I sidste weekend løb DreamHack Winter 2013 af stablen, hvor det internationale hold, Xapso, endte i hovedturneringen, efter de vandt BYOC-turneringen. Selvom de - ifølge dem selv - præsterede fint, så er det nu tid til en udskiftning på holdkortet.

Denne gang er det Robin "robiin" Sjögren som er blevet smidt på porten til fordel for den tidligere oXzone-spiller Mathias "PnX" Pedersen, hvilket betyder, at de nu er tre danske spillere på holdet.

Lineup:

  • Mikael "ultra" Andersen
  • Stian "centeks" Ledal
  • Casper "cadiaN" Møller
  • Philip "aizy" Aistrup
  • Mathias "PnX" Pedersen

Vi satte holdets kaptajn, Casper "cadiaN" Møller, i det varme sæde til et interview, der omhandler situationen:

I klarede jer hele vejen igennem BYOC-turneringen til Dreamhack 2013, hvor I blandt andet slog mousesports. Det blev dog ikke nogen sejre i gruppespillet, hvor I efterfølgende har spillet Fragbite online - med PnX. Kan du forklare lidt om, hvorfor valget faldt på ham?

Ja, det var en lang og til tider hård BYOC, men vi kommer alligevel ud af den som "sejrsherre". Valget på Mathias kommer af nogle meget simple, men dog basale og essentielle grunde. Han er altid i godt humør, han tager imod konstruktiv kritik og jeg ved lige præcis hvor jeg har ham. Det er tre ingredienser, som vi skal bruge for at ikke kun bevare vores position, men samtidig også stræbe højere end vi er nu.

I formåede at slå et af Tysklands bedste hold og tage mange runder imod VeryGames på LAN. Hvori lå problemet der gjorde, at I ikke kunne fortsætte med robiin?

Vores fine resultater ligger højt kontra vores pracc og tid sammen. Vores kampe gik egentlig udmærket, hvis man tager omstændighederne i betragtning. Vi når at få 2½-3 timers søvn som i en situation, hvor man i forvejen er underdog, ikke hjælper på det hele. Med henblik på robiin situationen, ja. Han passede ikke ind socialt især ikke på lan. En ting er at han ikke passer ind socialt, en anden er at hans præstation i hovedturneringen ikke ligefrem hjalp på "det samlede regnskab", hvorpå han som en af dem der skal skyde en del, har 9 frags på 50 runder. Samtidig har vores kommunikation til tider haltet, og at få endnu en dansker med hjælper mig massivt, når jeg skal calle.

Hvis vi tænker tilbage til Dreamhack, er du så overordnet tilfreds med jeres præstation eller føler du, I kunne have gjort mere skade?

Set fra en objektiv synsvinkel er resultatet godkendt. Går man ind og ser med lidt farvede briller så ønsker man selvfølgelig aldrig at deltage i en turnering, og så går derfra uden nogen sejr. Heraf kan man sige, at jeg gerne ville have gjort mere skade. Men med en højtråbende Lukas Rossander mindre end fire meter væk samt en hvis Scream kan dette være svært at gøre til en realitet.

Holdet er nu hoppet i træningslejren for at gøre fremtidsambitionerne til en realitet - altså gode resultater. Om PnX er den rette mand til at hjælpe holdet med det, kan kun tiden vise.