The Emerald Nightmare har nu været ude i en uge, og langt de fleste top guilds har for længst dræbt alle 7 bosser på både Normal og Heroic sværhedsgraderne. For de bedste World of Warcraft guilds i verden er dette dog ikke nok til at tilfredsstille de sultne spillere. 

Anden uge er nemlig netop skudt i gang via denne uges reset, onsdag d. 28 september, og den længe ventede sværhedsgrad Mythic er derfor kommet ud til The Emerald Nightmare. Mythic er et helt andet niveau end de tre andre lettere sværhedsgrader: Raid Finder, Normal og Heroic. Lige præcis derfor er det netop åbningen af denne sværhedsgrad i raidet, som har fået spillere over hele verden til at rette øjnene mod de bedste guilds i verden.

I den absolutte top af World of Warcraft raiding er et "World First" kill, på en vilkårlig boss i den nyeste raid tier nemlig ikke spændende, medmindre det netop er på det sværeste niveau muligt, som i øjeblikket er Mythic. De bedste guilds i verden har i flere uger (nogle endda måneder) forberedt sig, og de har planlagt strategi til lige præcis dette tidspunkt. Den World of Warcraft guild, der får dræbt en Emerald Nightmare Boss som den første i verden på sværhedsgraden Mythic, vil få dyb respekt og misundelse fra spillere verden over, der følger med i racet. Især de(n) guild(s), der får dræbt de to sidste og sværeste bosser i raidet, nemlig Cenarius og Xavius, vil få enorm anerkendelse og berømmelse inden for spillet.

I tidligere raid tiers har især Method været dominerende, og de ligger pt. inde med en række World First kills, der alle kan ses på hjemmesiden Wowprogress, hvor man også kan følge med i det nuværende kapløb. Tid er nemlig essentielt, når det gælder et World First kill, da de bedste spillere i verden ligger så utroligt tæt på hinandens niveau, at hvert sekund tabt kan være forskellen på at være verdens bedst guild eller være den glemte andenplads.

Årets kapløb er allerede i gang, og overraskende er det hverken det tidligere dominerende Method team eller den nye hypede Serenity, som ligger nummer ét i racet. Det er nemlig den russiske guild Exorsus, der på nuværende tidspunkt ligger forrest med hele 5/7 bosser dræbt efterfulgt af den franske guild From Scratch, der fik dræbt den femte boss Il´gynoth kort tid efter russerne. 

De to sidste bosser bliver dog uden tvivl mere tætte og langsommelige at få ned for de bedste guilds i verden, og selvom russerne og franskmændene pt. ligger nummer 1, skal de ikke føle sig sikre med både Serenity, Method, Midwinter, Limit, Easy og andre top guilds lige bagefter med 4/7 bosser dræbt. 

De guilds, der har opnået World First på hver af de første fem bosser, der indtil videre er blevet dræbt, er følgende og ikke overraskende primært US, da de som altid starter ræset først:


Nythendra Mythic World First: Easy (US)
Elerethe Renferal Mythic World First: Easy (US)
Ursoc Mythic World First: Midwinter (US)
Dragons of Nightmare Mythic World First: Midwinter (US)
Il´gynoth Mythic World First: Exorsus (EU/RU)
Cenarius Mythic World First: Ingen
Xavius Mythic World First: Ingen

I den absolutte top af PvE og Raiding ligger den danske guild Danish Terrace også, som ivrigt deltager i kapløbet om en 7/7 Mythic clear på kortest mulig tid. Mange af de bedste guilds i verden foretager kapløbet uden streaming, da de vil hemmeligholde deres strategier for, hvordan de får bosserne ned. Her adskiller Danish Terrace sig dog fra mange af de andre top guilds, og fans kan nemt følge med i Danish Terrace's kamp for 7/7 på deres forskellige Twitch Streams. Et par af deres streams, der viser deres nuværende kampløb, kan findes her:

Falken - Arms Warrior: https://www.twitch.tv/falkenraiding
Fastnik - Restoration Shaman: https://www.twitch.tv/fastnik
Twise - Marksmanship Hunter: https://www.twitch.tv/twisepriest
Yverr - Fire Mage: https://www.twitch.tv/yverr

Hele kapløbet bliver også dækket af Method.gg, hvor de nyeste opdateringer omkring racet kommer ud lynhurtigt.

Hvem tror i, der får denne tiers World First Xavius kill?