Magistra er navnet på den nye danske organisation, hvilket den garvede Niels "rizc" Topp vil stå i spidsen af. Målet er at skabe en professionel organisation samt skabe noget mere stabilitet på den danske Counter-Strike scene.

For dem som ikke kender rizc, så er han en velkendt herre på den danske CS: GO scene. Helt tilbage i CS: Source tiden startede han Game Cast op sammen med den trofaste Niels "phoinx" Borgbjerg, hvilket sørgede for streams til de største events i Danmark. I CS: GO derimod er han mest kendt for sin tid ved ESPlanet og FnaticTV, hvor han kommenterede CS: GO kampe næsten hver dag i perioder. Begge projekter var meget populære og var kendt af de fleste CS: GO fans.

Nu starter den erfarne Niels egen organisation op, og den vil blive kaldt Magistra. Gaming.dk fangede hovedpersonen, som tog sig lidt tid til at svare nogle spørgsmål.

Hvorfor tog du beslutningen om at starte en organisation, og hvad vil du gerne opnå med den?

Beslutningen blev taget både på baggrund af den instabilitet, der eksisterer i niveauet under Astralis, Dignitas og SK (i den danske scene) og derudover pga. min personlige vurdering, nemlig at mange (både danske og internationale) organisationer kunne gøre et meget bedre stykke arbejde end de gør pt. Derfor håber jeg at Magistra kan være med til at give stabilitet til den danske scene, og øge både interessen og de forskellige brandværdier forbundet med esport i Danmark

Vi har før set mange organisationer starte op og efter relativ kort tid dø hen, hvorfor tror du lige præcis, at du kan skabe et succesfuldt projekt?

Jeg har været en del af den danske (og internationale) CS: GO scene i snart 10 år nu, og jeg regner ikke med at forlade den på noget tidspunkt. Denne organisation er teknisk set en manifestation af min commitment og kærlighed til den danske esport scene, så nej - jeg tror ikke den kommer til at dø i løbet af kort tid, så skulle der ihvertfald komme in drastisk ændring i mit personlige liv.

Jeg mener at erfaring igennem mange år, i mange forskellige positioner, hos mange forskellige orgs/arbejdsgivere (FNATIC, Razer, Splyce, CPH Wolves etc) har givet mig et godt udgangspunkt til at kickstarte en organisation og derefter tage de rigtige valg ifht. ansættelser, sponsorer og spillere.

Er det primært danske eSports hold du vil fokusere på, og hvad er ambitionerne omkring de forskellige hold, som du er på udkig efter?

Ja, vil primært gå efter at signe danske spillere eller hold med dansk majoritet. Ambitionerne er høje, en plads til "elite-turneringen" ved POWER LAN er holdets første mål, hvis det lykkedes så bliver det næste mål at holdet kvalificerer sig til en Minor.

Til sidst har du noget, som du gerne vil tilføje?

Sidst, men ikke mindst vil jeg selvfølgelig opfordre folk til at følge med på Facebook og Twitter, samt vores hjemmeside http://themagistra.com, hvor der kommer til at ske rigtig meget i løbet af den næste måned!

Dermed opstår der endnu et af de mere seriøse danske projekter efter oprettelsen af Astralis og Fragsters, hvilket må siges at være et tegn på eSportens tilvækst, som efterhånden mange vil være en del af. Skulle det have interesse, præsenterede Niels selv hele projektet på sin youtube kanal i går, hvilket kan ses her: