Riot besluttede sig d. 9. maj at banlyse de to nordamerikanske LCS hold, Team Dragon Knights (TDK) og Renegades (REN). Denne yderst upopulære beslutning fra Riots side har skabt mere og mere opmærksomhed, og i de følgende uger er vi langsomt begyndt at få et større indblik i den reelle historie. Desværre har vi ingen synspunkter fra Riot Games, idet de ønsker at undlade detaljer omkring bandlysningen, da det højst sandsynligt vil stille dem i et dårligere lys, end de allerede er.
Dog har vi synspunkter fra TDK's holdejer Chris Shim, der i går på sin Twitterprofil har skrevet en lang erklæring, som indeholder alle informationer omkring deres nuværende banlysning.

Bandlysningen kom efter Riot fik et tip om et hemmeligt partnerskab mellem de to nordamerikanske LCS hold TDK og REN. Belægget for disse anklager var de mystiske spillerkontrakter og byttehandler mellem disse to hold, der inkluderede spillere som Ninja, Seraph og Alex Ich. Disse byttehandler indikerede umiddelbart ikke, at de to hold havde et hemmeligt partnerskab. Det kunne i princippet have været helt normale byttehandler. Dette mente Riot Games dog ikke var sagen. I følge dem havde de nok beviser til at bandlyse de to hold permanent fra LCS uden nødvendigvis at præsentere beviser for de to eks-LCS hold. Denne bemærkelsesværdige bandlysning har efterladt Chris med et stort spørgsmålstegn. Han hævder i sin erklæring at være færdig med Riot Esports.

Yderlige information kan findes via den oprindelige erklæring på Twitter: http://www.twitlonger.com/show/n_1sp51ae