Den næste expansion til World of Warcraft er lige om hjørnet, og som så mange andre nørder, sidder der et hold danskere, der stiler efter at være blandt de første, som får tævet de nye bosser i Legion. Ðanish Terrace er en hardcore dansk raiding guild, som både er den bedste danske, men også er godt med i toppen af hardcore raiding, hvor de i Hellfire Citadel endte som nr. 19. Vi har taget en snak med deres guildmaster og ingameleader Fastnik om hvordan Ðanish Terrace startede, udviklingen og deres mål for World of Warcraft: Legion, der bliver lanceret d. 30.8.2016.

Hvornår og hvordan startede ÐanishTerrace?
To kammerater og jeg lavede Ðanish Terrace tilbage omkring Ulduar, da jeg ikke selv kunne komme ind i den danske guild, som hed ’FEAR på Sylvanas’. Så tænkte jeg 'fuck det, så laver jeg da min egen guild’. De to andre faldt fra efter kort tid, men jeg fortsatte guilden, hvor vores mål hele tiden var at blive bedre og bedre. I hele Cataclysm gik det som alle andre casual guilds med 2-3 dages raid, og i Dragon Soul fik vi world rank 2000. Det gav lidt blod på tanden, og vi snakkede om at prøve at gå en tand mere hardcore i Mist of Pandaria. Vi endte med at få rank 213 på Sha of Fear. I Throne of Thunder der gik det ikke så godt, vi kom ikke rigtigt op af rankings, men vi fik rekruteret en række gode spillere. Vi fik dog rettet op på det i Siege of Ogrimmar, hvor vi fik rank 26 (10mands). Det var også her, hvor vi fik fra 10mands til 20 efter Blizzards ændring til Mythic.

I Warlords of Dreanor har vi holdt minimum samme rank, og har også været top20. Med en rank 15 i Highmaul, og en skidt 36 i Blackrock Foundry, men en fin afslutning med 19 i Hellfire Citadel.

Jeg kan egenligt personligt bedre lide 10mands raids, men det er noget helt andet end at spille 20 eller 25 mand. Hvor man skal holde styr på en hel del flere. Jeg har altid kørt et guild på den samme måde, hvor man er venner først, og derefter ’boss’. Det er desværre ikke altid at folk de gør det nemt. Det er også en af ulemperne ved 20mands overfor 10, da det er svære at være lige gode venner med alle.

Jeg har altid forsøgt at være ’ven’ fremfor ’boss’, men det er ikke altid at det går lige godt. I forhold til 10 til 20mands, så er det blevet sværre at have et ligeså godt fællesskab. Man er ikke nær så tætte, og folk danner lidt grupper. Når vi er en 26-7 stykker,

Hvad er det bedst og værste ved at sidde med 19 andre?

Det er sjovt når vi er mange, og når det så endelig lykkes, så er der flere at dele glæden med. At vi som en gruppe arbejder sammen og gør noget sammen. 10 mands er det mere ’internt’

Hvad er jeres mål i Legion?
Vores mål er altid at blive bedre, så gerne en højere rank end den vi har nu (19), men det generelle mål er top20. Men top10-15 er altid en mulighed, men der var desværre nogle ting som dukkede op, som gjorde at vi ikke kunne nå det sidst. Vi starter ret hårdt ud, og har krav om 3 alts og en main, og vi raider ’hardcore’ i starten, men vi ved godt, at vi ikke kan konkurrere med ’alle’, men vi konkurrere med dem, som ligger omkring os som ScrubBusters, FatSharkYes og Nihilum. Det er dem, som vi selv snakker meget med, så vi vil gerne slå dem.

Hvor meget har I leget på betaen?
Vi har spillet rigtigt meget, jeg tror, at jeg har 20 dages spilletid der. Jeg studerer ikke rigtigt betaen, men jeg spiller, så jeg kan prøve at få testet alt med mine characteres. Samt alle har levelet minimum en gang på beta, for at gøre det så hurtigt som muligt, når der skal leveles op. Jeg har dog haft det sjovt på betaen, så jeg ser frem til at det går løs.

Hvad er din generelle opfattelse af ændringerne til expansionen og introduktionen af Demon Hunteren?

Det er altid sjovt når der kommer en ny class, og demon hunteren er en fed class, men der er nogle problemer f.eks. at der kommer en melee mere, og der er ikke plads til en melee dps mere, og folk vil jo altid spille den nye class.
Classen ser fed ud, og generelt så synes jeg at de fleste ændringer er gode. Der er som altid flere, der tiltrækkes af ’melee’ classes da den er ’ny’, men i Mist of Pandria synes jeg at de klarede det godt med monken. Dog at den kun har 2 specs kontra alle andre classes 3-4 specs.
Det er også lidt sjovt, at vi er tilbage til kæmpe store tal i spillet med tanks på over 6.000.000 HP, men det er ikke det, som der er vigtigt for mig.

Mener du, at det er en god ændring, at raids ikke er åbne fra start?
Ja, jeg har dog ikke selv prøvet det mere hardcore, hvor man kunne starte med et raid fra start af. Jeg kan godt lide, at man kan forberede sig inden. Blizzard prøver dog at bringe lidt attunement tilbage, og det kan jeg egentligt godt lide. Der er dog en god del RNG med legendary drops, og i starten kan man kun spille et spec igennem halvdelen af det første content, da man er låst i forhold til artificat weapon. Men jeg kan godt lide, at man har de par uger til at blive ’klar’ og få en god start.

Ser du WoW PVE som mere ’hardcore’ nu end tidligere?
Bestemt – Det kræver mere og mere, og der er altid nogen som vil være de bedste. Der er stadig et langt spring for os, hvis vi skal kunne lege med helt i toppen, hvor det store spring er mængden af tid, som top5 guildsene bruger. Det er blevet svære at raide set på bosser og mechanics, hvor det tidligere var svære at finde 20-30 folk at spille med.
Det er dog også blevet lidt et krav, at man har en der kan code, så man kan lave addons. Eksempelvis til at gøre Archimonde Mythic og de beams nemmere.

Det tog også længere tid i ’gamle’ dage at cleare content, men nu går det hurtigere og er mere intenst. Jeg tror at det er meget det samme fra som sidste expansion.

Hvad class og rolle spiller du selv, og er du glad for ændringerne til Legion?
Jeg spillede priest, men jeg tror jeg ender på shaman i Legion. Der er dog ikke nogen, som er helt sikre på hvilken class de skal spiller, da der stadig kommer ændringer. Jeg regner med at spille shaman, da de ser rigtigt stærke ud, og vores anden shaman kan ikke spille fuldtid, og disc priesten er lidt ’niche’ , og når man skal sidde og raidleade samtidig, så skal det gerne være en class, som er solid.

Hvordan ser du det nye artifact våben?
Blizzard har prøvet at give så meget på phasing, at man vil få en god sjat artifcat power. De har også givet rigtigt mange muligheder for at farme det, så man ikke er tvunget til kun at lave splitruns. Der er både talents og et artifact weapon, hvilket er fedt nok, og det minder lidt om det gamle TBC talent tree, hvor der er en masse muligheder og valg. Hvor der i langtid kun har været tre valg i talent treet. I sidste ende så bliver våbnet jo fyldt ud, men i starten er det et fedt koncept. Det er dog enormt forvirrende i starten, men når man har leget lidt med det, så giver det godt mening. F.eks. ved level 33 kan du vælge, om du vil tage trait nr. 33, eller om du vil få et nyt våben og levele det til 32 så du har 2 i 32. Men det er ikke umuligt at catche op, og med ’Artifcat research’ så bliver det muligt at catche op.

Synes du, at der dybde i de nye encounters, eller er det mere ’undgå at DC i 10minutter’?
Det er svært at sige, der er jo en boss, Gul'dan, som vi ikke har fået lov og teste, og den glæder jeg mig til. Af dem vi har testet så er der da nogle favoritter, og andre får du lidt følelsen af ’Den har jeg set før’, men sådan vil det jo altid være. Jeg kunne rigtigt gode lide Blackrock Foundry, og især Operator Thogar (Togbossen) og Blackhand var sjove encounters. Det første content minder lidt Highmaul, der var ikke noget specielt med hensyn til bosserne, men det er altid godt med nye bosser.

Hvad er det bedste og værste ved at være et rent dansk guild?

Det bedste ved at være dansk er fællesskabet, og at man får et indgående kendskab til alle, og at man kender hinanden mere internt, og har et andet form for fællesskab end ved et international guild. Det er det fællesskab, som jeg personligt synes er rigtigt fedt, og at vi har et community både som raiders, men også i guilden, hvor vi har rigtigt mange, som hænger ud som socials og hygger med andre danskere, som godt kan lide at spille World of Warcraft. I forhold til raiding så er det lige en tand nemmere at kommunikere.

Hvad er den bedste oplevelse, som du har haft i Ðanish Terrace?

Uha den er svær. Rent guildmæssigt var det at vores mål at om at blive den bedste danske guild, var noget vi opnåede i Siege of Ogrimmar. Men det fedeste er folkene, hvor især når vi er mødtes irl., og bare hygger det er enormt fedt. Vi mødtes f.eks. en række folk og så BlizzCon. Det er svært at finde et enkelt oplevelse, men også vores nerdscreams ved Imperator Mar'gok.

Der har dog været en del udskiftninger, og i starten var en af ideerne, at prøve at spille med de samme folk hele vejen igennem, men mange er kommet til og faldet fra. Hvilket i er trist når gode folk stopper, men så møder man oftest nye folk, hvilket opvejer det.

Jeg tror dog næsten, at det mest mindeværdige er da vi fik Garrosh på 10mands og fik Realm First. Det var en fed følelse. Det var et stort mål, og vi kæmpede mod to andre guilds på serveren, og at vinde det ræs var rigtigt rigtigt fedt.

Hvordan kan man følge med i jeres progress, I er jo et af de få guilds, som streamer progress?
Vi kommer til at streame det første, men det kan godt være, at hvis vi kan presse citronen nærmere mod toppen, så kan det godt være, at vi ikke streamer, så folk kan kigge os over skuldren. Det er dog langt ude i fremtiden, men ellers hvis man gerne vil se med, så kan man se efter de to eller kigge på vores hjemmeside, hvor man kan se alle dem som streamer, www.danishterrace.dk

Falkens stream.
Yverrs stream.


Yvers stream Falkens stream

Har du noget at tilføje?

Jeg er selvfølgelig stolt af alle mine ’gamle’ folk, som stadig er i guilden og raider, som Keehn, Bluntss, Falken, Delai og Moteha. Især Keehn, han er fandeme dygtig, og hvis man er shaman, så bør man kigge på Chainheal.net, ellers håber jeg bare at det går godt i Legion!

Vi ønsker Ðanish Terrace held og lykke, og håber at de når deres mål. Hvis du gerne vil se, hvordan det går dem, så tag og kig med på deres streams. 

Ser du også frem til den nye expansion?