Det sidste stykke tid, er CS:GO verdenen blevet ramt af skandale efter skandale. Nu er der desværre kommet endnu en. Den har måske ligget lidt og luret længe, da der tit er blevet stillet spørgsmålstegn ved netop disse parter, og deres involvering med hinanden.

Journalisten Richard Lewis, lagde en video op på hans YouTube-kanal, hvor han offentliggjorde beviser mod James "PhantomL0rd" Varga, som værende ejer af gambling siden CSGOShuffle. Ikke nok med, at han var ejer, og ikke sagde det offentligt, så snød han også med procenter, når han selv spillede på siden. I videoen, viser Lewis billeder, af skype samtaler mellem Joris, som står som stifter og coder af CSGOShuffle, og PhantomL0rd. Lewis blev kontaktet af en hacker, som egentlig havde tænkt sig, at stjæle skins fra siden til sig selv. Hackeren, havde fået adgang til Joris' skype bruger, og igennem en tidsperiode, som strækker sig fra juli 2015, og frem til et tidspunkt i januar 2016, hvor koden til Joris' skype blev ændret.

Samtalen mellem Joris og PhantomL0rd, er over 1800 beskeder lang, og omhandler primært hvordan siden kan forbedres. Men indimellem beskederne finder man forskellige andre samtaler af en helt anden karakter. De skriver blandt andet om, hvordan siden skal forløbe dagligt, reklamestrategier, sponsoraftaler, og andre emner, som kun vil bliver diskuteret, hvis man er en af dem som styrer siden.

Der har været 3 personer, som har spillet en hovedrolle i CSGOShuffle. De to tidligere nævnte PhantomL0rd og Joris, men i de beskeder der er kommet frem, står en anden person også frem, som en del af holdet bag siden. Den tredje person som bliver nævnt, er streameren cAre. cAre har haft en lidt anden rolle end de to andre. Det fremgår af beskederne, at cAre har stået for, at styre sidens bots, så deres inventar ikke blev fyldt op, og derfor ikke kunne fungere. Der bliver indirekte refereret til, at cAre har 30% af virksomheden, men at han ikke gjorde sit job godt nok. cAre skulle sælge skins på siden OPSkins, og derved tjene penge.

  Foto: vatic.eu

Der er også en besked, hvor PhantomL0rd skriver til Joris, at han har sendt ham penge, og endnu $20.000 er på vej. Dette beviser, at de to arbejder sammen som ejere, for man betaler som regel kun en coder én gang. Hvis man så endelig skulle betale ham igen, for at opdatere siden, så ville det i så fald ikke være så stort et beløb. I og med at det er PhantomL0rd, som sidder med pengene, viser også, at han nok er den primære ejer af siden.

Selvom PhantomL0rd har haft en ledende position på siden, har det aldrig været noget, som har været kendt af offentligheden. Joris har været det officielle ansigt for siden. De har også gjort meget for, at holde det skjult. Hver gang de skulle forhandle, eller lave nogen form for aftaler med andre, har det altid været Joris som førte samtalen, uden at PhantomL0rd har været der. Udover det, så har de aftalt, at PhantomL0rd, ikke skulle nævnes, og at Joris skulle agere som om, at det kun var ham, de forhandlede med. PhantomL0rd har specifikt skrevet til Joris, at han ikke skulle sige vi, men jeg.

Alt dette, er noget der er set før. Vi har set det med for eksempel CSGOLotto og Tmartn samt Syndicate, som heller ikke offentligt sagde, at de ejede en gambling side, samtidig med de spillede på den. Der er dog en meget væsentlig forskel på de andre tilfælde, og så dette. PhantomL0rd har nemlig ikke blot skjult sit ejerskab for offentligheden, men han har også snydt når han har spillet på siden.

Den måde det er gjort på er, at han har skrevet til Joris, og spurgt efter hvilken procent den vil lande på ved næste roll. Han har så derefter sørget for, at gå ind i runden, så han rammer den procent der vinder. Han har dog også gjort det omvendt. Han har spurgt efter den vindene procent, og derefter gået ind, så han med vilje ville tabe. Han har måske gjort dette, for at lave en god video til YouTube, hvor han taber en masse skins/penge, eller også har han gjort det, så det ikke ville se for mistænkeligt ud. Under alle omstændigheder, så har han snydt sig til profit.

For at få et lille perspektiv på, hvor mange penge det her drejer sig om, så kan vi se på nogle af de tal, som også fremgår af beskederne. CSGOShuffle tager automatisk 5% af hver rundes skins, som går til siden selv. Alt i alt på en dag, har de fået omkring $20.000 til $125.000 ind. Hvis man regner det ud, vil disse tal give en profit på minimum $7,3 millioner, og maksimum $46,6 millioner på et år.

CSGOShuffle har også sponsoreret streamers, og andre ting, men fordi de har gjort det med skins i stedet for penge, så har det mindsket "sporende", som leder tilbage til siden. Derfor bliver det sværere, at finde ting som leder tilbage, til for eksempel PhantomLord. Det er selvfølgelig en meget normal ting, at gøre for gambling sider, men det er dog alligevel værd, at tage i betragtning.

PhantomL0rds forlovede, Tory "Dinglederper", har været en af de eneste, som har vidst, at PhantomL0rd har været en af CSGOShuffles bagmænd. Hun har også ofte brugt siden til at gamble på. Det fremgår af beskederne, at PhantomL0rd også fik lavet en bot til hende, så hun heller ikke ville løbe tør for skins, og derved kunne blive ved med, at spille på siden, samtidig med at hun streamede. Dette gav også god reklame for siden.

Der er dog et stort spørgsmål, som der stadig skal svares på. Er Allan "Hotted69" Widman også med her. Spørgsmålet bliver stillet, fordi han har et tæt forhold til PhantomL0rd, og selv better meget, blandt andet på CSGOShuffle. Svaret er lige nu nej, for der er ingen beviser for, at han har været en del af denne gruppe. Han hævder selv, at han tit har stillet PhantomL0rd spørgsmålet, om han var en del af siden, eller sponsoreret af den, hvortil PhantomL0rd har svaret nej. Det vil altså sige, at PhantomL0rd har løjet til sin ven, som han har været venner med igennem rigtig lang tid, og også boet sammen med i længere perioder. I og med, at der ikke er nogle beviser for, at Hotted har været indblandet, må vi antage, at han ikke har haft noget med siden at gøre, udover at bette derpå, og blive sponsoreret af siden, som han også nævner i denne TwitLonger

Til sidst, er det nu kommet frem, at dette ikke er det eneste PhantomL0rd har snydt med. Urelateret til ovenstående emne, så har man fundet ud af, at PhantomL0rd har fået falske subscribers på hans stream. Der var en, som lagde mærke til, at ca. hvert 20-30 minut, ville der automatisk komme en ny subscriber på hans kanal. Efter man fandt ud af dette, er PhantomL0rds account blevet banned fra Twitch.tv for brud på 'Terms of Service'. 

Det store spørgsmål er nu, om dette var den sidste skandale, eller om der er endnu en undervejs. Det er meget muligt, som HonorTheCall viser i denne video, hvor han sætter fokus på rygterne omkring FaZe Clan og CSGOWild.

Tror du at vi ser flere skandaler med dette omfang?