FIFA17 udkommer i morgen, og for en uges tid siden udkom demoen til det nye spil i EA's FIFA serie. Vi har taget er kort kig på, hvad demoen har at tilbyde, samt hvad der kan forventes af den endelige udgivelse. Vi har desuden taget en kort snak med den danske verdensmester i FIFA, Mohamad "Bacha" Al-Bacha omkring den kommende titel.

 
Frostbite Engine
For første gang benytter FIFA sig af Frostbite Engine. Enginen, der første gang blev benyttet til Battlefield: Bad Company og var allerede dengang kendt for sin fantastiske grafik. Efterfølgende er det blevet benyttet til alle nye Battlefield titler samt er par andre EA titler. Nu er FIFA med på vognen og ser efter sit nye ansigtsløft bedre ud end nogensinde. Bacha deler meningen omkring brugen af Frostbite:
 
Jeg synes grafiken er blevet utrolig fed, og det bliver bedre for hvert år, der går.

The Journey
Den helt store nyhed ved dette års FIFA er den nye game mode The Journey, hvor man spiller som unge Alex Hunter, der i starten skal vælge mellem en af de mange klubber i Premier League og langsomt spille sig længere og længere op i hierarkiet. Ideen er at både følge ham på og uden for banen, og ens valg vil dermed på den ene eller den anden måde påvirke hans karriere. En enkelt kamp mellem Chelsea og Manchester United, så vel som op- og nedtakt til kampen er tilgængelige i demo'en for at få en lille forsmag på, hvad der venter i denne del af spillet. 
 

Squad Building Challenges (FIFA Ultimate Team)
For FIFA Ultimate Team (FUT) folket er en af de større nyheder squad building challenges. Ideen bag dette er, at man kan bruge nogle af de spillere, man har liggende og ikke bruger og "bytte" dem til en ny og forhåbentligt bedre pakke med spillere. Man vil få nogle restriktioner at bygge et hold (minus bænk) op omkring. Et eksempel på disse restriktioner kunne være at skulle bruge guldspillere og have en mindstekemi på 80. Kunsten er så at finde den gyldne mellemvej mellem ikke at bruge for gode spillere, men samtidigt møde disse restriktioner - Og nu sværere udfordringer er, des større belønning vil man få.
 
Demoen
Demoen (som alle billeder i artiklen stammer fra) giver et fint indtryk af, hvad spil man kan forvente sig. Den indeholder kick-off mode med 12 forskellige hold samt en enkelt kamp af The Journey som nævnt tidligere. Efter et måneder uden alt for meget FIFA samt et nyt spil, der som altid føles lidt anderledes, tager det selvfølgeligt et lille stykke tid at vende sig til. Styringen er dog som den plejer og virker flydende som de sidste par titler har gjort. Af andre spændende nye aspekter kan nævnes dødbolde, der umiddelbart gør det lidt lettere at tage dem ved både at tillade at vælge modtager og endda "pege" på et konkret sted at spille bolden imod. Bacha's umiddelbare indtryk omkring spillet som helhed er primært:
 
Utroligt fedt spil, lidt mere teknisk. FIFA 16 virkede til at være meget lettere at spille. FIFA 17 handler om timing.
Synes, det er negativt på hjørnene. Det virker umiddelbart svært at lægge den ind.
Bacha kan følges på sin Twitter, hvor han deler updates om sin karriere samt eventuelle streams og videoer, i det omfang som han kan: