Om under 100 timer begynder et af de største events i Danmark, Copenhagen Games, hvor mange af de europæiske tophold er samlet. Blandt dem er tonsvis af danske hold imens tophold som Ninjas in Pyjamas, Titan eSport, LGB eSports, Virtus.pro og mange flere, ligeledes er at finde.

Copenhagen Games 2014 har dog ikke formået at samle lige så mange tophold, som vi har set førhen, men kernen af de europæiske hold er dog troppet op. Især bliver det spændende at se, om Virtus.pro kan cementerer deres position som det bedste hold, eller om Ninjas in Pyjamas eller Titan skal vinde et større LAN-event i lang tid. Eller kan et dansk hold måske løbe med titlen?

Virtus.pro

img.jpg (1600×1063)

(Fra venstre: TaZ, pasha, Snax, NEO, byali - cyberfight.ru)

Lineup:

  • Wiktor "TaZ" Wojtas
  • Filip "NEO" Kubski
  • Jaroslaw "pasha" Jarzabkowski
  • Janusz "Snax" Pogorzelski
  • Pawel "byali" Bieliński

De polske vindere af EMS Katowice er selvfølgelig en af de fire favoritter til titlen, når det går løs i Øksnehallen. Holdet viste ved EMS Katowice, at de har ressourcerne til at vinde de helt store events, og nu gælder det for det polske mandskab om at vise, at den førnævnte eventsejr ikke var en enlig svale.

Copenhagen Games byder på flere hold end EMS Katowice, imens antallet af de allerbedste hold er lidt lavere. Umiddelbart en ting Virtus.pro burde kunne udnytte mod de mindre erfarne hold, hvor koncentrationen i alle opgør skal være på plads.

Siden EMS Katowice har holdet haft det svært ved at opretholde samme niveau, hvilket har ført til nederlag til Natus Vincere, Dignitas, Ninjas in Pyjamas og Titan. En af grundene til dette lyder til at være, at Virtus.pro ikke har spillet maps som de_cache og de_season, som blandt andet ESEA har i deres mappool.

Til Copenhagen Games er der kun de fem standard maps, som også var der til EMS Katowice. Hvor langt Virtus.pro kommer til dette event, bunder måske ud i, hvor meget de har lagt i det kontra deres forberedelser til EMS Katowice, som var helt perfekt. Det polske mandskab har fremragende individualister, og det skal de vise, imens de fortsat skal kunne overvinde de bedste hold på deres bedste maps.

Ninjas in Pyjamas

(Fra venstre: f0rest, GeT_RiGhT, Xizt, Fifflaren, friberg - Rapturegaming.net)

Lineup:

  • Patrik "f0rest" Lindberg
  • Christopher "GeT_RiGhT" Alesund
  • Adam "friberg" Friberg
  • Robin "Fifflaren" Johansson
  • Richard "Xizt" Landström

Det mest vindende hold i CS:GO er selvfølgelig også en af favoritterne til titlen. Det svenske mandskab, Ninjas in Pyjamas, har en kæmpe fanbase i ryggen og har to af verdens bedste spillere, Christopher "GeT_RiGhT" Alesund og Patrik " f0rest" Lindberg, som gang på gang leverer et fantastisk stykke arbejde.

Men det svenske mandskab er kommet ind i en stime af andenpladser, hvor det er ved at være over seks måneder siden, at det ninjaerne vandt et internationalt event. Både ved EMS Katowice, Dreamhack Winter 2013 og Dreamhack Invitational 2014 blev det til en placering lige efter vinderne.

Og det skyldes måske, at de tre resterende medlemmer på holdet ikke har kunne sætte deres to førnævnte profiler op på samme måde som tidligere, som har gjort holdet til et af verdens bedste hold. Eller har ninjaerne fra den anden side af Øresundsbroen bare ikke ramt deres dominerende niveau?

På den anden side er andenpladser ikke noget dårligt resultat, og måske er det, der skal til for, at det skal blive til guld ved Copenhagen Games 2014 - at prøve at sætte sine profiler endnu mere i scene, samtidig med, at der skal nogle helt nye taktikker på bordet. Det svenske mandskab har i hvert fald ressourcerne til at tage guldet med hjem.

Titan eSport

(Fra venstre: shox, Ex6TeNZ, NBK, SmitZz, ScreaM - Gaming.dk)

Lineup:

  • Kevin "Ex6TeNZ" Droolans
  • Adil "ScreaM" Benrlitom
  • Richard "shox" Papillon
  • Nathan "NBK" Schmitt
  • Edouard "SmithZz" Dubourdeaux

Det var noget af lussing for det ellers sejrs-vante franske mandskab, Titan eSport, da de vendte hjem fra EMS Katowice. En tidlig afslutning på eventen allerede i gruppespillet var bestemt ikke tilfredsstillende efter flere ugers træning op til eventen.

Inden da, havde det franske hold vundet Dreamhack Invitational foran de nærmeste konkurrenter og var for første gang favoritter til en event, hvor Ninjas in Pyjamas også deltog. Men to nederlag til henholdsvis Virtus.pro og HellRaisers, begge gange på de_mirage, var en stor lussing for det franske hold.

Men generelt har det franske hold det ikke godt med at være favoritter. Ved ESEA Invite Finals tidligere på året i USA, var Titan ligeledes favoritter, men tabte højst overraskende finalen til iBUYPOWER. Der tegner sig altså et billede af, at det franske hold har det bedst med at kunne overraske lidt.

Titan har ikke de bedste erfaringer med Copenhagen Games. Sidste år blev det til en noget kedelig fjerdeplads, imens det i CS:S i 2012 blev til en chokerende 9. - 12. plads, efter det franske mandskab var gjort til store favoritter til eventen. Dengang var det under navnet Team VeryGames, så om det franske mandskab kan skabe bedre resultater under Titan-navnet er bestemt realistisk.

Dignitas

(Kan FeTiSh's hold vinde endnu en gruppe til et event? - ongamers.com)

Lineup:

  • Henrik "FeTiSh" Christensen
  • Nicolai "device" Reedtz
  • Rene "cajunb" Borg
  • Peter "dupreeh" Rasmussen
  • Andreas "Xyp9x" Højsleth

Danmarks store håb til at tage titlen i København er selvfølgelig Team Dignitas. Holdet fik en fin placering ved EMS Katowice, hvor det blev til en 3. - 4. plads. Den placering skal forsøges veksles til en finaleplads, hvilket en førsteplads ved fragBite Masters øger chancerne for. Selv udtaler Peter "dupreeh" Rasmussen til Gaming.dk, at deres forberedelser har været gode.

Vores forberedelser til Copenhagen Games har været ganske gode synes vi selv. Vi har spillet rigtig meget de sidste par dage, og valgt ikke at deltage i den netop overståede Steelseries League sæson, da vi hellere ville gå efter pengene til Copenhagen Games, og følte at vi ville miste for meget pracc ved, undskyld at jeg træder folk over tæerne, spille mod ligegyldige mix og 2-dages hold i de danske rækker. Undtaget er selvfølgelig Reason og 3DMAX. Men jo, de har været ganske fornuftige og vi ser os selv forholdsvis stærke og med massere af selvtillid inden turneringens start. Så vores niveau er steget siden EMS Katowice i min optik.

Dignitas valgte ikke at stille op i SteelSeries Ligaen, imens de heller ikke var at finde i den netop afsluttede SLTV StarSeries sæson. I ESEA Invite ligger holdet på en nuværende femteplads, men det er især det danske mandskabs succes ved fragBite Masters, der har boostet de danske heltes selvtillid.

Selvom det var online, viste vi meget stærkt spil synes jeg. Vi slog stort set alle nævneværdige hold, lige på nær NiP og et par andre, men vi har fået en ordentlig røvfuld selvtillid, da det er vores første 'store' titel indenfor CS:GO og den første i 2014.

Især Copenhagen Games betyder meget for de danske drenge, når mandskabet endelig kan få lov til at være på hjemmebane. Dignitas vil prøve at gøre Western Wolves kunsten efter fra sidste år - dog bare med en enkelt undtagelse.

Det er sgu da ekstremt rart! Nu har vi rejst så pokkers meget det sidste ½ år, så det er rart at have et stort event herhjemme! Nu er vi på hjemmebane, og som det stærkeste danske mandskab, er vi også dem som anses for at have bedst chance for at komme længst. Sidste år havde vi Western Wolves, som gjorde det helt fantastisk - så i år håber vi på at gøre kunsten efter, bare med den undtagelse, at vi står øverst på skamlen!

Men det bliver bestemt ikke nemt for det danske mandskab. Især Ninjas in Pyjamas har danskerne haft svært ved at slå ved tidligere events, imens Dignitas ikke har noget imod at støde på franske Titan eSport. Peter "dupreeh" Rasmussen fortæller også, at Virtus.pro kan være svære at slå, hvis de rammer samme niveau som ved EMS Katowice.

Jeg tror kun der er et hold som vi tænker "Hm fuck, det her kan godt blive meget svært" og det er helt klart NiP - blot fordi de har klasket os så mange gange i streg nu. De har en mental barriere på os føler jeg, men den håber vi på at kunne bryde. Ellers så tror jeg ikke som sådan, at der er nogle hold som jeg frygter. Så skulle det da måske være Virtus.pro, men de har været sløve siden EMS Katowice, så kun hvis de hiver HS op af hatten som de gjorde i Polen, frygter jeg dem. Titan, overhovedet ikke. Vi har godt styr på dem føler jeg, selvom strithår (Ex6TenZ) nok har et par tricks oppe i ærmet, så er det nogle modstandere, vi altid spiller godt op imod.

Det var de fire favoritter til titlen. Det bliver uden tvivl spændende at se, hvilket af de fire holder der løber med titlen, eller om et andet hold kan overraske. Hvilke hold vi ser have de største chancer for at overraske, vil vi snarest præsentere jer for.