Overwatch har haft en rivende succes som spil, og der er nu mere end 10 millioner spillere, hvilket har betydet, at der efterhånden ved at være vokset en solid mængde hold og turneringer frem. Samtidig har ESL annonceret en 100.000$ turnering ved dette års gamescom, kilde. Der er også en række danskere, som har gjort sig bemærkede i Overwatch. Vi har hevet fat i en af dem, Mads "fischer" Jehg, til en snak omkring ham selv og Overwatch, og hans hold Bananafly. Det er et internationalt hold, som består af

  • Mads "fischer" Jehg, DPS
  • Martin "outc1der" Janowiak, Flex
  • Tommy "ToM" Guder, Support
  • Andreas "Happythermia" Svensson, Tank
  • Casper "Casper" Elvelid, Support
  • Andreas "DreoUK" Philips, DPS

Kan du fortælle lidt om, hvordan du startede ud med Overwatch?

Jeg har altid været en stor fan af Blizzard spil, og det ville overraske mig hvis jeg ikke fandt Overwatch interessant. Jeg startede ud ligesom alle andre der ville have fat i spillet. Surfede reddit, signede up til beta'en og ventede ellers spændt efterfølgende.

Har du spillet på lignende niveau før? 

Jeg har altid været en gamer, og jeg har altid fokuseret rigtig meget af min tid på de spil, jeg nu har gang i. Jeg har spillet diverse spil på et højere niveau, men dem jeg er mest stolte af er nok Counter Strike, League of Legends, Heroes of Newerth og Hearthstone.

Hvad finder du underholdende og udfordrende ved Overwatch?

Som jeg lige har nævnt har jeg tidligere været glad for både Counter Strike og League of Legends. De to spil ville de fleste kategorisere som FPS og MOBA. Jeg føler, at Blizzard har formået at kombinere de to genrer på en rigtig god måde. Det er blandt andet én af de mange grunde til, at jeg finder Overwatch særlig interessant.

Hvilken rolle foretrækker du at spille?

Jeg foretrækker helt klart, at spille noget der kræver fuld fokus! Min rolle pt. er Offense. Mit job er, at lave en masse damage, samt sikre mit team en nemmere teamfight. Jeg er tit personen, der skal sørge for, at modstanderens Widowmaker har det hårdt. På den anden side skal jeg også være opmærksom på mine modstanders Support. Support-karaktererne i Overwatch har nogle meget stærke og effektfulde 'ultimates', så det er tit også mit job at sørge for, at de ikke har plads til at bruge dem.

(B.fly vs. Intense, hvor fischer har en solid ultimate ved 4:35)

Hvordan fandt du sammen med de gutter, som du spiller sammen med i Banana Fly?

Tja, det er en lidt sjov historie. Når man har spillet Overwatch siden tidlig beta, er man normalt ret eftertragtet. Jeg kender de fleste, som er i den nuværende scene. Dette betyder, at når et hold f.eks. splitter, er der nogle nye talenter, som andre hold kan prøve sig af med. Da mit tidligere hold; Arcane eSports splittede, var der en del af os der prøvede at starte noget nyt, men i vores tilfælde gik det bare ikke. Derefter blev jeg tilbudt en masse 'trials' hos en masse forskellige hold. Jeg fandt endelig en bestemt person jeg kunne arbejde med. Den person er outc1der. Sammen kontaktede vi en masse af de spillere, som vi synes kunne fungere i vores miljø, og sådan blev Bananafly til.

Hvor vigtigt ser du det individuelle niveau kontra teamwork aspektet i Overwatch?

Teamwork-aspektet er klart mere tydeligt i Overwatch, men jeg synes stadig at det individuelle niveau er meget vigtigt. Det er rigtigt, at hvis man tager udgangspunkt i CS:GO, kan én mand alene vinde en runde og måske endda et helt spil. Det ville være umuligt for én mand alene at vinde et helt spil i Overwatch, men man kan sagtens 'lave plays' som man siger. I visse tilfælde kan en Genji, Reaper, McCree eller Pharah udnytte deres stærke 'ultimates' og vinde en teamfight alene. Der er selvfølgelig nogle flere heroes der kan gøre det samme, men overstående var bare for at nævne et par eksempler.

Har der været nogle udfordringer ved at calle på engelsk, eller blev det hurtigt meget naturligt?

Det er meget naturligt for mig, at calle på engelsk, og jeg kan sige det samme for mine teammates. Det har aldrig været et problem for nogle af os. Vi har alle været på hold tidligere med forskellige nationaliteter, så hvis man vil spille på et hold, bliver man nød til at kommunikere på engelsk.

I er selv godt med, og jeg så jer spille mod Cloud9, hvordan var det at prøve kræfter med den absolutte top? 

Vi var selvfølgelig super stolte af, at vi kvalificerede os til ONOG Operation Breakout. Dette betød kun, at der en del potentiale at arbejde med. Bananafly har kun været et hold i omkring 2 uger nu, så det var meget interessant ville jeg sige. Cloud9 har selvfølgelig en masse erfaring som hold, som vi ikke har, og vi forventede heller ikke at vinde. Men jeg synes det var sundt for os. Det giver os en masse information. Vi kan sætte en masse spørgsmålstegn ved os selv. Hvad gjorde de som vi ikke gjorde? Hvis de reagere sådan, hvad gør vi så? At spille med den absolutte top hjælper os kun til at se, hvad vi skal gøre for at nå samme niveau.

Med ESL der har sat 100.000$ på højkant ved Gamescom, hvordan ser du så Overwatch som esportstitel?

Det ser fantastisk ud for Overwatch! Hvis ESL er villig til at smide så mange penge i puljen så tidligt, kan det kun gå en vej, og det er fremad.

Tror du ændringer til Heroes vil ændre balancen i toppen, eller har folk en dyb nok pool til at kunne justere deres setups?

Det kommer an på hvordan ESL, Gosu og ikke mindst Blizzard tackler reglerne. Jeg synes personligt 1 hero limit er vejen frem, men det ser ud til at Gosu og ESL ikke er enige. Men ja, jeg synes bestemt at McCree og Widowmaker havde brug for at nerf, men på den anden side ved jeg, at de spillere som er i scenen stort set kan spille alt. Cloud9 spiller til dels uden McCree i forvejen, så for dem tror jeg ikke det bliver et problem.


Har du noget, som du gerne vil tilføje? 

Jeg har lovet at sige tak til mine loge-brødre! Så, Morten, Frederik og Casper, tusind tak for al jeres støtte.<3                                                                                                         

Hvis du vil vide mere om fischer, så kan du følge ham på Twitter, eller kigge med når han streamer på Twitch.