I går aftes sluttede første sæson af ESL ESEA Pro League med svenske fnatic øverst på skammelen. Finalen stod imellem svenskerne og så den amerikanske overraskelse Cloud9, der ikke var spået til at ende i finalen iblandt verdens absolutte CS:GO-elite. 


Fnatic med pokalen efter den spændende finaleafslutning. Foto: Fnatic.

Cloud9 leverede dog en sand Askepot-præstation ved finalerne i Køln og spillede sig direkte i den store finale, hvor de startede ud med en kneben sejr på Cobblestone 16-14. Både som T og CT startede Cloud9 som lyn og torden, og tvang i hver halvleg de svenske favoritter til at spille meget taktisk med deres aggressive spil. Se hele Cobblestone herunder:

Med 1-0 i banken fik Cloud9 en rigtig god start. Dette momentum blev dog skudt prompte ned på Cache, hvor fnatic styrede kampen med hård hånd og tog otte ud af ni runder, før Cloud9 kum bare lidt ind i kampen. 12-3 var stillingen ved halvlegen, og fnatic kørte en 16-6 sikkert hjem, på trods af Cloud9 fik en god start i anden halvleg. Se hele Cache herunder:

Kampens tredje map blev Overpass og en meget tæt affære. I første halvleg skiftede holdene bogstavelig talt til at tage en runde, indtil Cloud9 sprængte sig vej til en 9-6 føring med god brug af granater. Denne føring udbyggede de til 13-7, og de kunne lugte sejren på Overpass. Jesper "JW" Wecksell slukkede dog alle drømme om sejr, da han endelig fik fingre i sin AWP og pillede Cloud9 drøm fra hinanden, skud for skud. Fnatic tog kortet 16-14, og du kan se eller gense det her:

Dust 2 blev finalens sidste map, og det bød på masser af vanvittig action. Først fik Cloud9 en 8-1 føring efter flot spil af Michael "shroud" Grzesiek, og den blev til 10-5 og så 15-9. Her troede alle, at Cloud9 ville lukke kortet. Men her kom fnatics erfaring i spil, sammen men solidt spil fra blandet andet flusha og Olofmeister. Uden at give en eneste runde fik svenskerne presset kampen ud i overtid, og her tog de den endelige sejr. Du bør bestemt ikke snyde dig for afslutningen af kampen, der virkelig er seværdig.

Fnatic endte altså øverst på podiet og kunne hive de $100.000 med hjem til Sverige. Herunder kan du se den endelig stilling, hvor vi finder danske Team SoloMidt på en skuffende 7-8. plads.

1.  fnatic - $100.000

2.  Cloud9 - $60.000

3-4.  CLG - $25.000

3-4.  Virtus.pro - $25.000

5-6.  EnVyUs - $12.500

5-6.  Keyd Stars - $12.500

7-8.  Team SoloMidt - $7.500

7-8.  Luminosity - $7.500

Fnatic var selvfølgelig meget glade over sejren i en af årets aller største CS:GO-turneringer, og de var ikke sene til at dele ud af jublen på Twitter.

Fnatic var heller ikke sene til at rose det forholdsvis uprøvede Cloud9-mandskab, og i et interview med HLTV.org fortæller JW og vuggo da også, at finalen faktisk kunne have endt med sejr til Cloud9.