Team SoloMid har vundet deres absolut største titel i CS:GO, da det danske mandskab har vundet CCS ved Dreamhack Bucharest. En overbevisende sejr, hvor danskerne formåede at slå Fnatic to gange og Ninjas in Pyjamas en enkelt gang.

Igennem den seneste måneds tid har det ligget i luften, at danske Team SoloMid skulle vinde et internationalt event. I første omgang lignede Copenhagen Games den perfekte mulighed, da flere af de absolutte tophold blev hjemme, men Virtus.pro var lige en tand skarpere end danskerne.

(Danske Team SoloMid består af disse fem spillere plus manager - Foto: @TorbenMeineche

Næste stop var ESL Pro League Finals, men her ramte man ind i en stor stopklods, da Nicolai "device" Reedtz blev så syg, at han ikke kunne deltage. Men selv om Casper "cadiaN" Møller som standin, formåede danskerne alligevel at nå semifinalen. Men igen manglede det allersidste.

I weekenden blev det så endelig en realitet. Det danske mandskab formåede at hive deres største sejr nogensinde i hus, da TSM kun formåede at tabe et map under hele turneringen ved CCS. Dermed træder Team SoloMid ind på den absolutte verdenstop.

Opadgående kurve

Helt tilbage til ESL One Katowice 2015 viste danske Team SoloMid markante forbedringer i deres spil, og især på holdets terrorist-side fik de succes. Men presset viste sig at være for stort i mod Ninjas in Pyjamas, som slog danskerne ud til både ESL One Katowice og senere til SLTV StarSeries Finals.

En tredjeplads til netop SLTV StarSeries var dog godkendt, og inden da havde danskerne overrasket online, da de over to omgange slog Fnatic i en bo3 om at kvalificere sig til CCS finalerne ved Dreamhack Bucharest. Men til Copenhagen Games gik det galt. 

(TSM til Copenhagen Games 2015 - Foto: Copenhagen Games facebook)

De danske hjemmebane favoritter kunne ikke lukke deres afgørende kampe mod Virtus.pro, og måtte tage til takke med en skuffende andenplads. Det var dog ikke fordi danskerne spillede dårligt, men den manglede afgørende faktor i de sidste runder var ikke eksisterende.

Danskerne fik så lidt oprejsning, da de med Casper "cadiaN" Møller som standin formåede at få en 3-4. plads ved ESL Pro League Finals. Alt dette kulminerede i et fantastisk event ved Dreamhack Bucharest, hvor danskerne ikke kun vandt deres første event, men også fik ødelagt et par forbandelser, som havde fulgt det danske mandskab i måneder.

Turneringen passede perfekt

Selv om Danmarks bedste mandskab aldrig rigtig har haft problemer med gruppespil, så passer et event med få at de bedste hold i verden nok bedst til TSM. Til Copenhagen Games var der alt mange kampe mod mindre gode hold, hvilket ødelagde optakten til den potentielle danske triumf.

Ved majors er der for mange direkte knald eller fald kampe, der ser ud til at påvirke danskerne til at løbe ind i det populære "Choke". Derfor passede en intens firekamp mod tre internationale tophold, som danskerne kender rigtig godt, suverænt godt for TSM.

Permalink til billede

(TSM spillede deres bedste event til CCS ved Dreamhack - Foto: @HyperX)

Holdets taktiske leder, Finn "karrigan" Andersen, havde et suverænt event, hvor han læste modstanderne rigtig godt, samtidig med at de øvrige spillere virkelig så ud til at have fundet rytmen på deres positioner og i deres måde at spille terrorist-siden på. 

Det hjælper også, at både Fnatic og Ninjas in Pyjamas har en spillestil, der i de fleste tilfælde betyder, at danskerne ikke blive forstyrret i optakten til de skal angribe de forskellige sites. Grunden til at sejren ikke var "sværere" for TSM, var muligvis, at ingen af de tre øvrige hold ramte deres peek, og generelt havde et sløvt event.

Det bliver meget sværere til en major

Men selv om TSM nu har fået vind i sejlene, og vundet deres første store turnering, så er der stadig lang vej endnu. Danskerne slutter sig godt nok til gruppen af hold som EnVyUs, Fnatic og NiP, som regnes for at kunne vinde en major, men det bliver rigtigt svært for danskerne.

De hold, som ligger uden for den nuværende top6, (Fnatic, NiP, EnVyUs, NaVi, VP, TSM), er blevet meget bedre. Hold som FlipSid3, mousesports, Titan og danske Dignitas begynder at se skræmmende gode ud, og de kan ikke længere regnes for hold, "man bare skal slå", når det gælder f.eks. gruppespil til en major.

(Fnatic er stadig favoritter til at vinde den næste major - Foto: fnatic.com)

Derudover vil hold som Fnatic, EnVyUs, NiP, Virtus.pro og Natus Vincere helt sikkert komme med alt, hvad de har, når det gælder majors. Her skal holdene nemlig ligge alt på bordet, en taktik jeg tror, at TSM vil have svært ved at følge.

For netop karrigan og resten af TSM har endnu ikke vist, at kan vinde på nye taktiske fund, som fanger modstanderne ude af balance. Jovist har danskerne det med at gøre tingene lidt anerledes, når sites som terrorister skal indtages. Men specielle taktikker som Titans boost over en smoke på dust2, eller Fnatics ulovlige boost på overpass har vi endnu ikke set fra danskernes side. 

Der skal forbedres

Der er ingen tvivl om, at spillet helt generelt skal forbedres hos TSM, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at vinde en major. Med den performance man leverede til CCS, vil det måske være muligt at nå til semifinalen til en major, men ambitionerne er helt klart noget højere. Derfor skal danskerne analysere deres eget spil, og se hvad der skal gøres bedre.

I første omgang skal alle spillerne peeke på samme tid, for at have en chance i mod et hold som Fnatic i topform. Peter "Dupreeh" Rasmussen er faldet en lille smule i niveau siden starten på hans Dignitas/TSM-karriere, imens spillere som Rene "cajunb" Borg og Nicolai "device" Reedtz stadig har kampe, hvor deres individuelle niveau ikke er godt nok. 

Men netop device og cajunb har virkelig forbedret sig, og det munder helt sikkert ud i, at der er kommet fokus på at disse to spillere skal være i centrum og dermed føle sig helt sikre på deres positioner. Det har måske betydet, at dupreeh har skulle spille positioner, som han måske ikke ville have ønsket som hans første valg. 

(Dupreeh har ikke ramte samme høje niveau som tidligere - Foto: 5eplay.com)

Det taktiske niveau på holdet er blevet rigtig højt med tilgangen af karrigan, som virkelig har vist kvaliteter ved at læse de bedste holds taktikker rigtig godt. Men danskerne får straks større problemer, når de enten ikke har analyseret deres modstandere godt nok, eller hvis de skifter taktik. Det så vi både mod Fnatic på de_dust2 i finalen til CCS, og ligeledes efter eventet ved FragBite Masters, hvor kun marginalerne skilte TSM og Dignitas ad i en spændende bo3-kamp.

Derfor kan det måske være, at TSM skulle overveje en coach, som kan tage sig mere af det taktiske arbejde på holdet. Cajunb udtalte i går i et interview med eOddset, at de overvejer muligheden for at hente en coach. Til sidst skal der også arbejdes på de sidste runder i vigtige kampe, hvor holdet har det med at spille alt for passivt, og overlade for meget styring til deres modstandere.


Team SoloMid har deres næste optræden ved FaceIT Finals, som løber af stablen fra den 1-2. maj. Derudover er danskerne inviteret til ESL ESEA Pro League, som rummer 12 af Europas bedste hold. Det er derfor vigtigt, at danskerne har fået en ordenlig spand selvtillid, inden at modstanderen flere gang hedder Fnatic, NiP og EnVyUs.

(Denne klumme er udtryk for skribentens egen holdning.)