IEM San Jose bliver en af de sidste store turneringer i CS:GO i dette år, og med en præmiepulje på knap 700.000 kr., så kæmper holdene både om det, men for flere af de deltagende hold, så er det også en mulighed for at få revanche for CEVO Season 8 eller Cluj-Napoca. Der har dog været flere afbud i sidste øjeblik, som utvivlsomt ændre udfaldet af turneringen, hvor Virtus.pro må spille uden deres stjerne Janusz "Snax" Pogorzelski, og EnVyUs erstattes i sidste øjeblik af Counter Logic Gaming. De fire amerikanske hold kommer direkte fra RGN Pro Series Championship, hvor Cloud9 tog sejren, men for flere af holdene kan turneringen bedst betegnes som et maraton, med 3-4 Bo3s indenfor 12 timer. Det betyder dog at med svækket felt uden EnVyUs, og fire af holdene har denne turnering som den tredje indenfor en uge, så må danskerne fra Team SoloMid regnes for favorit til at nå finalen, dog kan G2 Esports måske sætte en stopper for dette, da de sandsynligvis mødes i semifinalen. 

IEM San Jose d. 21 November

Tid
Resultat
G2 Esports vs. Counter Logic Gaming 19:40   2 - 0
Team SoloMid vs. Cloud9 23:20   2 - 1
Natus Vincere vs. Luminosity Gaming 02:30
  2 - 0
Virtus.pro vs. Liquid 05:45
  0 - 2


G2 Esports var vældig imponerende ved Cluj-Napoca, hvor de lige akkurat blev slået af turneringsvinderne EnVyUs i turneringens bedste og tætteste Bo3. Siden da har holdet haft en udskiftning, hvor Dennis ”dennis” Edman skiftede til Fnatic, og blev erstattet af den unge danske stjerne Philip ”aizy” Aistrup. G2 Esports er kendt for deres individuelle niveau, og med udskiftningen så er det steget, hvor Philip ”aizy” Aistrup igennem de sidste par måneder var den største faktor til, at hans tidligere hold dignitas havde en chance mod modstanderne, var hans konstante kolossale performance i kampene. G2 Esports har ildkraften til at udfordre ethvert hold, og efterhånden ser holdet ud til, at have fundet en kombination, hvor alle spillerne kan udfolde sig, og det er et af de få hold, hvor hver enkelt spiller kan dominere en kamp. Hvis man ser på de feltet ved turneringen, så har holdet en ganske god chance for at nå finalen, og baseret på tidligere resultater og form, så må de også betegnes som storfavorit i deres første kamp mod Counter Logic Gaming.

Counter Logic Gaming er en sidste øjebliks erstatning for EnVyUs, da holdet har valgt at trække sig pga. trusler mod franske fly, mere kan læses her. CLG har haft svært ved at slå igennem ved europæiske turneringer, men de leverede et fornuftigt resultat ved Cluj-Napoca, hvor de slog dignitas i en tæt kamp på Cobblestone. Herefter tabte de 16-12 til Natus Vincere på Cobblestone, men da de mødtes i den afgørende Bo3, så formåede CLG at sikre sig Cobblestone inden de blev sendt ud af finalisterne. Ved iBUYPOWER Cup endte de som 3-4, hvor hverken deres modstandere eller dem selv leverede ophidsende præstationer. Det er et hold, som kan udfordre, og det viste de f.eks. ved ESL ESEA Pro League Season I Finals, hvor de vandt over Fnatic på Mirage. Deres modstandere fra G2 Esports er dog en anden sag, hvor deres sejr mod Fnatic involverede en mængde anti-stratting, så har de hverken haft forberedelsestid, og deres modstanderes primære tilgangsvinkel er at vinde på deres talent, og i den afdeling har CLG ikke store chancer mod G2 Esports.

Team SoloMid blev overraskende slået ud af Cluj-Napoca af deres gamle kryptonit Ninjas in Pyjamas, men indtil afklapsningen fra Ninajerne så havde de spillet godt, og slog de imponerende drenge fra G2 Esports overbevisende på Dust2. Efter majoren har holdet holdt ferie, og om de kan nå at komme tilbage til deres topform i San Jose er nok tvivlsomt, dog må det indskydes at deres sejr ved FACEIT 2015 Stage 2 Finals at DreamHack Valenica 2015 var under samme forhold. Holdet har rutinen og det individuelle niveau til at nå finalen, men selvom de er et af de højest skilled hold individuelt, så er  G2 Esports med tilføjelsen af Philip "aizy" Aistrup et hold, som kan matche Team SoloMid. Deres sidste online kamp mod Fnatic viste, at holdet er et stykke fra deres topform. Dog starter holdet ud med at møde Cloud9, som de i Valenica viste, at de var niveauet over, og set på begge holds præstationer så burde danskerne være storfavoritter i deres første kamp. Team SoloMid er dog favorit til at nå finalen, og især med deres gruppe bestående af Cloud9, Luminosity Gaming og Natus Vincere. Selvom de også var favorit i deres gruppe til Cluj-Napoca, så er feltet her væsentligt svagere, og deres største udfordring må betegnes som G2 Esports, som ikke har vundet et map mod danskerne siden deres skift til G2 Esports.

Cloud9 havde en kort periode tilbage i juni, hvor de spillede tætte finaler mod Fnatic og Natus Vincere, men efter deres korte flotte præstation, så har der været langt mellem lyspunkterne for holdet. Ved både ESL One Cologne 2015 og Cluj-Napoca endte de med en skuffende 9-12 placering, og da de deltog i den australske Crown Counter-Strike Invitational, blev de slået af Team Immunity, som på ingen måde regnes for et stærkt hold. Cloud9 kommer dog direkte fra en sejr ved iBUYPOWER Cup, hvor de kun tabte to maps igennem turneringen, og begge var til Liquid, der endte som nr. 2.Hvor meget vægt denne turnering bør få er svært at vurdere, for der er ingen tvivl om, at Cloud9 er det hold i Nordamerika med det højeste individuelle skill niveau, og selvom der har været lyspunkter igennem de seneste måneder for den amerikanske scene, så mangler de stadig at vise, at de konsekvent kan udfordre de europæiske hold. Tyler "Skadoodle" Latham er utvivlsomt en af de bedste spillere i Nordamerika, men hans passive stil har en nem counter, som brasilianerne fra Luminosity Gaming viste i Cluj-Napoca, at hvis du undgår ham, hvilket er relativt nemt, da han spiller en passiv AWP kontra f.eks. Ladislav "GuardiaN" Kovács, som spreder død og ødelæggelse over hele mappet, så neutraliseres en af Cloud9’s stærkeste kort. Cloud9 har en chance mod Team SoloMid, men det kræver, at holdet spiller op til et højere niveau, end de har vist igennem de sidste par måneder.

Natus Vincere gik fra at imponere ved Cluj-Napoca, til at blive sendt ud ved CEVO Season 8, hvor de først blev slået overbevisende af mousesports på to af Natus Vincere’s stærkere maps Overpass og Mirage. Herefter mødte de et på papiret svagt Titan hold, men over 3 maps formåede Titan at sikre sig sejren, og Natus Vincere var det første hold, som blev sendt ud af turneringen. Ydermere, så led de i deres sidste online Bo3 mod Fnatic et ydmygende nederlag, hvor de fik de 6 omgang igennem to maps. Natus Vincere lever og dør med deres stjerne AWPers præstation, og selvom deres sidste indhentede spiller Egor "flamie" Vasilyev kan levere, så er han ligesom de tre andre ofte meget op og ned i performance. Holdet har noget at vise, og de har potentiale til at nå langt, men deres niveau er faldet siden deres sejre tilbage i juni og juli.

Luminosty Gaming overraskede alle ved Cluj-Napoca ved at slå Fnatic på Inferno, og mod Cloud9 viste den nyeste mand på holdet Marcelo ”coldzera” David, at han kan være et altdominerende bæst på et map, og sikrede sit hold sejren. De blev dog sendt ud, da de stod overfor Natus Vincere i kvartfinalerne, det var dog to tætte maps. Ved CEVO Season 8 var deres historie næsten identisk med Natus Vincere’s, dog slog Luminosity Titan da de mødtes første gang, men i anden ombæring fremstod Titan sejrrigt efter tre tætte maps. Ved den nyligt overståede iBUYPOWER Cup endte de 3-4, efter at have slået Renegades 16-0 på Cobblestone, men i semifinalen mødte de et velspillende Cloud9, som sendte dem ud i 2 maps med en rundeforskel på 2:1. Holdet har vist at de kan være med lige under de absolutte tophold, og mod Natus Vincere som ikke har vist imponerende form, så har de en god mulighed for at hævne deres tab fra Cluj-Napoca.


Virtus.pro blev for mange overraskende slået af G2 Esports i Cluj-Napoca, og endte som 5-8 ligesom Team SoloMid og Fnatic. Det var dog ikke første gang, at det internationale hold havde sendt Virtus.pro ud i en Bo3, da G2 Esports spillede som Kinguin slog de Virtus.pro i FACEIT League 2015 Stage 2 Finals at DreamHack Valencia, hvor det sidste map Cache var en afklapsning på 16-0.
Virtus.pro viste dog ved CEVO Season 8 at de stadig er et top hold, hvor de kun tabte et map igennem turneringen. Om finalekampen mod mousesports skal tillægges megen vægt kan diskuteres, eftersom mousesports kom næsten direkte ud af en hård Bo3 og direkte ind i finalen, hvor det var tydeligt at se, at de var løbet tør for energi. Virtus.pro’s resultater i de online kampe, som de har spillet har ikke været imponerende, hvor deres niveau har været meget svingende, men det er altid et hold, som er en trussel og aldrig kan regnes ude. Holdet står dog markant svagere ved denne turnering, da deres bedste spiller Janusz "Snax" Pogorzelski ikke deltager grundet helbredsproblemer. Hans erstatning bliver dog det unge talent Michal "MICHU" Müller, som tidligere har trådt til som standin for Virtus.pro. Deres modstandere fra Liquid var tæt på at slå dem i Cluj-Napoca, men selvom holdet står uden Janusz "Snax" Pogorzelski, så burde Virtus.pro stadig være favorit.

Liquid blev nr. 2 ved iBUYPOWER Cup, men eftersom vinderen Cloud9 allerede var inviteret til IEM San Jose, så tilfaldt pladsen dem. Ved Cluj-Napoca var holdet tæt på at slå Virtus.pro, og ved PGL CS:GO Championship Series: Season 1 tog de Cobblestone fra Fnatic, men før disse resultater og siden da, så har deres lanresultater ikke været gode, hvis man ser bort fra rent amerikanske events. Ved CEVO Season 8 blev de slået af både dignitas, og det overraskende Conquest hold. Liquid endte som nr. 2 ved iBUYPOWER Cup kun slået af Cloud9, men med en OT mod compLexity Gaming og en sejr over et slattent Counter Logic Gaming, så kan placeringen ikke tilskrives megen vægt. Holdet har haft en del udskiftninger, siden det blev tilknyttet organisationen tilbage i januar, og selvom det på papiret har et stærkt lineup efter tilføjelsen af Spencer "Hiko" Martin, så mangler holdet stadig at levere resultater. At holdet møder Virtus.pro i stedet for EnVyUs må komme som en lettelse, og især et svækket Virtus.pro, hvis Liquid skal vise, at de kan spille med de store drenge, så er det nu de skal vise det.

Kampene bliver vist ESL streamen, som kan ses herunder.