Copenhagen Games nærmer sig med hastige skridt, og turneringsplanen er blevet offentliggjort. Med 20.000 kr. i præmiepulje og 9.000 kr. til vinderne af A-turneringen, har flere hold fra Riots Challenger Series købt en billet. Heriblandt Ninjas in Pyjamas, Cloud 9 Eclipse, mousesports og Reason Gaming.

Ninjas in Pyjamas

  • Morten "Zorozero" Rosenquist (Top)
  • Johan "Hulberto" Johansson (Jungle)
  • Erlend "Nukeduck" Holm (Mid)
  • Aleš "Freeze" Kněžínek (ADC)
  • Alfonso "Mithy" Aguirre Rodriguez (Support)

Ninjas in Pyjamas er formentlig mest kendt for deres deltagelse ved Riot Games' League of Legends Championship Series. Holdet havde en mindre heldig sommer sæson, hvor de endte med at skulle spille nedrykningskampe. Grundet problemer formåede de ikke at stille til start og har siden da været med til at terrorisere Challenger Series, hvor de har opnået en andenplads i første del af forårssæsonen, en førsteplads i anden del og en andenplads ved playoff turneringen, hvor de tabte til Cloud 9 Eclipse.

Ninjas in Pyjamas består af de tre rutinerede spillere; Alfonso "Mithy" Aguirre Rodriguez, Erlend "Nukeduck" Holm og danske Morten "Zorozero" Rosenquist. Derudover består holdet af den undervurderede ADC Aleš "Freeze" Kněžínek samt den talentfulde svensker, Johan "Hulberto" Johansson.

Ninjas in Pyjamas har i den seneste tid har svært med at finde en jungler, der kunne spille med dem i en længere periode. Efter Zorozero, Nukeduck og Mithy skiftede fra Lemondogs til Ninjas in Pyjamas, mistede de holdkammeraterne dexter1 og Tabzz.

Ninjas in Pyjamas spillede i en tid med den unge Amin "Amin" Mezher, som senere valgte at forlade holdet på grund af hans unge alder. Ninjas in Pyjamas vil uden tvivl møde op til Copenhagen Games med blod på tanden. I en mulig finale vil de kunne tage hævn mod Cloud 9 Eclipse, som for få dage siden vandt 3-1 i playoffs finalen.

Ninjas in Pyjamas er et kvalitetshold, men hvorvidt de vil vise alle deres tricks frem ved Copenhagen Games, som er en optakt frem mod deres kampe om at komme ind i LCS igen vides ikke. Tiden vil vise, om de fristes mere af præmiepenge og hævn end en plads i LCS.

Cloud 9 Eclipse

  • Andrei "Odoamne" Pascu (Top)
  • Tri "k0u" Tin Lam (Jungle)
  • Fabian "Febiven" Diepstraten (Mid)
  • Petter "Hjärnan" Freyschuss (ADC)
  • Erih "Voidle" Sommermann (Support)

Cloud 9 Eclipse har stormet gennem Challenger scenen og slået mange af de bedre hold, der deltager - heriblandt Ninjas in Pyjamas, som de har slået to gange i Challenger Series. Cloud 9 Eclipse er et talentfuldt hold men uden den vilde historie bag sig. De spiller med supporten Erih "Voidle" Sommermann, som spillede for Gambit Gaming i en periode og formodes at være holdets rutine.

De har fået fat i den talentfulde, men unge, Tri "k0u" Tin Lam til junglen, som er blevet hyped op til at være fantastisk. Deres toplaner, Andrei "Odoamne" Pascu, har været solid gennem en længere periode og lader til at trives med det nuværende meta. Cloud 9 Eclipse havde en skuffende anden sæson af Challenger Series, hvor de tabte til Departed og måtte nøjes med en femteplads. Dette stoppede dog ikke Cloud 9 Eclipse, der endte med at vinde forårsversionen af Challenger Series.

Det er at forvente, at Cloud 9 Eclipse møder op til Copenhagen Games med blod på tanden og øje på præmiepengene, men de er lidt i samme situation som Ninjas in Pyjamas - Præmiepenge eller LCS?

mousesports

  • Jakub "Kubon" Turewicz (Top)
  • Konrad "KonDziSan" Sopata (Jungle)
  • Rafał "TakeFun" Górniak (Mid)
  • Marek "Makler" Kukier (ADC)
  • Marek "Libik" Kregiel (Support)

Organisationen mousesports har en lang og traditionsrig historie bag sig. Organisationen formåede at samle de tidligere Meet Your Makers spillere op, efter de røg ud af LCS og forlod organisationen. Siden da har drengene sagt farvel til deres midlaner, rystian "Czaru" Przybylski, og deres jungler, Konrad "Mokatte" Kukier.

Derefter samlede de nærmest ukendte Rafał "TakeFun" Górniak og Konrad "KonDziSan" Sopata op for at udfylde holdkortet. Den solide toplaner, Jakub "Kubon" Turewicz, spiller stadig sammen med navnebrødrene i botlanen og danner derfor et skræmmende hold, uanset hvem de sættes sammen med. De har kun været med i en af Challenger Series turneringerne, hvor de tabte til det dansker besatte Reason Gaming.

Med en hel sæsons LCS erfaring er Kubon, Marek "Makler" Kukier og Marek "Libik" Kregiel ikke nogle, man skal kimse ad. De har taget til opgave at oplære KonDzi og TakeFun, hvilket ikke bare bliver gjort på et par måneder. De har lang vej tilbage til LCS, hvor tre femtedele af det nuværende Mousesports sluttede skuffende som nummer sjok efter en ellers utrolig start. Holdet formodes at have blod på tanden og øjnene sat på præmiepengene, eftersom LCS stadig er langt ude i horisonten for disse drenge.

Reason Gaming

  • Mauno "beansu" Tälli (Top)
  • Jonas "Trashy" Andersen (Jungle)
  • Chres "Sencux" Laursen (Mid)
  • Kristoffer "Krislund" Pedersen (ADC)
  • Laurent "BarneyD" Baiverlin (Support)

Det dansker besatte Reason Gaming har i Challenger Series vist gode takter. Dette har været til stor overraskelse for resten af scenen på baggrund af, at størstedelen af spillerne var nærmest ukendte; Laurent "BarneyD" Baiverlin som det eneste kendte, internationale ansigt for sin tid i TCM-Gaming.

Reason Gaming har stort potentiale, hvilket de har bevist i Challenger Series. De har givet favoritterne kamp til stregen og kan på en god dag spille op med selv de bedste. Forventninger er høje forud for en turnering, hvor størstedelen af holdet spiller på hjemmebane, hvilket også må give et boost til moralen.

Reason Gaming er ude af kampen om LCS pladserne, så alt, de har i sigte, er præmiepengene. Dette må siges at være en bonus for holdet, i og med de kan spille frit uden at skulle gemme strategier. Det må forventes, at Reason Gaming vil bevise, hvad de er lavet af, og derfor står de med gode chancer for mindst at havne i den famøse top fire.

Ved Copenhagen Games stiller Reason Gaming op med spilleren "Godlikesteve" istedet for Mauno "beansu" Tälli.