen til samme effekt som hans rifler.
Jesper "tenzki" Mikalski var da han spillede i Copenhagen Wolves og SK Gaming en af de vigtige spillere, og hvis han kan integreres på samme vis i dignitas, så har de potentialet til at klatre op ad ranglisten. Dog er 3 uger ikke nok til at få ham ordenligt integreret, og med mængden af tid, som holdet har brugt på at rejse, så er det tvivlsomt at holdet kommer til at fremstå stærkere efter Cluj-Napoca. dignitas’ placering afhænger af, hvor stærkt de individuelle spillere på holdet er på den givne dag, og potentialet er der, men om det bliver indløst er en anden sag.

Kampprogrammet kan findes her, og d. 7 startes der noget tidligere.

CEVO Season 8 Finals fredag d. 6 november.

Tid
Resultat
Titan vs. Luminosity  23:00  0 - 2
Natus Vincere vs. mousesports 23:00  0 - 2
Liquid vs. dignitas 01:30
 0 - 2
Virtus.pro vs. Conquest 01:30
 2 - 0