Den populære skin betting hjemmeside, csgolounge.com, er nu i gang med at åbne op for betting igen. Denne gang bliver det dog med et helt nyt system og med en helt ny valuta; virtual coins. Det offentliggjorde de tidligere i går i en pressemeddelelse på deres hjemmeside. Ud over det har skaberne bag csgolounge tilføjet en række nye features blandt andet et nyt notifikationssystem, der giver brugerne besked om, hvordan ens bets er gået, og når der kommer nye kampe at bette på.

Som en service får alle brugere 100 gratis virtual coins, de kan bruge til at bette med. Det er dog endnu uvist, præcis hvordan man får flere af disse betting coins, eller hvor meget de er værd i ægte valuta. 

Csgolounge.com lukkede ned i august tidligere i år, efter at Valve gav dem en direkte ordre på det. Derved var csgolounge det første af de store skin betting sider til at lukke ned. Dette kom efter dem store CS:GO betting skandale, hvor al skin betting blev lukket ned på baggrund af usikkerhed af, hvorvidt hele den ukontrollerede skin industri overhovedet var lovlig. Sagen om skin betting har bl.a. medført flere sagsanlæg i mod Valve, der bliver anklaget for passivt at stå til over for den ulovlige skin gambling. 

Ud over det fandt theesportsobserver ud af, at firmaet, der ejer også majoriten i esportsorganisationerne SK Gaming og Virtus.pro, ESforce Holding, også ejede 90% af aktierne i csgolounge, hvilket kunne udgøre en potentiel interessekonflikt. 

Måske kommer det nye system til at minde om coin systemet på Vulcan, som dog ikke eksistere mere, da de som mange andre Esports fantasy sider blev hårdt ramt, da flere stater i USA klassificerede dem som gamblingsider.

Det er nu ude af Valves hænder, og csgolounge minder mere om en egenlig bettingsite, hvor man dog bruger en sekundær valuta. Om der også kommer restriktioner på det, må tiden vise, men der er nok et stykke vej endnu. Det kunne ses ved en dom i Miami tilbage i juni i en sag omkring hvidevask af penge og Bitcoins, at dommeren ikke mente, at Bitcoin var penge.