Fire ud af fem spillere på EU LCS holdet Splyce er danskere, og efter torsdagens og fredagens sejre over Fnatic og H2K ligger de nu på andenpladsen i ligaen. Men det har ikke altid været lige nemt for danskerne fra Splyce. 

Gaming.dk tog en snak med Kasper "Kobbe" Kobberup, som er AD Carry for Splyce, for at høre, hvordan de selv synes det går, og hvor de er på vej hen.


Er i indtil videre tilfredse med jeres præstationer og placering her i sæsonen? 

Ja vi er meget tilfredse lige nu. Inden sommer sæsonen var målet at blive top, 6 så vi kunne komme med til playoffs. Men hvordan vi spiller lige nu går over den forventning, vi havde inden sæsonen startede. Men det gør jo bare, at vi kan sætte nye mål nu, og hvis vi fortsætter med at gøre det så godt, kan vi måske også kvalificere os til Worlds.

Er målsætningen så at vinde Worlds? 

Haha det er nok mere det, man kalder et drømmemål. Hvis vi kvalificerer os til Worlds ville det være ret sindssygt. Men hvis det nu sker, er det vigtigt for mig at vise, at vi rent faktisk kan spille op mod store hold og ikke bare tabe alle kampe og ryge ud i gruppespil.

Før de danske drenge blev kendt på LCS-scenen, kæmpede de sig op i challenger series.

Hvordan fandt i danske drenge fandt sammen til at begynde med?

Det startede med, at wunderwear, sencux og jeg spillede en masse forskellige danske turneringer sammen og prøvede at lave et hold til Challenger series. Os 3 spillede med en række forskellige supports/junglers, indtil vi fandt Nisbeth og Obvious som de sidste 2 danskere til at fuldende vores lineup inden sommer sæsonen i Challenger series 2015."

Var det meget vigtigt, at i lavede et fuldt dansk team?

Ikke i starten vil jeg sige. Vi skiftede en del mellem danske og "ikke danske" spillere. Vi prøvede i lang tid at samle et dansk "super team" med dem, vi synes var de bedste spillere, som ikke allerede spillede i LCS. Men det var ret svært, så det tog os lang tid, før vi fik samlet et stærkt hold, som skulle kunne vinde challenger series.

De fem danske dreng, Nisbeth, Kobbe, Wunderwear, Trashy og Sencux

Tidligere var holdet ejet af Team Dignitas EU, men her lykkedes det ikke de dengang 5 danske drenge at vinde noget nævneværdigt. I oktober 2015 måtte Dignitas dog sælge deres plads på grund af sponsorregler og herfra overtog Follow eSports fire af de danske drenge, mens Dennis "Obvious" Sørensen  i stedet skiftede EU ud med NA. I stedet fik de nu selskab af en anden dansker, Trashy. Senere re-brandede Follow eSports sig til Splyce, som vi så kender det i dag. 

Men overgangen fra Dignitas til Splyce var hård for holdet, og de lagde ud med en ottende plads i LCS, som betød, at de måtte kæmpe mod GIANTS! Gaming for at genvinde en plads i ligaen.

Hvordan synes du så, at overgangen fra at spille for Dignitas til Splyce har været for jer?

Til at starte med fik vi Trashy ind i stedet for Obvious. Starten var ret hård, da vi ikke havde nogen coach den første måned vi scrimmede. Så vi spillede stadig, som vi gjorde i challenger og vandt på vores mechanics, teamfighting og ved at vinde alle lanes. Det var først, da Yamatocannon kom ind som coach, vi lærte, hvordan vi skulle spille på et rigtig højt plan, og det tog os en del tid at lære.

Er i så bedre tilfredse med at spille for Splyce end for Dignitas?

Ja vi er meget tilfredse med at spille under Splyce, som jo var en helt nyopstartet organisation lige, da vi blev købt af dem. Så vi havde ikke så mange forventninger af dem i forhold til en stor organisation som Dignitas. Vi mødte hurtigt ejeren Marty, som fløj fra USA til Danmark kun for at møde os, og der vidste vi, at det var seriøst. Derudover kommer der også mange flere ting med nu, hvor man spiller LCS i stedet for challenger series, så Splyce har slet ikke skuffet os.

Kobbe

Det lyder som om, jeres niveau er blevet meget højere efter i overgik til Splyce?

Ja det var en længere proces. De fleste af os var meget nye/unge og uerfarne spillere, så i starten havde vi problemer med at spille lige så godt på scenen, som vi gjorde i scrims. Derudover lærte vores coach os så meget om spillet over få måneder, så forårssæsonen så ikke så godt ud for os, da det var en læringsproces. Men nu her i sommer sæsonen, hvor vi har den erfaring, vi skal bruge og ved, hvordan vi skal spille spillet sammen som et hold, kan vi begynde at hive store resultater hjem.


Hvad gør jer unikke i forhold til de andre hold i LCS?

Hmm jeg tror det, der er specielt for os er, at vi spiller rigtig godt sammen som et hold og ikke har 1 stjernespiller. Vi kan carry fra alle lanes, og det er ret vigtigt, når metaen kan skifte når som helst. Så det tror jeg giver os en fordel over andre hold.

Siden Splyce vendte tilbage til LCS er Nicolai "Nisbeth" Nisbeth  dog blevet reservespiller og har i stedet måtte vige supportpladsen til fordel for slovakken Mihael "Mikyx" Mehle, så holdet er ikke længere helt dansk.

Hvordan er det at være så mange danskere på et hold?

Det er ret sjovt at være 4 danske venner på et hold, men alligevel snakker vi engelsk stort set hele tiden på grund af vores support og coach.

Snakkede i dansk, da i var fuldt dansk hold?

Det meste af tiden gjorde vi, men i en periode snakkede vi engelsk pga. problemer, så det var vigtigt at vores coach kunne forstå alt.

Er det blevet sværere at kommunikere for jer, siden i fik Mikyx med på holdet?

Det gør ikke rigtig nogen forskel for os. Personligt har jeg det lige så fint med at snakke engelsk ingame som dansk.

Har det givet jer nogle fordele eller ulemper, at i har fået en slovener med på holdet?

Kommunikationsmæssigt er der ingen problemer. Han er en rigtig stærk mekanisk spiller, så det er vel en fordel.


Splyce består af:

Kasper "Kobberup" Kobberup - AD Carry 

Martin "Wunderwear" Hansen - Top

Jonas "Trashy" Anderson - Jungle

Chres "Sencux" Laursen - Mid

Mihael "Mikyx" Mehle - Support


Splyce spiller deres næste kamp på lørdag d. 30. juli mod Origen