Fra d. 4-7 februar foregår Game Show Global eSports Cup 2016 i Litauens hovedstad, Vilnius. Otte hold har kvalificeret sig, hvoraf fire er europæiske, to nordamerikanske og to CIS teams. Der er ingen tvivl om, at storfavoritterne i turneringen er EnVyUs og Astralis, og begge har behov for at vinde denne turnering efter deres sidste præstationer, for at vise at de stadig er blandt de absolut bedste. Dignitas fremviste et højt niveau ved deres sidste turnering, og de to amerikanske hold Cloud9 og Counter Logic Gaming har haft udskiftninger, om det kan ændre på balancen mellem Europa og Amerika vil weekenden vise. Grupperne er fordelt som følgende, og gruppespillet spilles som Bo3. 

Gruppe A Gruppe B
EnVyUs
Astralis  
Dignitas  G2 Esports
FlipSid3 Tactics Method  
Counter Logic Gaming        
Cloud9



EnVyUs


Foto: DreamHack

Det franske hold så stærke ud ved StarLadder StarSeries 14, hvor de i gruppespillet både slog Fnatic og Astrails 2-0. Efter det niveau var de en af storfavoritterne til at vinde turneringen, men da de mødte Natus Vincere i semifinalen fik de bøllebank, og teamet så absolut ikke velfungerende ud, hvilket deres 2 runder som CT på Train også bekræfter.
Holdet har hevet Mathieu "Maniac" Quiquerez ind som coach, og holdet har haft mulighed for at forsøge at løse de problemer, som de så åbenlyst havde som fx kommunikation og ved at force buye sig selv ud af kampen. Holdet er det stærkeste i form af skillniveau ved denne turnering, og det har måske været et af problemerne for holdet, at en del af deres umiddelbare gode maps, har været baseret på voldsomt høje individuelle præstationer, som på længere sigt ikke er mulige at gentage ret mange gange.
Det bliver interessant at se, om holdet har fået løst nogle af problemerne, eller om spillerne tager tur til at dominere maps, som de nogle turneringer har formået. Med de hold som deltager, så er det nærmest utænkeligt, at de ikke skulle nå finalen, dog er EnVyUs også det tophold, som oftest er blevet overrasket af et lavere rangerende hold, samt G2 Esports er med, og de to hold spiller ofte tæt, og G2 Esports har vundet størstedelen af deres møder. Det ændre dog ikke på, at EnVyUs er favoritten i denne turnering.


Astralis

Foto: DreamHack


Danskerne viste deres nye trøjer i Leipzig ved DreamHack, og startede solidt ud med at slå Dignitas på Overpass. Derefter mødte mousesports på Mirage, som de akkurat formåede at slå i OT, og det var absolut ikke en solid præstation fra Astralis, eller det Mirage niveau, som der forventes af dem.
Det blev ikke bedre da de mødte Luminosity Gaming, hvor de blev kørt over på Train, og selvom de spillede tættere på Overpass, så var brasilianerne for stærke.
Med de modstandere som befinder sig i Litauen, så bør de nå finalen, medmindre de støder ind i EnVyUs, som måtte tage sin dosis af upsets.
Holdet har i længere tid haft en CT-side, som er blevet svagere og svagere, hvor holdet da de signede for TSM primært var kendt, som et af de stærkeste CT-teams, så har de nu voldsomt svært ved at koordinere deres forsvar i form af rotationer og setups.
På Overpass har Luminosity Gaming nu to gange givet dem klø med et relativt nyt lineup, hvor CT-siden og A-forsvaret er ikke velfungerende. Mirage er også faldet i niveau, som kampen mod mousesports viste. Dog har det givet en masse materiale, som deres coach Danny “zonic” Sørensen har kunne kigge på.
Astralis er en af favoritterne, og alt under en top 4 med disse hold må ses som en voldsom skuffelse. 


G2 Esports (ex-Titan)

Foto: DreamHack


Gutterne fra det tidligere Titan, som du kan læse om her, har netop fundet et nyt hjem. G2 Esports som Adil “ScreaM” Benrlitom tidligere spillede for før hans buyout til Titan.
Holdet sluttede som 7-8 ved StarLadder StarSeries 14, men deres præstation var ikke afspejlet i deres placering. De tabte 2-0 til Astralis efter et tæt Train map, og i eliminationskampen stødte de ind i Fnatic, som de slog på Inferno, men blev udspillet på Cache, og løbet over ende på Dust2. 
Af onlinekampe tabte holdet 2-0 til mousesports, hvorefter de spillede 2-1 med Space Soldiers, hvor Space Soldiers vandt Cache 16-12, og fik derefter 5 omgange over Inferno og Train. I den afgørende kvalifikationskamp til denne turnering slog G2 Esports det nu fuldt svenske Ninjas in Pyjamas 2-0.
Holdet er en mærkværdig størrelse, men er absolut ikke uden talent, og Edouard "SmithZz" Dubourdeaux har vist glimt af hans tidligere form, men hele holdet skal op i gear, hvis de skal gøre sig forhåbning om en top 4 placering. 


Dignitas

Foto: DreamHack


Ved DreamHack Leipzig overraskede holdet positivt, hvor de slog Virtus.pro 2-1, dog må det indskydes, at det var et tydeligt underpræsterende Virtus.pro, som også tabte 16-5 til mousesports på Dust2.
Dignitas fortsatte dog derefter i Astralis’ fodspor og sendte mousesports ud 2-0 efter en dominerende fremvisning på Cobblestone.
Turen blev dog stoppet af Natus Vincere, som efter en tæt Cobblestone afsporede Dignitas på Train.
Hvad der er værd at tage med fra Leipzig er, at Markus 'Kjaerbye' Kjærbye havde en god lan turnering, hvilket der har været langt imellem, når der har været solide modstandere. Om han kan fortsætte et lignende niveau eller om det var en engangsforestilling bliver interessant at se, dog er han ikke den eneste, som man bør have et blik på i lineuppet. Kristian "k0nfig" Wienecke havde også en ganske god turnering, og selvom det ikke var med samme mængde kills, så er han en solid spiller, som man bør have i kikkerten.
Holdet har også vist, at Cobblestone er et map, som man bør overveje at fjerne mod dem, medmindre man selv er et fornuftigt Cobblestone hold, og vil forsøge at udnytte holdets T-side default med Ruben 'RUBINO' Villarroel mod drop, imens resten af holdet tager A-lang og water kontrol. Derudover er holdet habile på Mirage, Cache og Overpass, og selvom det ikke er et stjernespækket lineup, så er holdet nogenlunde balanceret med rollefordelingen, og efter deres top 4 placering i Leipzig, så er målet nok minimum en lignende placering, hvilket absolut kan blive en realitet. 


FlipSid3 Tactics

Foto: DreamHack


Det er et stykke tid siden, at vi har set FlipSid3 Tactics til et lan, hvor det sidste var DreamHack Cluj-Napoca, hvor de endte 13-16. Den turnering spillede de med Vadim "DavCost" Vasilyev, som var blevet hentet ind i stedet for stortalentet Aleksandr "s1mple" Kostylev, som ikke længere ønskede at spille med spillerne på holdet efter ESWC 2015.
I den online kvalifikation til DreamHack Leipzig blev de slået 2-1 af SK Gaming, og deres online kvalifikation til Game Show har ikke været imponerende, hvor de har været ude i 3 maps igennem alle deres kampe, hvoraf det ene mod Arcade var med Aleksandr "s1mple" Kostylev som standin, hvor han tog 85 kills over de 3 maps for at sikre hans tidligere hold sejren.
Holdets faste femte mand er blevet Aleksandr 'Shara' Gordeev, og selvom holdet er solidt taktisk og til samarbejde, så mangler de firepower, og selvom det ikke er imod top teams, så er de sammen med Method et af de svageste hold ved turneringen. 


Method

Organisationen havde tidligere et nordamerikansk hold, men da to af spillerne blev indhentet til det nye NRG team med Fatih 'gob b' Dayik, så samlede de det tidligere PiTER lineup op.
Selvom holdet måske ikke er så kendt uden for CIS regionen, så er de et af de bedre teams, som har stået i skyggen af Natus Vincere, HellRaisers og det nye Gambit Gaming, som også samlede deres tidligere spiller Jan "wayLander" Rahkonen op.
Udover turneringer som CIS LAN Championship #2, så er det også begrænset, hvad spillerne har udrettet, men holdet er relativt ungt, og denne turnering er absolut en mulighed for at vise, at CIS regionen har andre hold end Natus Vincere, HellRaisers, FlipSid3, Team YP og det nyligt sammensatte Gambit Gaming. Når det er sagt, de må absolut betegnes som det svageste hold ved denne turnering.

* Eftersom holdet har haft visa problemer, så har de måtte finde to erstatninger, som bliver i form af to spillere fra Estland, der tidligere har spillet for OnlineBots. Med to standins, og at i deres sidste kamp mod ENCE fik holdet 3 omgange, så kan det forventes at holdet bliver maltrakteret af de andre hold.


Cloud9

Foto: DreamHack

Det bliver første gang siden IEM San Jose, at Cloud9 svinger musen til lan, og udover en temmelig lang periode uden lans, så bliver det uden deres igl. Sean "seang@res" Gares, som har forladt organisationen, og joinet et mindre ambitiøst team i form af Echo Fox . Hans erstatning er ikke en anden igl, men derimod det unge talent Jake "Stewie2k" Yip, og Jordan ”n0thing” Gilbert har overtaget igl. rollen.
Om det kommer til at fungere er svært at sige, men faktum er, at som man fik indsigt i fra ESL ESEA League Season 1 POV streamsene, så var Sean "seang@res" Gares en af hovedgrundende til at holdet havde en periode, hvor de fik gode placeringer.
Online har holdet kun spillet mod Winterfox, som de vandt 2-1 over, hvilket på ingen måde var en stærk præstation.
Holdet har nogle solide aimers, men imod Astralis, EnVyUs, G2 Esports og Dignitas kan de ikke outaime modstanderne, og rent taktisk så har holdet nu mistet en af sine fordele.
Cloud9 er en ukendt faktor både pga. et igl. skift, men også hvordan Jake "Stewie2k" Yip bliver brugt, præstere, og om hans stil bliver straffet, når han spiller mod andet end T2-T3 nordamerikanske hold.
Medmindre et hold underpræstere eller at en af spillerne fra Cloud9 har et monster game, så må et bud være, at de ender som 5-6 baseret på skiftene i holdet, og deres online performance optil. 


Counter Logic Gaming

Foto: DreamHack


Det andet nordamerikanske hold har også haft udskiftninger, hvor Pujan "FNS" Mehta forlod teamet og blev erstattet af Jacob "FugLy" Medina, som måtte se sig holdløs efter at hans tidligere hold, Liquid, fik signet Aleksandr "s1mple" Kostylev. Derudover har holdet også tilføjet en coach i form af Faruk "pita" Pita, som tidligere stod bag Ninjas in Pyjamas.
Tilføjelsen af Jacob "FugLy" Medina giver holdet en anelse mere ildkraft, og mulighed for at skifte positioner som CT, da han er fornuftig til at spille anchor, hvilket giver mere plads til at en spiller som Tarik "tarik" Celik kan udfolde sig.
Udover disse to tilføjelser, så har holdet bootcampet i Stockholm siden d. 27 Januar, det har dog nok primært været med fokus på, at spille mod europæiske teams, da Counter Logic Gaming er et af de få CS:GO teams, som har et gaminghus, hvor de bor.
Selvom spillerskiftet nok har stillet holdet bedre, så må de fire europæiske hold stadig ses som stærkere, hvis man ser på kamppræstationer op til. Selvom Counter Logic Gaming slog Dignitas tilbage i Cluj-Napoca, så er det et andet team nu, og udover Pujan 'FNS' Mehta var der ingen af amerikanerne, som havde en synderlig god performance i den kamp. Umiddelbart må man nok forvente, at holdet sammen med Cloud9 må tage sig til takke med 5-6 pladsen. Sidst da holdet tog et map fra et tophold, så var det i højgrad grundet anti-strats, og eftersom grupperne først er offentliggjort her 3 dage før, så er det noget svære at gøre samt afsætte tid til, hvis man ser på tidsinvesteringen kontra udbytte. Det er dog det hold, som der har størst chance for at overrasket og ev.t. slå Dignitas eller G2 Esports, hvilket dog ikke burde ske under normale omstændigheder.

Kampene bliver streamet på Azubu.tv, på denne kanal