Årets første store event er lige oppe over, og holdene er i skrivende stund i gang med de sidste forberedelser, inden ESEA skyder LAN-finalerne af sæson 15 i gang.

Oprindeligt skulle fire hold fra Europa møde fire hold fra USA, men grundet økonomiske udfordringer hos de europæiske mandskaber er franske Titan eSports det eneste hold, som tager turen over Atlanten. Dette har så gjort plads til endnu et hold fra den nordamerikanske region, United5. Oprindeligt var RELiABLE GAMiNG ligeledes kvalificeret, da de endte på en fjerdeplads, men da de har meldt fra, er pladsen blevet overtaget af Homeless, som sluttede lige efter førnævnte i tabellen.

Turneringen starter i dag, faktisk i nat, hvor All-Star kampen, klokken 24:00 dansk tid, skyder eventen i gang. Der vil weekenden igennem være kampe på programmet, men tidligst lørdag klokken 17:00 skal Titan eSports i kamp. compLexity og franskmændene skal først ud i en kamp i aim_map, hvor vinderen tager seed et. Denne kamp bliver desværre ikke streamet.


Titan eSports

Det franske superhold har været kendt under navnet Team VeryGames gennem de seneste fem år. Trods et par udskiftninger gennem årene har holdet altid formået at blive i toppen af CS:S scenen, og med skiftet til CS:GO tog de deres topniveau med over.

Lineup:

  • Kevin "Ex6TeNZ" Droolans
  • Adil "ScreaM" Benrlitom
  • Richard "shox" Papillon
  • Nathan "NBK" Schmitt
  • Edouard "SmithZz" Dubourdeaux

Trods adskillige andenpladser i CS:GO efter nederlag til især Ninjas in Pyjamas, fik franskmændene endelig styr på deres spil, da de hev deres første førsteplads ved en event hjem i april, da Mad Catz Invitational Birmingham løb af stablen. Siden da er Richard "shox" Papillon blevet en del af holdet, og ved hans debut event for franskmændene blev det til en førsteplads til EMS One Summer, foran blandt andre Virtus.pro, fnatic og Ninjas in Pyjamas.


(Fra venstre: shox, Ex6TeNZ, NBK, SmithZz, ScreaM - Foto: ESL)

Titan eSports fortsatte derefter med at imponere, hvor flere førstepladser blev hevet i hus. Da ESWC ramte os, spillede favoritterne fra Titan eSports sig i finalen, hvor de noget overraskende led nederlag til landsmændene fra Clan-Mystik. Dette skulle vise sig at være starten på en mindre god periode for holdet, da man lige efter i Fragbite Masters måtte nøjes med en skuffende 5-8. plads.

Derefter stod Dreamhack Winter 2013 for døren, og alle forventede at de franske stjerner ville vågne op til dåd og ende i en klassisk finale med Ninjas in Pyjamas. Allerede i gruppespillet var der slinger i valsen, da man blev besejret af compLexity. De fik dog rettet op på deres spil og endte på en samlet 3-4. plads i det svenske. Den sidste forberedelse inden ESEA LAN-finalerne var den franske EPS. Her jordede Titan eSports alt modstand og endte endnu engang øverst på podiet.

Gaming.dk har allieret sig med Jakob "Pimp" Winneche fra n!faculty, som siger følgende om Titan eSports' titelchancer.

Jeg føler mig ret overbevidst om, at Titan nok skal slå coL og alle de andre hold, der deltager til ESEA. Jovist tabte de til coL til Dreamhack, men det var i en bo1 kamp. Samtidig har Titan op til flere gange vist sig ikke, at være specielt stabile og gode i gruppespillet. Dreamhack Bucharest, ESWC og Dreamhack Winter er bare de tre seneste, jeg kan huske, hvor det er knebet for dem i gruppespillet. Jeg er ikke i tvivl om, at Titan er det bedste hold - om de har spillet rusten af, eller om de er tilbage, hvor de sluttede er det eneste spørgsmål, der afgører, om de vinder eller ej.

compLexity

Når navnet compLexity nævnes, vil det vække et minde eller to hos de fleste. Dette med rette, da den amerikanske organisation gennem tiden har huset nogle af verdens bedste spillere og hold i Counter-Strike serien. Listen over top3 placeringer til diverse events er rigtig lang, men nogle af de mest nævneværdige er CPL World Tour og Winter, ESWC, CGS og WCG.

Lineup:

  • Spencer "Hiko" Martin
  • Jordan "n0thing" Gilbert
  • Braxton "swag" Pierce
  • Sean "sgares" Gares
  • Kory "semphis" Friesen

Det nordamerikanske mandskab anses i øjeblikket for at være det bedste hold fra USA, hvilket stillingen i ESEA også bevidner. 13 sejrer og tre nederlag er det blevet til i ligaen, hvilket gav dem en sikker førsteplads og som minimum andet seed ved LAN-finalerne.

Da ESEA skød finalerne af sæson 14 i gang, var compLexity også tippet en topplacering. De indfriede også forventningerne, men der skulle et 0-2 nederlag til iBUYPOWER (daværende Team Curse) til, før de vågnede op til dåd. Derefter tog de turen gennem lowerbracket og hele vejen til finalen hvor Ninjas in Pyjamas var for stor en mundfuld.

I slutningen af oktober steg holdet på en flyver med retning mod Paris - nærmere betegnet, ESWC. Det var første gang i 2013, at holdet begav sig over Atlanten, men de levede alligevel op til forventningerne, da de endte på en samlet 5-8. plads, sammen med blandt andre Copenhagen Wolves og fnatic.

De blev ligeledes inviteret til Dreamhack Winter 2013, og det skulle vise sig at være eventen, hvor de slog igennem på udenlandsk territorium. Både Titan eSports (daværende VeryGames), n!faculty og Astana Dragons fik amerikanske skud at mærke, inden fnatic blev endestationen i semifinalen.

Med disse resultater i bagagen, er der ingen tvivl om, at compLexity går ind til finalerne, som Titan eSports' nærmeste konkurrent.


iBUYPOWER

Holdet blev gjort officielt tilbage i august, hvor de tilsluttede sig den amerikanske organisation Team Curse. Efter et hav af udskiftninger er der kun Keven "AZK" Lariviere tilbage fra den oprindelige startfemmer, mens holdet ligeledes måtte ud og finde en ny organisation fra et par måneder siden. Computerforhandleren, iBUYPOWER, tog derfor holdet under deres vinger.

Lineup:

  • Eric "adreN" Hoag
  • Todd "anger" Williams
  • Sam "DaZeD" Marine
  • Tyler "Skadoodle" Latham
  • Keven "AZK" Lariviere

Mandskabet anses som et af topholdene på den amerikanske scene og er sammen med compLexity de eneste to hold, der for alvor har en stærk økonomi bag sig. Dette har givet dem mulighed for at rejse til Europa og konkurrere og udvikle sig, hvilket også er en af grundene til, at det forventes, at det minimum bliver til en tredjeplads.

Ved finalerne i sæson 14 var holdet rigtig tæt på at komme i finalen, men det glippede lige nøjagtig mod compLexity. De måtte derfor tage til takke med en acceptabel tredjeplads ved eventen.

Deres nye organisation besluttede at sende holdet til Dreamhack Winter 2013, hvor det, mildest talt, gik elendigt. Ikke en eneste sejr blev det til i gruppespillet, og holdet måtte derfor rejse hjem til USA efter blot to kampe i det svenske.

Pimp mener dog, trods den dårlige præstation til Dreamhack Winter 2013, at iBUYPOWER kan drille både compLexity og Titan eSports på en god dag.

Egentlig er det for mig, og sikkert også en del andre, meget mærkeligt, at de ikke var bedre til DHW. De havde siddet bootcamp +3 uger op til eventen i Stockholm, og i praccs virkede de sindssygt skarpe. Dog viste det sig ikke at holde stik til selve eventen. Jeg tror, de havde en dårlig dag, det er jo set før. Det er bestemt ikke et hold, man skal undervurdere, og spiller de op til det deres individuelle topniveau, så bliver de meget farlige. Sagtens et hold der kan udfordre coL og Titan på en god dag!

MouseSpaz

MouseSpaz er højst sandsynligt ikke noget, der vækker de store indfald hos Jer, læserne, og hverken spillerne eller organisationen bliver næppe særlig kede af det. Det er nemlig første gang alle spillerne og organisationen er en del af LAN-finalerne i ESEA i CS:GO.

Lineup:

  • Richard "Lucky" Vasconcelos
  • Christian "sobo" Søbøleske
  • Steve "reltuC" Cutler
  • Richard "sLip" Cohen
  • Pujan "FNS" Mehta

Som nævnt lige før, er det ikke meget, spillerne har vist i CS:GO, som har vakt international interesse. De debuterer ved ESEA LAN-finalerne i CS:GO, og det forventes derfor, at der er en grad af nervøsitet hos de fleste af spillerne.

For dem som har fulgt CS 1.6 scenen i de senere år, vil Steve "reltuC" Cutler og Christian "sobo" Søbøleske muligvis vække nogle erindringer, da de begge slog sine folder i Ultimax Gaming, hvem de endte som nummer tre i ESEA Invite 10 med.

MouseSpaz endte som nummer tre i ESEA season 15, men alle fire gange de mødte compLexity og iBUYPOWER tabte de, så det forventes, at MouseSpaz ender som et af bundholdene.


Homeless

Homeless er tidligere kendt som Frost Gaming, som de kom ind under den 1. oktober 2013. Senere på måneden blev det offentlig kendt, at organisationen ikke var i stand til at sende holdet til ESWC, hvortil de havde sikret en plads. Et par udskiftninger senere var de tilbage ved det oprindelige navn, Homeless, som de stadig spiller under.

Lineup:

  • Carey "frozt" Kertenian
  • Ryan "fREAKAZOiD" Abadir
  • Neil "montE" Montgomery
  • Joshua "steel" Nissan
  • Justin "mosbeck" Mosbeck

Efter de to førnævnte udskiftninger er det gået knap så godt for det nordamerikanske mandskab. Otte sejrer og otte nederlag er ikke just imponerende for et hold der tæller ovennævnte navne.

Ved LAN-finalerne af sæson 14, var holdet, med det gamle lineup, kvalificeret, og her blev det til en fjerdeplads - hverken imponerende eller skuffende.

Homeless skal dog ud og bevise sit værd, hvis de vil gøre sig forhåbninger om at få en stor organisation i ryggen - og med alt den erfaring samlet et sted, kan der sagtens ske overraskelser, hvis de rammer dagen.


United5

Det nordamerikanske hold, United5, har tidligere været kendt som cuLtivation, da de blandt andet deltog til ESEA season 14 LAN finals. De er rosinen i pølseenden og uden tvivl et af de hold, som der forventes mindst af.

Lineup:

  • Matt "Warden" Dickens
  • Tyler "Storm" Wood
  • Jason "moses" OToole
  • Zach "TM" Miller
  • David "Xp3" Garrido

Efter en katastrofal start i den nordamerikanske ESEA Invite liga, tog holdet konsekvensen og skiftede ud. Den store CS 1.6 stjerne, Danny "fRoD" Montane, måtte en tur på bænken, mens den tidligere MonoManiac og RELiABLE GAMiNG spiller, Zach "TM" Miller, fik chancen på holdet. Dette rettede op på holdets dårlige stime, hvilket har medført en plads til LAN-finalerne.

Manskabet tæller ellers et par prominente navne, da de to tidligere compLexity og Evil Geniuses spillere, Matt "Warden" Dickens og Tyler "Storm" Wood fra CS 1.6, gør sig på holdet. De har dog ikke formået at tage deres tidligere niveau med over sammen med skiftet til CS:GO, og derfor forventes holdet heller ikke at kunne gøre den store skade mod favoritterne.


Fredagens kampe

Eventen skydes, traditionen tro, i gang med en All-Star kamp. Der bliver valgt en leder fra Titan eSports til det ene hold og en fra compLexity, som leder for det andet hold. De skal derefter vælge fire spillere, der skal med på holdet, de må dog ikke vælge nogen fra deres eget hold.

Derefter starter turneringen rigtigt med to kampe natten til lørdag. Vinderne af disse to kampe møder henholdsvis Titan eSports og compLexity, mens taberne må en tur i lowerbracket. Efter disse kampe er der en lang pause, så spillerne kan få noget søvn, hvorefter turneringen fortsætter fra klokken 17:00.

ESEA Invite LAN-finaler

Tid

Resultat
All-Star 1 (NA)
vs. All-Star 2 (EU)
24:00
16 - 03
MouseSpaz vs. Homeless 01:30 01 - 02
iBUYPOWER vs. United5 04:00 02 - 00

Kampene kan følges på den officielle ESEA stream, som weekenden igennem leverer kampene direkte til Jer derhjemme.