Efter en hævnrig finale mod holdet NewBee, kunne Andres " Cr1t-" Nielsen og resten af Evil Geniuses løfte trofæet og kalde dem selv de første Manilla Masters. Udover trofæet fik holdet også en medalje hver, som de kunne tage med hjem.

Evil Geniuses så stærke ud fra starten, da de vandt over både Team Faceless og Invictus Gaming. Herefter skulle de spille mod NewBee om en plads i finalen, men tabte serien 2-0. Evil Geniuses røg derefter til lower bracket, hvor de skulle spille mod Team NP for at sikre deres plads i finalen. Team NP havde til manges overraskelse klaret det usædvanligt godt i denne turnering, men ikke godt nok, da Evil Geniuses vandt 2-1.

Herefter skulle de spille finale mod NewBee, og her måtte NewBee indse, at de ikke havde, hvad der skulle til for at vinde over de hævntørstige EG spillere. Det er snart blevet en signatur strategi fra EG at tabe i Winners Finals, men herefter at vinde både Losers Finals og Grand Finals. Dette gjorde de både i StarLadder StarSeries Season 10 og Mars Dota 2 League 2016.

Her hentyder EG's offlaner til Manilla Major, hvor han kom på sidstepladsen med holdet Team Secret

To hold, der overraskede til denne turnering var Team NP og Team Faceless. De to hold har haft masser af potentiale, men har aldrig formået at præstere. Team Faceless slog favoritterne, OG, ud, og de måtte nøjes med en 6. plads ud af de 8 hold. Team NP vandt både over Team Secret og en anden favorit, Invictus gaming.

Det må have været sød hævn for den svenske spiller Johan " pieliedie" Åström, der blev smidt af Team Secret efter Kiev Major. Herefter joinede han Team NP og slog sit gamle hold ud. Team Secret måtte nøjes med en 7. plads.