Hvis vi ser bort fra StarLadder i-League for knap tre uger siden, hvor stort set alle deltagende tophold floppede, og som nok bedst opsummeres med, at Ninjas in Pyjamas vandt turneringen med en standin, så er ESL One: New York den første egentlige styrkeprøve for holdene, hvor der på papiret ikke er et svagt deltagende hold.

Der er otte deltagende hold, som vil kæmpe om 250.000$ og ligesom ved ESL One Cologne 2016 kvalifikationen, så bruges der er et Swiss format fremfor det sædvanlige format.
De deltagende hold er:

Fnatic
Team Liquid    
SK Gaming
Astralis
G2 Esports
Natus Vincere
Virtus.pro
OpTic Gaming

                       

Den første rundes matchups er allerede fastlagt, og det er en spændende matchups med massere af historie bag dem. I første omgang tørner følgende hold sammen d. 30 september:

Kl. 17:00 - Virtus.pro vs. Fnatic
Kl. 18:15 - G2 vs. Astralis
Kl. 19:30 - SK vs. OpTic
Kl. 20:45 - Na’Vi vs. Liquid

Virtus.pro slog det gamle Fnatic ved ELEAGUE og må pt. regnes for et af de mest solide hold, som de både viste ved ELEAGUE og ved DreamHack Bucharest. Mellem de to events var der dog StarLadder, hvor holdet gik ud efter to kampe og en runde forskel på -17, da de over to maps kun havde vundet 15 omgange. Det virker dog som om, at det polske hold har genfundet formen, og samtlige spillere har set solide ud, hvor især Janusz "Snax" Pogorzelski har niveauet til at vende og dominere kampe. Så længe at Filip "NEO" Kubski er i live, så er omgangen ikke tabt, selvom det er en 1v5, og det oplevede Dignitas i Bukarest.

Det bliver første gang, at vi ser det nye Fnatic til lan, og det bliver enormt spændende at se, hvordan det hold kommer til at fungere og præstere. De sidste par online kampe, som holdet har spillet, har set ganske solide ud. Både Dennis "dennis" Edman og Olof "olofmeister" Kajbjer er blandt den absolutte elite af spillere, og det viser de igen og igen. Den største udfordring for holdet må antages at være deres mappool, som måske ikke er helt solid endnu efter byttet af spillere mellem GODSENT og Fnatic. Fnatic er et af de mest spændende hold at følge ved turneringen.

G2 Esports har vist flere gange, at når enten Richard ”shox” Papillon eller Adil ”ScreaM” Benrlitom har en god dag, så er det et hold, som er svært at slå. Desværre er det også holdets svaghed, at det afhænger så meget af, at de to har en god dag. Med det niveau som Edouard ”SmithZz” Dubourdeaux har haft henover de sidste par måneder, så må der stilles spørgsmålstegn ved, om holdet trænger til nyt blod. Har holdet en skidt turnering, så må der stilles spørgsmål til SmithZz og hans plads på holdet. De får deres sag for, når de skal møde Astralis, som siden det tidligere Titan hold overgik til G2 er mødtes 9 gange, hvor Astralis har vundet 6.

karriganFoto: StarLadder


Astralis kom sløvt fra start ved POWER-LAN og ved StarLadder blev de igen slået af Heroic og måtte ud i tre maps mod TyLoo. De blev stoppet af deres kryptonit i form af Ninjas in Pyjamas, som også endte med at vinde turneringen. Astralis har brikkerne til at være blandt de bedste fire hold i verden, men har ikke formået at få dem sat rigtigt sammen endnu. Der har dog været positive takter at spore i deres online kampe, og Astralis får ikke en bedre chance til at slå de andre tophold end i New York.
Hvor langt holdet når kommer til at afhænge af Peter ”dupreeh” Rasmussen, der har haft svært ved at ramme samme niveau, som holdet viste da de i midten af 2015 blev omtalt som verdens bedste. Det samme kan siges om Finn ”karrigan” Andersen, der har opgivet positioner og AWPen til sine hold kammerater, og det har påvirket hans spil. Det har ramt holdet hårdt, for karrigan får sjældent mange kills, men han fik tidligere rigtigt mange impact og first kills, som ofte glemmes eller undervurderes når man bagefter ser på stats og kills. Astralis har gode chancer ved turneringen, men om de kan indløse dem får vi at se.

SK Gaming satte sig solidt på tronen som verdens bedste hold efter at have vundet to Majors i streg og en række finalepladser, men da Fernando ”fer” Alvarenga sad ude efter Majoren for at blive opereret, så var der langt til det Major vindende holds niveau. Det illustreres nok bedst ved holdets tab på 16:0 til Renegades i en online kamp, og det må også stille spørgsmålstegn ved holdets niveau op til New York. Selvom det nu er det fulde lineup, så må det antages, at fer har tabt en del af sit individuelle niveau og en del af deres interne synergi. Marcelo ”coldzera” David er med god grund blevet kaldt verdens bedste spiller, og det er nu, at han skal vise, at han kan træde i karakter og føre holdet til sejr. På papiret ville de fleste nok antage, at deres første modstander i form af OpTic ville være en nem kamp for brasilianerne. Det er dog ikke tilfældet, hvor OpTic har fremvist et fremragende niveau, og OpTic slog SK 2:1 sidst de mødtes.

Siden OpTic indhentede det spanske stortalent, Óscar ”mixwell” Cañellas, har de set bedre og bedre ud. De fik indhentet en solid mængde ekstra ildkraft, da Tarik ”tarik” Celik trådte ned fra CLG lineuppet, og selvom det skete på bekostning af deres ingame leader Damian "daps" Steele, så har deres online resultater været ganske gode. Ethvert hold som lader OpTic spille Train får deres sag for, da holdet er fremragende på mappet og har en række lækre executes og timings. Der er ingen tvivl om, at Cloud9 har taget titlen som NAs bedste hold, men OpTic har her muligheden for at sætte sig på andenpladsen, og en sejr mod et af de europæiske hold ville hjælpe gevaldigt derpå. Skal holdet have en chance, så bliver det udover mixwell og tarik deres entryfragger i form af Will ”RUSH” Wierzba, som kommer til at afgøre, hvor langt holdet kan gå.

s1mpleFoto: StarLadder

Natus Vincere stod med tilføjelsen af Oleksandr "s1mple" Kostyliev som et hold, der havde et af de mest talentfulde lineups i verden. Det potentiale er ikke blevet indfriet, og holdet floppede totalt ved StarLadder, hvor de blev udspillet, outaimet og outfragged af TyLoo. Tilføjelsen af s1mple og justeringer af setups ser ud til at have været en større udfordring end først antaget, hvor det næsten virker som om at i at forsøge på at faciliteterer alle, så er der ingen, som kan præstere på deres højeste niveau. Kan holdet få løst dette, så er kombination og potentialet med s1mple og Ladislav ”GuardiaN” Kovács næsten uforståeligt. De starter dog blødt ud, hvor de møder s1mples tidligere hold Liquid, som nok skal blive en underholdende kamp.

Team Liquid leverede et imponerende niveau ved ESL One Cologne 2016, hvor de med s1mple endte i finalen og som erstatning for s1mple, var det Jacob "Pimp" Winneche, som blev hentet ind. Det har ikke været en glidende overgang for holdet, og deres resultater efter Cologne har været skuffende. Det skal tages i betragtning i forhold til den talentmasse, som holdet er i besiddelse af. Josh ”jdm64” Marzano, der i flere måneder var det eneste lyspunkt for CLG og den bedste spiller i NA, duoen af Jonathan 'EliGE' Jablonowski og Nick ”nitr0” Cannella, der en overgang i 2015 havde et eminent niveau, men sjældent har ramt det siden da. På papiret har holdet talentmassen og erfaringen til ikke blot at være et top NA team, men til at blande sig i top 10. Om Pimp og resten af holdet kan indfri dette, får vi at se, men de får deres sag for med de deltagende hold, og selvom holdet endte som nr. #2 ved sidste Major, så må de regnes for det svageste ved turneringen.

Vi håber på det bedste for Astralis og Pimp, og du kan følge med i turneringen på Twitch:

Hvem tror du der vinder ESL One: New York