DreamHack har taget hul på et nyt afsnit af nordisk esports historie, og har lanceret en esports konkurrence. Nordic Championship er navnet, og som det antyder så er det en turnering for de nordiske lande. De bedste spillere fra Danmark, Finland, Norge og Sverige vil dyste i disciplinerne Hearthstone, Starcraft II og CS:GO. Det starter ud med en national turneringsrunde, som ender med en nordisk finale d. 24 november ved DreamHack Winter 2016, hvor der vil være en præmiesum på 150.000 kr. Af de 150.000 kr. vil de 75.000 kr. være til CS:GO, og Starcraft II og Hearthstone vil hver have 37.000 kr. i præmiepulje.


Foto: ESPORTSM

Både Sverige og Finland har afholdt deres kvalifikationer, og i CS:GO er det Epsilon og ENCE, som har kvalificeret sig. Norge mangler ligesom Danmark at spille deres kvalifikationer, og herunder kan du se, hvem der har kvalificeret sig fra Finland og Sverige.

 


SverigeFinland
Starcraft IIAnton "Zanster" DahlströmJoona "Serral" Sotala

Hearthstone  

Peter "Deathboose" Laihinen   Janne "Janetzky" Aho
CS:GOEpsilonENCE

   

På længere sigt er det meningen, at en dansk organisation skal stå for den danske nationale turnering, men indtil at DreamHack får etableret et samarbejde, så vil ESPORTSM stå for den første danske kvalifikation i 2016. Det er dog meningen at i 2017, at en dansk organisation skal stå for den danske turnering. 

De fleste har nok stiftet bekendtskab med King of Nordic, hvor princippet er det samme. De nordiske nationer finder et hold igennem en kvalifikation, og det hold møder de andre landes hold. Det bliver dog spændende at se, hvorledes det kommer til at løbe af staben, og at eftersom der er en god portion penge i præmiesummen, så er det nok en turnering som en stor del af de semiprofessionelle hold vil deltage i. Hvis du har lyst til at prøve kræfter med dem, så kan du melde dig til turneringen her

Datoer for kvalifikationerne:

Starcraft II: 5 november, link.

Hearthstone: 5 november, link.

CS:GO: 29 oktober via ESEA, link.

Hvem tror du, der er den stærkeste nation i de tre spil?