En ny champion ser snart lyset, og får derved rig mulighed for at bevæge sig frit på Summoner's Rift. Illaoi er navnet på den nye champion, som bringer guden, Nagakabouros, med sig i kamp.

Most champions arm themselves with swords or guns or magic or whatever, but Illaoi’s bringing a freakin’ god to the Rift

Abilities

Passiv: Prophet of an Elder God
Illaoi spawner en tentakel på en nærliggende væg, og de interagerer med arsenalet af abilities. Tentaklerne forsvinder automatisk efter et minut, eller ved at blive dræbt af modstanderholdet.

Q: Tentacle Smash
Først og fremmest bærer denne ability et passiv, hvor tentaklerne healer Illaoi en smule, når de angriber modstandere. Yderligere tilkalder Illaoi en tentakel, som hamrer ned i jorden og giver damage til alle ramte.

W: Harsh Lesson
Ved brug af denne ability, lader Illaoi op til næste basic attack, som dealer bonus damage. Derudover vil alle nærliggende tentakler svinge ud efter den ramte og skade yderligere.

E: Test of Spirit
Illaoi sender en tentakel ud efter en fjende, og hvis den rammer, bringer den modstanderens sjæl med tilbage. Den damage, som sjælen modtager, påvirker også til dels den sjæleløse champion. Hvis modstanderen kommer for langt væk fra sjælen, eller at sjælen elimineres af Illaoi og allierede, så vil han blive slowet gevaldigt. Ydermere vil han nu spawne tentakler på samme vis, men de har dog stadig sigtekornet rettet mod ham og resten af holdkammeraterne.

R: Leap of Faith
Illaoi sendes i vejret og hamrer dernæst ned i jorden. Dette dealer damage til de nærmeste fjender, og spawner dertil også en tentakel for hvert ramte modstander. Med det vil Harsh Lesson få reduceret sit cooldown.