Med 2016 League of Legends World Championship start i dag (29/09/2016) er det på tide at få et indblik i hvilke Champions der vil blive prioriteret højt i de forskellige kampe. Da competitive play er noget helt andet end Solo Queue, bliver de forskellige hold nødt til at vælge de Champions, der er bedst i den nuværende meta. Her på Gaming.dk har vi fundet frem til de 5 Champions, der kommer til at blive essentielle til Worlds.

Gangplank:

Med sine imponerende overall bans på 349 og 239 igennem henholdvis 2016 LCS Spring og Summer Split er Gangplank den mest frygtindgydende top laner til dette års Worlds. Udover det høje antal bans Gangplank har fået, har han en winrate på lidt over 60% i den koreanske liga (LCK). Det skyldes hans evne til at kunne anvende Cannon Barrage (R); et globalt ultimate, der giver ham en kæmpe indflydelse på spillet uden selv at være til stedet. Det skyldes også hans stærke evne til små 1v1 fights i top lane, i det han både har absurd høj damage, slow fra hans "Parrrley" (Q), healing samt cleansing fra hans "Remove Scurvey" (W). Kommer Gangplank foran i laning phasen resulterer det næsten altid i totalt dominance fra hans side, som vi så i LCK finalen mellem ROX Tigers og KT Rolster, hvor Kyungho "Smeb" Song i game 5 sikrede sit hold en sejr.

Trundle:

Trundle er dette års perfekte "Flex-pick", idet han både kan fungere som en top laner og som en support. Dette kan medvirke, at modstanderen bliver forvirret over, hvor han bliver placeret, hvilket kan forhindre "Counterpicks". Sidste år dominerede Trundle toplane i LCS og satte en ende på Renektons og Shyvanas dominans. I år er han kommet igen; denne gang i bot lane. Dette skyldes bl.a. hans evne til at forblive stærk og have gode stats på trods af den begrænsede mængde guld, supports får. En anden grund til Trundles dominance i bot lane er hans ability "Pillar of ice"(E), der i de rette hænder kan stoppe alt lige fra et potentielt "engage" til et escape, som vi flere gange har set fra bl.a. Bora "Yellowstar" Kim fra Fnatic.


Rek'sai:

Rek'sai har i lang tid nu ligget blandt de bedste junglers i competitive play. Hendes unikke evne til at placere en masse små tunneller over det hele på mappen, giver hende en kæmpe fordel, når det kommer til map control. Udover map control gør de det også muligt for hende at organisere gode ganks, samt escape routes.
Med Rek'sais perfekte abilities, der matcher med jungler spillestilen, er der ingen tvivl om, at hun kommer til at blive et af de mest picked junglers og en af de essentielle champions til dette års Worlds. I dette års NA LCS Summer Split, har især Dennis "Svenskeren" Johnsen vist, hvor meget Rek'sai kan dominere med sin imponerende win/loss ratio på 18-2.

Ekko:

Ekko er også kendt som et af de mest dominerende Top-Laners, i vores nuværende meta. Ekko har gennemtiden både domineret i mid lane og i junglen, men i denne meta er han skiftet over til top lane. Hans unikke evne til "Sticke" til sin modstander, idet han er udstyret med adskillige former for "Crowd Control", gør ham til et af de mest essentielle champions til dette års Worlds. Først og fremmest er Ekko udstyret med "Timewinder" (Q), hvilket spillere med den rette mængde øvelse kan udnytte til deres væsentligste fordel. Udover Ekkos Q er han også udstyret med "Parallel Convergence"(W), hvilket er hans mest frygtede ability, idet dens stun varer i lang tid. Ekko bliver især mestret af den koreanske spiller Kyungho "Smeb" Song, der med sine 6 spil med ham i LCK 2016 Summer Split har en winrate på 5-1.

Jhin:

Jhin er dette års stærkeste ADC, når det kommer til competitive play. Hans evne til at dominere lige fra laning phase til late game gør ham en frygtindgydende champion. Den eneste umiddelbare svaghed, Jhin har, er hans mangel på escapes, hvilket hans utroligt lange range gør op for. Udover dette er han en toptier adc, der med sit ultimate "Curtain call"(R), gør det muligt for ham at fra en super lang range og sætte sit hold op til en teamfight. Dette er især de to amerikanske spillere Yiliang "Doublelift" Peng og Zachary "Sneaky" Scuderi, der er kendt for det. Hvis dette bliver spiller perfekt, så resulterer det oftest i en vundet teamfight, hvilket er den primære grund til Jhins dominance og placering blandt de mest essentielle champions til dette års Worlds.