Det er efterhånden ved at være halvanden måned siden, vi sidst så nogen professionelle League of Legends hold i kamp mod hinanden. Men nu er ventetiden ved at være over, for her i weekenden begynder IEM Oakland, der bliver spillet i Californien. Selvom turneringen kun har en præmiesum på knap 700.000 kr. og er gået ned fra de oprindelige otte hold til nu kun at have seks, så er der stadig lagt op til noget intenst action på Summoners Rift. Bracketten ser ud som følger:

Det mest interessante til IEM bliver at se Team SoloMid i aktion igen. Efter den overraskende nyhed om, at Yilliang " Doublelift" Peng ikke længere er at finde på det amerikanske stjernehold, har de nu i stedet fået en gammel kending, Jason "WildTurtle" Tran, til midlertidigt at overtage hans position på holdet. Noget, som Søren "Bjergsen" Bjerg også kommenterede på, på sin Twitter. 

TSM er med al sandsynlighed stadig en smule rystede over deres skuffende Worlds, hvor de blev slået ud allerede i gruppespillet og må være tørstige efter at sejre igen. 

De kommer højst sandsynligt til at møde Unicorns of Love, da UoL burde slå slå INTZ e-Sports. INTZ viste overraskende gode takter til Worlds, hvor de slog Edward Gaming i deres allerførste kamp. Men det kommer ikke til at være et lige match imod publikumsfavoritten Unicorns of Love, der har haft god tid til at øve sig til den nye sæson. Her kommer den stærke toplaner veteran Tamás “ Vizicsacsi” Kiss til at dominere sin lane og lede holdet til sejr. 

I den nederste halvdel af bracketten finder vi taiwenesiske Flash Wolves, der ligesom TSM havde et skuffende Worlds. De har siden Worlds haft et par udskiftninger i deres roster, hvor at Shen " Rins" Boru har rejoined efter en kort tur forbi det nye hold, Team Mist. Samtidig har de meddelt, at Lu "Double Red" Yuhung skal spille AD Carry i stedet for Hsiung "NL" Wen-An. 

The Chiefs eSports Club er et australsk hold, der har eksisteret siden 2014 og har vundet Oceanic Pro League flere gange, hvilket også har kvalificeret dem til the International Wild Card Invitational. Det bliver dog første gang, at de deltager i en større international turnering. De spiller imod Longzhu Gaming, der er et mindre koreansk hold. 

Med al sandsynlighed kommer vi til at se Flash Wolves i finalen, men om det bliver i mod TSM eller UoL kommer meget an på formen af de to hold, og hvorvidt Wildturtle er nået at blive spillet ind i holdet. 

IEM Oakland begynder i morgen d. 19. november, hvor den første kamp bliver spillet klokken 19.00 dansk tid og finalen mandag d. 21. november klokken 02.00 om morgenen. Vinderen af IEM Oakland indkasserer en direkte kvalifikation til IEM's hovedevent, IEM Katowice i Polen i marts 2017.